Witam,
Zaobserwowalam na Realnym koncie Alpari NZ ze jesli mam np zlecenia oczekujace Buy
Limit na 1.2845 a obecna cena nadciaga z gory, to nawet jak swieca przetnie ta moja
cene oczekujaca to transakcja nie jest zawierana. Dwa razy cena przeciela moja cene i
jej LOW byl na 1.2844 a transakcja sie nie wlaczyla i cena zawrocila z powrotem do
gory. Jesli natomiast chodzi o SL to jak bym miala ustawiony na 1.2845 to by zamknal
transakcje. Czy to jest oszustwo ze strony brokera ? Gram na Standart koncie.
Pare razy takie cos obserwuje ze cena przecina moja i zawraca a moje zlecenia dalej
jest oczekujace a natomiast SL sie realizuja... Prosze o Wasze opinie ?
pozdrawiam
-- czw 27-09-2012, 11:48 --
Wklejam zdjecie na ktorym widac ze swieca przecina od gory zielona linie oczekujaca a jednak transakcja nie dochodzi do skutku.
ALPARI NZ Problem czy oszustwo ze zleceniami oczekujacymi?
ALPARI NZ Problem czy oszustwo ze zleceniami oczekujacymi?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: ALPARI NZ Problem czy oszustwo ze zleceniami oczekujacym
Kupujesz po cenie Ask, a przekroczyła ten poziom tylko cena Bid, więc nie zrealizował zlecenia. SL dla L-ki zrealizowałby bo zrobiłby to po cenie Bid 

Dziekuje za szybka odpowiedz! Wychodzi na to ze jesli skladam zlecenia buy limit na poziomie 1.2845 to powinna zlozyc 1.2847 i wtedy transakcja dojdzie do skutku ? Dwa pipsy mysle ze wystarcza i tak samo dodawac wiecej dwa pipsy na SL.
pamietaj zawsze:
zlecenie BUY zrealizuje sie po ASK (zamkniety bedzie po BID)
zlecenie SELL zrealizuje sie po BID (zamkniety bedzie po ASK)
i dodatkowo nie zapominaj ze spred jest plynny (moze jak powiekszac sie, rowniez i sie zmniejszac)
i dodatkowo nie zapominaj ze spred jest plynny (moze jak powiekszac sie, rowniez i sie zmniejszac)
Do tego wystarczy dodać, że w przypadku brokerów FX - MM, STP przekazujących zlecenia do swoich LP - nawet jeśli cena w zleceniu buy/sell limit osiągnie odpowiednio bid/ask to broker "wysyła" zlecenie do swoich dostawców płynności i biroąc pod uwagę wszelkie opóźnienia między nimi oraz szybkość rynku takie zleceni nie zostanie zrealizowane. Co mi osobiście zdarzyło się wiele razy u brokerów ECN.Foregin pisze:pamietaj zawsze:
Niemniej jednak to co napisał Foregin opisuje całą mechanikę uzupełnioną przez specyfikę rynku.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
A nie było tak dlatego że miałeś ustawiony wąski dopuszczalny poślizg przy zleceniu (albo zerowy)?Akhh pisze:Co mi osobiście zdarzyło się wiele razy u brokerów ECN
Przy zleceniach limit nie powinno być poślizgów.Miszcz pisze:A nie było tak dlatego że miałeś ustawiony wąski dopuszczalny poślizg przy zleceniu (albo zerowy)?Akhh pisze:Co mi osobiście zdarzyło się wiele razy u brokerów ECN
Poślizg w takim przypadku oznacza ewidentną stratę której na rynku regulowanym - normalnym mieć fizycznie byś nie mógł
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Dokładnie.Akhh pisze:[]
Przy zleceniach limit nie powinno być poślizgów.
Poślizg w takim przypadku oznacza ewidentną stratę której na rynku regulowanym - normalnym mieć fizycznie byś nie mógł
Dlatego musimy zrobić wszystko co w Forumowiczów mocy aby to było dostępne.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Zz przecież jest, ale nie jest to na razie złotym środkiem. LMAX i dwaj brokerzy japońscy, którzy proponują takie rozwiązania na razie mają mały obrót + inne problemy, ale już są ciekawą alternatywą. Stąd też boję się tego wysypu ECNów, które proponują rozwiązania wtórne - zamiast zająć się nowym trendem.zz pisze:Dokładnie.Akhh pisze:[]
Przy zleceniach limit nie powinno być poślizgów.
Dlatego musimy zrobić wszystko co w Forumowiczów mocy aby to było dostępne.
Pozdrawiam.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów