www.zwrotprowizji.pl - o co chodzi?

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
szpakv
Stały bywalec
Stały bywalec

www.zwrotprowizji.pl - o co chodzi?

Nieprzeczytany post autor: szpakv »

Przed chwilą zadzwoniła do mnie Pani z tego serwisu (nie mam pojęcia skąd miała mój nr). Słyszał ktoś coś o tym?
www.zwrotprowizji.pl

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Re: www.zwrotprowizji.pl - o co chodzi?

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

szpakv pisze:(nie mam pojęcia skąd miała mój nr)
Wejdz na ich stronę, zobacz z jakimi brokerami współpracują, odpowiedz na pytanie czy ściągałeś jakąś platformę i teraz klucz do calej sprawy, czy podałeś im numer tel podczas rejestracji ;)

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

szpakv pisze:Przed chwilą zadzwoniła do mnie Pani z tego serwisu (nie mam pojęcia skąd miała mój nr). Słyszał ktoś coś o tym?
http://www.zwrotprowizji.pl

Pozdrawiam.
Podpisują umowy z brokerami i dzielą się prowizją, którą otrzymują od brokerów. Znana sprawa. Wielu brokerów patrzy na to podejrzliwie.

Powiem, że np FxSalt nie miało zielonego pojęcia to tym, że są w ofercie takiego portalu - także żaden kontakt na pewno nie pochodzi od nich.
Nie sądzę, również żeby Noble Markets przekazało jakąkolwiek informację do nich.

A Easy Forex to broker z gigantycznymi spreadmi - 4EUR/USD, 5 GBP/USD, 12 GBP/JPY w tym momencie - to mają sie czym dzielić.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Akhh pisze:Powiem, że np FxSalt nie miało zielonego pojęcia to tym, że są w ofercie takiego portalu - także żaden kontakt na pewno nie pochodzi od nich.
Nie sądzę, również żeby Noble Markets przekazało jakąkolwiek informację do nich.
a skąd wiesz że FX salt nie miało pojęcia?, konsultant tobie powiedział ;) tak samo z noble :)

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Ink. pisze:
Akhh pisze:Powiem, że np FxSalt nie miało zielonego pojęcia to tym, że są w ofercie takiego portalu - także żaden kontakt na pewno nie pochodzi od nich.
a skąd wiesz że FX salt nie miało pojęcia?, konsultant tobie powiedział ;) tak samo z noble :)

Z racji tego, że zajmuję się pracą nad portalem o brokerach, często spotykam się osobiście z kimś od brokera - zwykle są to raczej osoby mające wyższy wpływ i wiedzę na to co dzieje się u brokera niż konsultant. I tak akurat jest w przypadku FxSalt.

Widzę jednak, że sądzisz że moje opinie są wyssane z palca.
Od Traderów dla Traderów

szpakv
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: szpakv »

Ink. pisze:Wejdz na ich stronę, zobacz z jakimi brokerami współpracują, odpowiedz na pytanie czy ściągałeś jakąś platformę i teraz klucz do calej sprawy, czy podałeś im numer tel podczas rejestracji ;)
Sęk w tym, że nie zakładałem konta demo ani real u żadnego z tych brokerów. ;) Zastanawiało mnie w jaki sposób dostaje się zwrot prowizji, skoro akurat Ci brokerzy (z tego co kojarzę - nie chcę mi się tego weryfikować) to MM i zarabiają na spreadach. :)

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

szpakv pisze:
Ink. pisze:Wejdz na ich stronę, zobacz z jakimi brokerami współpracują, odpowiedz na pytanie czy ściągałeś jakąś platformę i teraz klucz do calej sprawy, czy podałeś im numer tel podczas rejestracji ;)
Sęk w tym, że nie zakładałem konta demo ani real u żadnego z tych brokerów. ;) Zastanawiało mnie w jaki sposób dostaje się zwrot prowizji, skoro akurat Ci brokerzy (z tego co kojarzę - nie chcę mi się tego weryfikować) to MM i zarabiają na spreadach. :)

Pozdrawiam.
FxSalt nie jest MM, Noble Markets częściowo również nie.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

zapytaj skąd mają Twoje dane - tylko konkretnie a nie typu "współpracująca firma".
ktoś sprzedał Twoje dane, a co do samego biznesu to są pewnie IB i dzielą się prowizją (w teorii bo praktyka to kto wie jak wygląda)
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Noob »

Przypuszczam, że Twoje dane mają z XTB, o ile miałeś tam konto demo. Jak się jednak może domyślasz, firma raczej nie udostępniła tych danych dobrowolnie. Prawdopodobnie udostępnił je sobie założyciel serwisu, który pracował w XTB :wink: .

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Noob pisze:Przypuszczam, że Twoje dane mają z XTB, o ile miałeś tam konto demo. Jak się jednak może domyślasz, firma raczej nie udostępniła tych danych dobrowolnie. Prawdopodobnie udostępnił je sobie założyciel serwisu, który pracował w XTB :wink: .
Hmm.. Czy to przypadkiem nie pachnie już prokuraturą?
Od Traderów dla Traderów

ODPOWIEDZ