Kredyt odnawialny

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Kredyt odnawialny

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Poszukuję oferty kredytu odnawialnego najlepiej na koncie, lecz ew. też może być karta kredytowa.
Bez dodatkowych papierków tj. zaświadczeniach zarobkach.
Kryteria:
- Kwota
- Procent
- Czas
- dod. warunki
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Kredyt odnawialny

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Karta kredytowa - dostępna dla os. fiz. jak i prawnej, obecnie dostępna nawet na oświadczenie o zarobkach - nie potrzebujesz zaświadczeń o dochodach ale to już zależy pewnie od konkretnego banku (sprawdzają w BIK oczywiście - wymagania rekomendacji KNF)
Kredyt odnawialny to już produkt głownie/tylko dla firm i tu wymagania są większe, dla os. fiz. odpowiednik to limit w koncie.

Najłatwiej jest z kartą kredytową, potem limit w koncie a na końcu kredyt odnawialny (firmy zawsze mają większe wymagania niż os. fiz.).

Oczywiście im łatwiej tym procent większy a więc powyższa kolejność odwrotna. Sama historia w danym banku daje Ci lepszy start więc uderz najpierw tam gdzie masz RORy czy inne produkty jak lokaty.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Trochę cię poniosło Tiger :) kredyt odbawialny to nic innego jak limit w koncie :)

A co do pytania forextigra to najlepiej wziąć w banku gdzie masz konto, o co lepsze, czy karta czy kredyt to porównaj warunki w tym banku i wybierz opcje najlepiej pasujaca do potrzeb :)

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Ink. nic mnie nie poniosło co najwyżej Ciebie, to co dla Ciebie z zewnątrz może wyglądać na to samo nie znaczy że jest tym samym. Dzielę się swoją wiedzą na tyle na ile potrafię i mogę. Jak Ci to nie pasuje to pomiń moje posty.

Swoje już napisałem i to wcale nie jest tak że "bank w reklamie daje najwięcej i najtaniej" bo z reguły to dotyczy < 1% ludności (pomimo że ustawa każe przedstawiać reklamę w warunkach "największego brania". Tak więc nie kieruj się w ogóle reklamą.

Jak bez dochodów to chyba tylko karta kred. wchodzi w grę wg mnie, ale nie znam całego rynku. No a jak co to karta jest najdroższa dla ludu (lombard x 4).
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Ależ sie oburzył :) miło ze chciałeś pomoc, nawet bardzo miło ze zrobiłeś na tyle na ile potrafisz, natomiast wprowadzasz niepotrzebny zamęt, kredyt odnawialny = limit w koncie, zarówno dla oś fiz jak i dla DG, mówię to z doświadczenia ponieważ posiadam DG jak i pracuje na etacie

http://finansopedia.forsal.pl/wiki/Kredyt_odnawialny

Żebym tobie musiał to tłumaczyć ...

Wracając do tematu, najłatwiej uzyskać kredyt w swoim banku, im mniejsze wymagania tym teoretycznie wyższy procent, i najlepiej spytać w placówce banku

Forextiger chyba nie oczekujesz ze ktoś za ciebie bedzie szukał oferty i napisze do ciebie idź do banku z weź usługę y, potrzebować bedziesz tego i tego i po tym czasie dostaniesz kasę,
Zarówno kredyt jak i karta to rodzaj pożyczki pieniędzy natomiast są to dwie zupełnie rożne usługi, skierowane do innych grup, w zależności od potrzeb, więc przedewszystkim przealnalizuj jak chcesz wykorzystać gotówkę, w jaki sposób chcesz ja spłacać, a odpowiedz co wybrać uzyskasz sam

Mam tylko nadzieje ze nie pożyczanasz kasy zeby grać na FX ;)

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Tak, w sumie chodziło i o limit na koncie i to również bez zaświadczeń o zarobkach.
W wątku chodzi mi o przedstawianie, czy podawanie linków do konkretnych ofert, tj, to miało miejsce przy wątku z lokatami.

Znam ofertę banku Millenium, AliorSync, mBanku chciałbym poznać więcej.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

ODPOWIEDZ