BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

Na dysku ma Pan przede wszystkim:
- historię wykresów BOSSAFX/history
- szablony BOSSAFX/templates
- profile BOSSAFX/profiles
- narzędzia MQL4 BOSSAFX/experts
- zawartość skrzynki pocztowej BOSSAFX/mailbox
- zestawy instrumentów notowanych w oknie Rynek BOSSAFX/symbolsets
Jeśli interesują Pana logi (dziennik) to znajdują się w BOSSAFX/logs.

Historia rachunku jest na serwerze i nie zginie.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

kluczyk1234
Gaduła
Gaduła

Re: BOSSAFX

Nieprzeczytany post autor: kluczyk1234 »

Zauważyłem, że u innych brokerów, nie są widoczne małe świece niedzielne.

Czy w bossafx można platformę ustawić tak, aby świece z niedzieli nie były widoczne ?

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

kluczyk1234 pisze:Zauważyłem, że u innych brokerów, nie są widoczne małe świece niedzielne.
Czy w bossafx można platformę ustawić tak, aby świece z niedzieli nie były widoczne ?
U innych brokerów dzieje się tak prawdopodobnie dlatego, że dany instrument jest krócej notowany. U nas notowania trwają dłużej, dzięki czemu można szybciej zareagować, a jeśli świece niedzielne przeszkadzają w AT to można je ręcznie wykasować z Centrum Historii (Narzędzia / Centrum Historii / wybrać instrument i interwał / zaznaczyć niepotrzebną świecę / nacisnąć Usuń).
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

kluczyk1234
Gaduła
Gaduła

Dzięki, jakoś strasznie nie przeszkadzają, ale nie mają wielkiego znaczenia.
Sposób podany jest dobry, ale tak można usunąć ręcznie wybrane świece, a chciałbym raz ustawić, tak żeby te świece nie były wyświetlane, automatycznie.
Pewnie nie ma takiej możliwości??

Dzięki za powyższy sposób.

tomala_doc
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: tomala_doc »

Stoję przed wyborem tableta do bossafx - poproszę o poradę użytkowników - tablet z androidem, windowsem czy ios?
Mam na myśli funkcjonalność platformy w poszczególnych systemach. Dzięki z góry za rady.

Awatar użytkownika
juliasent
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: juliasent »

Panie Sebastanie,

czy jest jakaś szansa na instrumenty ^VIX (tzw. indeks strachu) oraz I.USDX (indeks dolarowy) na platformie BossaFX? Wiem, że jest BOSSA_USD, ale indeks dolarowy to znany wszystkim indeks dolarowy, a nie coś o trochę innym składzie, gdzie działają zupełnie inne formacje. I.USDX by mnie zadowolił nawet read-only, bo obecnie nie mam nic, a ten ze stooq ma trochę inne wartości.
Przegrałam z własnymi słabościami. Koniec z fx, zaczynam nowe życie i jestem zadowolona jak nigdy :)

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Czy zaprezentowany na stronie DM "Tester strategii " do MT4 to wersja finalna? Jakieś odlotowe dane prezentuje.
Próbowałem, owszem działa, ale ...
np:
Maksymalny czas przerwy miedzy transakcjami [h] 16918,7

to jakieś 705 dni!

Podobnie wygląda też na pdf-ie instruktażowym. Strona 8

Maksymalny czas przerwy miedzy transakcjami [h] 28790,3

to jakieś... 1200 dni!
Jezeli [h] to jest godzina.
Inne błędy na obrazkach.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

kluczyk1234 pisze: Sposób podany jest dobry, ale tak można usunąć ręcznie wybrane świece, a chciałbym raz ustawić, tak żeby te świece nie były wyświetlane, automatycznie.
Pewnie nie ma takiej możliwości??
Dzięki za powyższy sposób.
Niestety, takiego automatycznego sposobu nie ma.
tomala_doc pisze:Stoję przed wyborem tableta do bossafx - poproszę o poradę użytkowników - tablet z androidem, windowsem czy ios? Mam na myśli funkcjonalność platformy w poszczególnych systemach.
Różnice w samej funkcjonalności są moim zdaniem symboliczne. Mam wrażenie że spór pomiędzy użytkownikami iOS i Android akurat w odniesieniu do platformy MetaTrader przebiegają na innym froncie niż funkcjonalność;)) Mogę tylko powiedzieć że w naszym konkursie umożliwimy wybór systemu i urządzenia tym , którzy wygrają tego rodzaju nagrody.
juliasent pisze:Panie Sebastanie,
czy jest jakaś szansa na instrumenty ^VIX (tzw. indeks strachu) oraz I.USDX (indeks dolarowy) na platformie BossaFX? Wiem, że jest BOSSA_USD, ale indeks dolarowy to znany wszystkim indeks dolarowy, a nie coś o trochę innym składzie, gdzie działają zupełnie inne formacje. I.USDX by mnie zadowolił nawet read-only, bo obecnie nie mam nic, a ten ze stooq ma trochę inne wartości.
Jest, co roku co najmniej raz odświeżamy ofertę. Jeśli będzie zapotrzebowanie na takie instrumenty u naszych Klientów (w pierwszej kolejności) to przy kolejnych zmianach postaramy się je wprowadzić.
mike_05 pisze:Czy zaprezentowany na stronie DM "Tester strategii " do MT4 to wersja finalna? Jakieś odlotowe dane prezentuje.
Próbowałem, owszem działa, ale ...
Dziękujemy za zwrócenie uwagi. Rzeczywiście w Testerze były błędy związane m.in. z błędnym przeliczaniem jednostek czasu. Błędy zostały już poprawione.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

