Opisze problem od początku aby było łatwiej.
Po otwarciu laptopa w momencie kiedy przechodził ze stanu hibernacji w stan aktywny czy jak to się tam nazywa, system (Windows Vista) się zawiesił, dodam że platforma była otwarta. Po odczekaniu paru minut nie było znaku życia wiec laptop został zrestartowany. System załadował się poprawnie, włączam platformę i zonk, wyskoczyło okno logowania mimo ze do tej pory MT4 logowało się automatycznie. Wszystko na tle okna wykresu jednej z par na których grałem z tym że zamiast wykresu mam wielki napis na czarnym tle "Waiting for update". Wklepałem login i hasło lecz połączenia brak, czerwone kreski i napis "No connection" w dolnym prawym rogu. Nie wyświetlają się żadne dostępne servery nawet gdy kilkakrotnie klikałem w "rescan servers" zwyczajnie zero reakcji ze strony platformy. Dodatkowo zauważyłem że w oknie logowania jest tylko jeden dostępny server ten na którym gralem dotychczas a zawsze byly do wyboru 3 servery real i 3 demo.
Kolejnym racjonalnym krokiem było wyłączenie platformy i ponowne uruchomienie niestety efektu nie było zadnego i co dziwne znów musiałem wpisywać hasło i login mimo ze zaznaczona jest opcja "Save account information".
Następnym krokiem była reinstalacja platformy i tu poprawa, platforma sie włączyła standardowo 4 wykresy w małych oknach z nałożonymi jakimiś wskaźnikami wszystko śmiga. Po wrzuceniu własnych wskaźników i template do odpowiednich folderów i ponownym uruchomieniu platformy ponownie pojawił sie problem opisany tłustym drukiem i co ciekawe wyświetlają sie te same zakładki par które miałem otwarte podczas poprzedniej instalacji ale na żadnej nie ma wykresu tylko napis "Waiting for update".
Pomyślałem, ze to może wina wskaźników bądź template i znowu reinstalowałem platformę, uruchomiłem i śmiga pobawiłem się chwile wyłączyłem i włączyłem tym razem bez wrzucania wskaźników czy template i dupa znowu to samo. Od tej pory reinstalowałem platformę kilka razy, za pomocą CCleaner usuwałem błędy rejestru jakie pozostawały po usunięciu MT4, usuwałem wszytskie (przynajmniej tak mi sie zdaje) pozostałości po platformie i restartowałem laptopa zanim ponownie ją instalowałem i za każdym razem to samo pierwsze uruchomienie jest ok ale już drugie to sytuacja opisana tłustym drukiem i za każdym razem wyświetlają sie okna wykresów (bez wykresów) tych samych par które miałem przed pierwszą reinstalacją MT4.
Jakieś pomysły?
Dziwny problem z MT4-FxPro. Proszę o pomoc.
Dziwny problem z MT4-FxPro. Proszę o pomoc.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Olej wszystko! Gap się w wykres aż zrozumiesz po co się na niego tyle gapiłeś.
Re: Dziwny problem z MT4-FxPro. Proszę o pomoc.
Kiedyś mt4 wrzucało pewne ustawienia do folderów ukrytych ( w appdata ) , sprawdzałeś tam ?
Re: Dziwny problem z MT4-FxPro. Proszę o pomoc.
Był pusty folder metaquotes, usunąłem go ale to nic nie daje 
-- Dodano: wt 02-10-2012, 22:07 --
Przekopałem rejestr pod kątem wszelkich haseł związanych z platformą, zainstalowałem dodatkowe 4 programy do czyszczenia rejestru i dysku z odpadów, mimo że co parę dni używam CCleaner'a to i tak wykosiły mi ponad 3GB syfu i około 3000 wpisów z rejestru a problem pozostał nierozwiązany. Nie chciał bym reinstalować system z tego powodu, będę naprawdę wdzięczny za wszelkie pomysły.
-- Dodano: wt 02-10-2012, 22:16 --
Do zamkniecia/kosza. Problem rozwiązany poprzez zainstalowanie platformy na innej partycji.

-- Dodano: wt 02-10-2012, 22:07 --
Przekopałem rejestr pod kątem wszelkich haseł związanych z platformą, zainstalowałem dodatkowe 4 programy do czyszczenia rejestru i dysku z odpadów, mimo że co parę dni używam CCleaner'a to i tak wykosiły mi ponad 3GB syfu i około 3000 wpisów z rejestru a problem pozostał nierozwiązany. Nie chciał bym reinstalować system z tego powodu, będę naprawdę wdzięczny za wszelkie pomysły.
-- Dodano: wt 02-10-2012, 22:16 --
Do zamkniecia/kosza. Problem rozwiązany poprzez zainstalowanie platformy na innej partycji.

Olej wszystko! Gap się w wykres aż zrozumiesz po co się na niego tyle gapiłeś.