Przesuwanie wykresu w MT4

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

Przesuwanie wykresu w MT4

Nieprzeczytany post autor: mysje_hood »

Witam

Czy ktos z szanownych forumowiczów zna sposób na przesuwanie wykresu w MT4 na wykresie 5 minutowym lub mniej? Chodzi mi o to, że potrzebuje 5minutowych danych EUR/USD z 2009 roku. Przesuwanie wykresu myszką od dzisiaj do 2009 roku na wykresie 5 minutowym zajęłoby chyba poł dnia. Czy zna ktos z was jakis inny sposob?
Obrazek

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Re: Przesuwanie wykresu w MT4

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Tak - chociaż wątpię czy Twój broker udostępnia tyle danych.
Robisz tak:

1) ściagasz Autoclickera (czyli program który imituje klikanie myszką)
http://www.shockingsoft.com/AutoClicker.html

2) Otwierasz klawiaturę ekranową (jest w Centrum Ułatwień Dostępu w Windowsie)

3) Otwierasz MT4, wybierasz wykres 5 min, najeżdżasz myszką na Home na klawiaturze ekranowej, wciskasz F8 bodajże (uruchamia autoclickera) i gotowe - wychodzi na to jakbyś sam wciskał przycisk Home

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

Ok dzieki wielkie :)

jeszcze takie pytanko: który broker ma czas na platformie mt4 idealnie taki jaki jest w pl? czy xtb bedzie mialo taki czas? na admirale jest chyba wg czasu londynskiego wiec odpada.

Potrzebuje zalozyc konto demo poniewaz potrzebne mi sa tylko wykresy do pracy która pisze

pozdro
Obrazek

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

mysje_hood pisze:który broker ma czas na platformie mt4 idealnie taki jaki jest w pl?
No chyba każdy polski broker ;)
Z doświadczenia: XTB i Noble Markets używają polskiego czasu.

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

hmmm no zarejestrowalem konto demo u xtb no i widze ze rynek w pt zamknal sie tak samo jak w admiral markets czyli o 21:59
Obrazek

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: peter_r »

A nie da rady wcisnąć ENTER i wpisać bodajże np 2009-01-01 ? Nie jestem pewien czy taki format.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

wystarczy obiekt wrzucic na taka date,uprzednio dodajac swieczke w historii reszta sie dociagnie i ctr+b -show object
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

mysje_hood pisze:Czy ktos z szanownych forumowiczów zna sposób na przesuwanie wykresu w MT4 na wykresie 5 minutowym lub mniej? Chodzi mi o to, że potrzebuje 5minutowych danych EUR/USD z 2009 roku.
ustaw sobie w narzędzia/opcje/wykresy odpowiednio dużą ilość słupków na wykresie co by nie brakło,
nastepnie restartujesz platformę a dalej jak w załącznikach, klikasz na wykresie w dolny lewy róg, pojawi się okienko, wpisujesz tam datę początkową i dajesz enter.
Wykres można tez przewijać zamiast myszką, klawiszami kierunkowymi lub Page Up/Down.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

kris007 pisze:
mysje_hood pisze:Czy ktos z szanownych forumowiczów zna sposób na przesuwanie wykresu w MT4 na wykresie 5 minutowym lub mniej? Chodzi mi o to, że potrzebuje 5minutowych danych EUR/USD z 2009 roku.
ustaw sobie w narzędzia/opcje/wykresy odpowiednio dużą ilość słupków na wykresie co by nie brakło,
nastepnie restartujesz platformę a dalej jak w załącznikach, klikasz na wykresie w dolny lewy róg, pojawi się okienko, wpisujesz tam datę początkową i dajesz enter.
Wykres można tez przewijać zamiast myszką, klawiszami kierunkowymi lub Page Up/Down.
OK dzieki wielkie :)
Aby nie zasmiecac forum zadam swoje nastepne pytanie tutaj. Potrzebuje danych świeczkowych do pracy doktoranckiej. Już pomijając różne kwestie chodzi mi o analize danych makro w stosunku do danych "świeczkowych" kursu EUR/USD.

W związku z tym zrobilem tak: Odpalilem forexfactory i wyszukalem sobie swoje dane, np Advanced GDP. Publikacja tych danych ma miejsce raz na kwartał i zawsze o godiznie 14:30 naszego czasu. Wszedlem na platforme MT4 admirala i tam szukam jaki był wtedy ruch. Platforma działa na czasie londyńskim czyli szukam świeczek o godzinie 13:30 w danym dniu. Czy to jest poprawne? Teraz jest czas letni i wydaje się to być ok. Czy identycznie jak teraz jest z czasem zimowym? zastanawia mnie ten fakt poniewaz czesto o ichniejszej godzinie 13:30 brakuje plynnosci natomiast jest ona zauwazalna godzine po (czytli 14:30 czasu na platfarmie). Może macie jakieś inne dane nt tego jaki był ruch pary walutowej np 30 minut po opublikowaniu danych makro? Próbowalem dogadac sie z supportem admirala ale chyba cos sie niebardzo rozumiemy :)

PS poszukuje danych od stycznia 2008 do stycznia 2012

Bede ogromnie wdzieczny za pomoc :)

pozdro
mysje
Obrazek

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: seba »

mysje_hood pisze:Czy ktos z szanownych forumowiczów zna sposób na przesuwanie wykresu w MT4 na wykresie 5 minutowym lub mniej? Chodzi mi o to, że potrzebuje 5minutowych danych EUR/USD z 2009 roku. Przesuwanie wykresu myszką od dzisiaj do 2009 roku na wykresie 5 minutowym zajęłoby chyba poł dnia. Czy zna ktos z was jakis inny sposob?
co do twojego pierwszego problemu z tego tematu to mozesz wcisnac i przytrzymac na klawiaturze klawisz HOME :)
albo mozesz polozyc na niego cos ciezkiego i isc zrobic sobie obiad :)
mysje_hood pisze:Teraz jest czas letni i wydaje się to być ok. Czy identycznie jak teraz jest z czasem zimowym?
nie wiem czy ci to do czegos potrzebne ale godziny otwarcia gield sprawdz sobie tu:
http://www.stocktime.ru/en/index.html
http://www.forex4noobs.com/forex-tools/forex-clock/

a co do czasu letniego / zimowego to musisz sprawdzic kiedy w jakim panstwie obowiazuje...bo nie wiem czy na calym swiecie jest o tej samej porze...z pomoca przyjdzie ci np taka strona:
http://24timezones.com/
mysje_hood pisze:poszukuje danych od stycznia 2008 do stycznia 2012
tu masz dane od 2001 roku:
http://www.forextester.com/data/datasources.html
Ruch zwrotny skończy się dokładnie w miejscu ustawienia SL

ODPOWIEDZ