co powiecie o moim EA? film
co powiecie o moim EA? film
Witam
przysyłam link ( http://youtu.be/Q-vUBcXIL7I ) do filmu z testu mojego prostego EA który w tescie MT4 na wykresie dziennym i eurodolarze przynosi zyski.
W pytaniu które wcześniej zadałem: czy można ufać testorowi mt4 odpowiedzieliście stanowcze NIE! rozumiem! Dlatego chciałbym poznać waszą opinię wynikach testu pokazanym na filmie.
Czy ten test jest choć trochę wiarygodny? testuję strategie również na koncie demo od tygodnia, ale że ekspert otwiera pozycje raz dziennie to na szerszy obraz wyników będę musiał poczekać.
Sam na programowaniu (pisaniu strategii) nie znam się najlepiej, dlatego( jeśli strategia okaże się przynosić zyski) z przyjemnością bym nawiązał z kontakt z dobrym programistą by wspólnie ulepszyć strategię.
Jakie macie zdanie w tej sprawie?
Pozdrawiam ... o i sory za jakość filmiku, trochę oszczędziłem na rozdzielczości.
Dodam tylko że zakres czasowy jaki wybrałem do testu to od 1.01 2010 do dziś czyli 03.10. 2012
i ponad 22 tysiące zysku przy 0.30 lotach
przysyłam link ( http://youtu.be/Q-vUBcXIL7I ) do filmu z testu mojego prostego EA który w tescie MT4 na wykresie dziennym i eurodolarze przynosi zyski.
W pytaniu które wcześniej zadałem: czy można ufać testorowi mt4 odpowiedzieliście stanowcze NIE! rozumiem! Dlatego chciałbym poznać waszą opinię wynikach testu pokazanym na filmie.
Czy ten test jest choć trochę wiarygodny? testuję strategie również na koncie demo od tygodnia, ale że ekspert otwiera pozycje raz dziennie to na szerszy obraz wyników będę musiał poczekać.
Sam na programowaniu (pisaniu strategii) nie znam się najlepiej, dlatego( jeśli strategia okaże się przynosić zyski) z przyjemnością bym nawiązał z kontakt z dobrym programistą by wspólnie ulepszyć strategię.
Jakie macie zdanie w tej sprawie?
Pozdrawiam ... o i sory za jakość filmiku, trochę oszczędziłem na rozdzielczości.
Dodam tylko że zakres czasowy jaki wybrałem do testu to od 1.01 2010 do dziś czyli 03.10. 2012
i ponad 22 tysiące zysku przy 0.30 lotach
Re: co powiecie o moim EA? film
Powiemy tyle że jakość tego testu jest do niczego. Takich EA z takimi wynikami to miałem z 500. Na real działały odwrotnie...
Wg. mnie ciężko to ocenić. Jest dużo rzeczy które trzeba by było posprawdzać, żeby widzieć jasno co ta strategia może zrobić na realu.
Zamiast filmiku lepiej było zapisać raport z działania i wrzucić go tu.
Można by powiedzieć coś więcej.
Ale jak koledzy już zauważyli: masz bardzo słabą jakość modelowania, plus dodatkowo błędne słupki. Co powoduje, że test jest mało wiarygodny.
Można by powiedzieć coś więcej.
Ale jak koledzy już zauważyli: masz bardzo słabą jakość modelowania, plus dodatkowo błędne słupki. Co powoduje, że test jest mało wiarygodny.
- Phoenix_phx
- Gaduła
Ja bym go przetestował na platformach kliku broków, potem odpalił na demówce. Jak nadal bedzie ok to spróbować po 0.01 lota na realu. Rynek sie zmienia wiec ciągle trzeba bedzie zmieniac i EA.
Zmień jakość danych do testu, to i wynik może rozczarować. Jakość modelowania n/a?!
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.
-
- Stały bywalec
A co powiecie o miom EA - poniżej test z ostatnich pięciu lat
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zbyt duże DD. Jakość 99% to ciągle nie 100% - może doprowadzić do MC...
pozytywny wynik tego EA kreują serie zyskow jak widac- przeważają. sredn zysk/sredn. strata słabo wypada...DD spory...czyli jesli w realu trafi sie jakas wieksza seria strat to chyba moze go pogrążyc...ale to tak na "sucho"
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
-
- Stały bywalec
W jaki sposób można uzyskac dane do testów jakości 100% ???