Abonament RTV - płacicie?
Re: Abonament RTV - płacicie?
Przecież w TVP nikogo nie obchodzi zadna misja. nawet sam prezes powiedział ponoć:
"A ch... mnie obchodzi co lata miedzy reklamami."
Nie mam i nie płace.
"A ch... mnie obchodzi co lata miedzy reklamami."
Nie mam i nie płace.
- tyler_durden
- Gaduła
Spróbuj - najtrudniejszy jest pierwszy tydzień. Potem człowiek się przyzwyczaja.daromanchester pisze:@mk89: i tak trzymać.
Ja bym musiał TV razem z żoną wyrzucić z domu żeby nie płacić.
Chociaż kusi mnie czasem ta opcja
Jak chcę sobie obejrzeć film, serial czy nawet mecz Polskiej Reprezentacji - to korzystam ze sporego wyboru serwisów.
Kwestia przyzwyczajenia, choć przyznam że gdybym miał swoją lepszą połowę - pewnie tak łatwo bym się TV nie pozbył

ciągle głupi ...
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Na pewno pierwszy tydzień jest najgorszy ale pozostałe też nie będą łatwe jak mi nie będzie miał kto obiadu zrobić.mk89 pisze:Spróbuj - najtrudniejszy jest pierwszy tydzień. Potem człowiek się przyzwyczaja.daromanchester pisze:@mk89: i tak trzymać.
Ja bym musiał TV razem z żoną wyrzucić z domu żeby nie płacić.
Chociaż kusi mnie czasem ta opcja
Jak chcę sobie obejrzeć film, serial czy nawet mecz Polskiej Reprezentacji - to korzystam ze sporego wyboru serwisów.
Kwestia przyzwyczajenia, choć przyznam że gdybym miał swoją lepszą połowę - pewnie tak łatwo bym się TV nie pozbył

A TV praktycznie nie oglądam..... no oprócz Big Bang Theory który mogę oglądać w kółko.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
Mówisz o żonie czy o telewizorze?mk89 pisze: Spróbuj - najtrudniejszy jest pierwszy tydzień. Potem człowiek się przyzwyczaja.

hehe
Kiedyś żarty o żonach mnie nie bawiły - ale pare ładnych latek stażu małżeńskiego i wszystko sie zmienia
zapominacie przyjaciele o radiach w samochodzie 

Tak. W telefonach też. I jak słyszysz radio przez ścianę od sąsiada, albo przez otwarte okno, to teoretycznie też powinieneś płacić. 
PS. A sąsiad powinien się wtedy z ZAiKS rozliczać

Oh... już nie będe pytać o głupoty...
- tyler_durden
- Gaduła
hblekot pisze:Mówisz o żonie czy o telewizorze?mk89 pisze: Spróbuj - najtrudniejszy jest pierwszy tydzień. Potem człowiek się przyzwyczaja.
hehe
Kiedyś żarty o żonach mnie nie bawiły - ale pare ładnych latek stażu małżeńskiego i wszystko sie zmienia
Jestem kawalerem, więc dylematy odnośnie tego, czy zupa będzie gorąca, czy zimna - wkładam jeszcze między bajki

Z biegiem czasu WSZYSTKO SIĘ ZMIENIA

ciągle głupi ...
No niestety podatek jest obowiązkowy i w taki sposob skonstruowany że chcesz nie chcesz zawsze znajdzie sie powód żeby go żądaćStforex pisze:Tak. W telefonach też. I jak słyszysz radio przez ścianę od sąsiada, albo przez otwarte okno, to teoretycznie też powinieneś płacić.

w biurach, etc...Ink. pisze:zapominacie przyjaciele o radiach w samochodzie
wystarczy ze zlosliwy napisze ze masz a nie placisz to dowala za 5 lat wstecz plus odsetki...

"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...