Przy takich parametrach "jakość" brokera nie jest aż tak ważna (chociaż trzeba pamiętać, że przy 1locie obrotu 1pips to 10usd - a wielu brokerów przez wyższy spread, poślizgi potrafi być gorszym od innych i o 2pipsy na pozycji średnio)areczek124 pisze:tzn. problemy robią z wypłacaniem, czy występują poslizgi, czy jeszcze może coś innego?
przeglądając forum doczytałem się, że nie którzy brokerzy robią problemy ze scalpingiem, jeśli o to chodzi to dla mnie jeszcze droga daleka. Ja chcę się oprzeć na początku o PA na TF od H1 do D1.
Na początek demo praktycznie nie ma znaczenia u którego brokera. Przyzwyczaj się do tradingu i sam wtedy będziesz wiedział jakie parametry są dla Ciebie najważniejsze.
Np komuś kto gra na D1 FxPrimusa bym nie polecił bo mają wyższy swap niż choćby FxPro, Natomiast do skalpingu są idealni.
Każdy broker ma coś dobrego i coś gorszego. Wypada wybrać tych 5 - 10 najlepszych i z nich dopiero wybierać pod kątem tego co nas konkretnie interesuje.
Np wielu brokerów zmniejsza dźwignię na weekend - i u takiego brokera ktoś grający na D1 już konta zakładać nie powinien.
Szukając brokera pod D1 właśnie na takie rzeczy zwróciłbym uwagę:
- koszty transakcji (spread, prowizja, poślizgi)
- jak najmniejszy swap
- brak obniżania dźwigni na weekend.