Otwarty

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Re: Otwarty

Nieprzeczytany post autor: peter_r »

Analogia fajna, ale chyba czynnik czasu też ważny - jak długo i na której sesji/o której godzinie..obserwowałem zachowanie o 17 i stąd spodziewane odbicie..
Poza tym brak tp ?
Zobacz sobie jak cena odbija o różnych porach dnia..nie zawsze..nie musi...ale często. Jak sobie dodasz to do analizy to może zwiększy się trafność :564:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2012, 18:26 przez peter_r, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
doji
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: doji »

I pozamiatali...
Nigdy się nie poddawaj...

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

no trends coś w tym jest, dzisiaj to raczej chodziło o zaklepywanie zysków przed weekendem. Mamy kupujących i sprzedających, jak sprzedający zaklepią zysk zostaje przewaga kupujących i jest ruch przeciwny czasem. Nie łam się doji :).Ułoży się. :)
Obrazek

overall

Nieprzeczytany post autor: overall »

Tekron, uzyj w koncu mocy !!!

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

:) zaraz dostane otwarciem w twarz :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

peter_r co do tego o czym piszesz czyli godzinach handlu i tego co zaznaczyłeś na wykresie. Myślałem nad tym przy jednej strategii, po kilku miesiącach wyjdzie Ci prawda taka, że nie chodzi o określone godziny tylko o stagnację na rynku. Nie myśl w sposób - między 9-16 największe ruchy, to bzdura wg mnie. Wiele osób, które oparły strategię na tym leżą z niespodzianki. Ale masz racje, że czas jest bardzo ważny w grze. Jeśli przy breakout cena stanie jak wryta na godzinę i robi małe ruchy w dół to lepiej uciekać, zaczekać aż przebije i wtedy jak zrobi korektę wejść w kontynuację. Niż czekać godzinę aż przebije gdzie z każdą minutą zmniejsza się prawdopodobieństwo, korekta może być już ruchem spadkowym, grający przeciwny kierunek nie zamykają pozycji, a grający Twój kierunek mogą się przestraszyć i zgarnąć zyski co spowoduje udawany breakout a później zmianę kierunku.
Obrazek

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

...masz racje, że czas jest bardzo ważny w grze. Jeśli przy breakout cena stanie jak wryta na godzinę i robi małe ruchy w dół to lepiej uciekać, zaczekać aż przebije i wtedy jak zrobi korektę wejść w kontynuację. Niż czekać godzinę aż przebije gdzie z każdą minutą zmniejsza się prawdopodobieństwo, korekta może być już ruchem spadkowym, grający przeciwny kierunek nie zamykają pozycji, a grający Twój kierunek mogą się przestraszyć i zgarnąć zyski co spowoduje udawany breakout a później zmianę kierunku.
No i gdzie te pochwały jak są potrzebne.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Hasło do podglądu (Inwestora): h57ZN62Q
Nowe hasło, już podawałem ale nie wiem czy zainteresowane osoby zobaczyły.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Na USDCAD trzymam long chociaż wszystko zatrzymane, ale czego się spodziewać po otwarciu zaraz. Poza tym obstawiam, że jeśli zejdzie w dół to góra 20pkt i na IRGR skorekci. Zagrywam do 50pkt TP jeszcze tylko, chciałem więcej ale nie ma co pazery odstawiać. Lubi spadać w takich miejscach jak TP.
Obrazek

ODPOWIEDZ