kluczyk1234
Gaduła
Gaduła

Często zdarza się, że mam wyłączony rachunek. Czasami nawet kilka razy dziennie.
Czy Wy też tak często to macie ? Jaka jest przyczyna ? Można coś z tym zrobić, czy to normalne w bossie ?

skrzat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: skrzat »

Przed chwilą zauważyłem ten komunikat po zalogowaniu się do bossa.pl:

"Szanowni Państwo,
wraz z dniem 14 października 2012 r. na podstawie Zarządzenia nr 3 Dyrektora Domu Maklerskiego BOŚ S.A z dnia 28 września 2012 r. ustalone zostają limity zapytań do serwera transakcyjnego z rachunku Klienta (rynek OTC)

Zarządzenie nr 3 Dyrektora Domu Maklerskiego BOŚ S.A. z dnia 28 września 2012 roku

1. Dom Maklerski Banku Ochrony Środowiska S.A. (dalej DM) działając na podstawie § 41 ust. 3 w zw. z § 28a ust. 8 "Regulaminu świadczenia usług wykonywania zleceń przez Dom Maklerki Banku Ochrony Środowiska S.A. w obrocie instrumentami finansowymi oraz prowadzenia rachunków i rejestrów związanych z tym obrotem - rynek OTC" (dalej Regulamin), postanawia ustanowić następujące limity składanych zapytań do serwera transakcyjnego, to jest zleceń rynkowych po aktualnej cenie, zleceń z limitem ceny, zleceń typu stop, modyfikacji i anulacji zleceń oraz zapytań o cenę instrumentu finansowego z rachunku Klienta:
1) Limit godzinowy:
a) 1000 zapytań - poziom ostrzegawczy,
b) 2000 zapytań - poziom wyłączenia.
2) Limit dzienny:
a) 2000 zapytań - poziom ostrzegawczy,
b) 5000 zapytań - poziom wyłączenia.
2. W przypadku przekroczenia przez Klienta limitu określonego w ust. 1 pkt 1) lit. a lub odpowiednio limitu określonego w ust. 1 pkt. 2) lit. a, Klient za pośrednictwem Systemu Transakcyjnego otrzyma informację o generowaniu przez niego zbyt dużej liczby zapytań do serwera transakcyjnego, z prośbą o weryfikację i modyfikację matematycznego mechanizmu transakcyjnego lub ograniczenie liczby zapytań oraz z ostrzeżeniem, że w przypadku gdy liczba zapytań przekroczy poziom wyłączenia określonego w ust. 1 pkt 1) lit. b lub odpowiednio w ust. 1 pkt 2) lit. b, DM odłączy rachunek Klienta zgodnie z postanowieniami ust. 3 i/ lub 4.
3. W przypadku przekroczenia przez Klienta poziomu wyłączenia limitu godzinowego, o którym mowa ust.1 pkt 1) lit. b, tj. 2000 zapytań, rachunek Klienta zostanie automatycznie odłączony od możliwości zawierania transakcji za pośrednictwem Systemu Transakcyjnego - na czas 60 minut.
4. W przypadku przekroczenia poziomu wyłączenia limitu dziennego, o którym mowa w ust. 1 pkt 2) lit. b tj. 5000 zapytań, rachunek Klienta zostanie automatycznie odłączony od możliwości zawierania transakcji za pośrednictwem Systemu Transakcyjnego - na czas 24 godzin.
5. Czas odłączenia rachunku Klienta, o którym mowa w ust. 3 i 4 może zostać skrócony przez DM, po niezwłocznym skontaktowaniu się Klienta z DM i uprawdopodobnieniu przez Klienta, iż przekroczenie poziomu wyłączenia nastąpiło z przyczyn technicznych leżących po stronie Klienta, za które Klient nie ponosi odpowiedzialności.

Zarządzenie wchodzi w życie z dniem 14 października 2012 roku."

ODPOWIEDZ