Maksymalna liczba otwartych transakcji w MT4
Maksymalna liczba otwartych transakcji w MT4
Testuję EA, które korzysta z funkcji liczenia bieżącego profitu dla wszystkich otwartych transakcji. Ale spotykam się z takim problemem, że po pewnym czasie w backteście platforma się "zapycha" i tester otwiera tylko nowe transakcje nie licząc bieżącego profitu. Z czego to może wynikać? Czy MT4 ma określoną jakąś liczbę maksymalnie otwartych transakcji czy jak?
Re: Maksymalna liczba otwartych transakcji w MT4
Możliwe,a ile tych transakcji tam miałeś?
Dawaj kod,stawiam na zapętlenie.A może logi przepchane i tester zamula i cale mt4 tez?
Dawaj kod,stawiam na zapętlenie.A może logi przepchane i tester zamula i cale mt4 tez?
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
Re: Maksymalna liczba otwartych transakcji w MT4
broker ma możliwość określenia max otwartych pozycji ale nie może to wpływać na liczenie profitu
MT4 jeśli jest zbyt obciążony to pomija niektóre ticki aby nie dopuścić do przeciążenia (jak to dokładnie jest robione nie wiem ale wiem że takie coś jest)
może masz źle określoną funkcję do liczenia profita - najprostsza o ile chodzi jedno EA to:
AccountBallance() - AccountEquity()
MT4 jeśli jest zbyt obciążony to pomija niektóre ticki aby nie dopuścić do przeciążenia (jak to dokładnie jest robione nie wiem ale wiem że takie coś jest)
może masz źle określoną funkcję do liczenia profita - najprostsza o ile chodzi jedno EA to:
AccountBallance() - AccountEquity()
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..