Jaka platforma na poczatek?

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

areczek124 pisze:tzn. problemy robią z wypłacaniem, czy występują poslizgi, czy jeszcze może coś innego?
przeglądając forum doczytałem się, że nie którzy brokerzy robią problemy ze scalpingiem, jeśli o to chodzi to dla mnie jeszcze droga daleka. Ja chcę się oprzeć na początku o PA na TF od H1 do D1.
Przy takich parametrach "jakość" brokera nie jest aż tak ważna (chociaż trzeba pamiętać, że przy 1locie obrotu 1pips to 10usd - a wielu brokerów przez wyższy spread, poślizgi potrafi być gorszym od innych i o 2pipsy na pozycji średnio)

Na początek demo praktycznie nie ma znaczenia u którego brokera. Przyzwyczaj się do tradingu i sam wtedy będziesz wiedział jakie parametry są dla Ciebie najważniejsze.

Np komuś kto gra na D1 FxPrimusa bym nie polecił bo mają wyższy swap niż choćby FxPro, Natomiast do skalpingu są idealni.

Każdy broker ma coś dobrego i coś gorszego. Wypada wybrać tych 5 - 10 najlepszych i z nich dopiero wybierać pod kątem tego co nas konkretnie interesuje.

Np wielu brokerów zmniejsza dźwignię na weekend - i u takiego brokera ktoś grający na D1 już konta zakładać nie powinien.

Szukając brokera pod D1 właśnie na takie rzeczy zwróciłbym uwagę:
- koszty transakcji (spread, prowizja, poślizgi)
- jak najmniejszy swap
- brak obniżania dźwigni na weekend.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
GosiaM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GosiaM »

Jeżeli dopiero zaczynasz, to może najlepiej poszukaj konta demo? Będziesz wiedział o co w tym chodzi, to nie jest gra z prawdziwymi pieniędzmi, ale chociaż się przyzywczaisz... sporo jest o brokerach na tym forum, na pewno znajdziesz informacje dla siebie...

Awatar użytkownika
Doniek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Doniek »

Juz sie troche zamotałem i powiem szczerze, że nie wiem ktorego testować, żeby w przyszłosci w miare płynnie przejść na real. Na czym mi zależy:

- Podstawowe pary walutowe. Surowce moge być - choć nie muszą
- koniecznie możliwość headgingu
- mikroloty tez powinny być
- w miare niskie koszty
- styl scalping/ day trading
- niska wpłata poczatkowa do ok 1000zł
- niekoniecznie musi byc MT4,

Dukas wyglada ciekawe, tylko konto Demo na krótki okres. No i z tak mala kwota pchać sie do ECNa?
Jeśli chcesz uniknąć krytyki nic nie mów, nic nie rób, bądź nikim...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Dukas wyglada ciekawe, tylko konto Demo na krótki okres. No i z tak mala kwota pchać sie do ECNa?
Jak? Normalnie :). Przecież są mikroloty, a prowizje (szczególnie z rabatem) są jednymi z najniższych na rynku.

Demo na krótki okres czasu jednak można założyć ich nielimitowaną ilość lub skorzystać z tego:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 711#504711
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Doniek
Gaduła
Gaduła

Dobra załozyłem demo, ale chyba nie ma możliowsci grania kontem w PLN?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Jest taka możliwość. W formularzu rejestracyjnym dla konta demo wystarczy wybrać PLN.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Doniek
Gaduła
Gaduła

Przy zakładaniu poprzez Community nie ma opcji PLN...

Obrazek :?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Doniek pisze:Przy zakładaniu poprzez Community nie ma opcji PLN...
Ok, spojrzałem tylko w standardowe demo. Zgłoszę to w poniedziałek z samego rana. Powinni dodać.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

mindek
Uczestnik
Uczestnik

Re: Jaka platforma na poczatek?

Nieprzeczytany post autor: mindek »

Mam pytanie o stawki SWAP, która platforma ma najlepsze dla klienta stawki SWAP?

Ostatnio w tvn cnbc był gość i stwierdził, że przy dobrej platformie forexowej dla pozycji Long na parze EURCHF SWAP powinien być dodatni i de facto dzięki SNB można spokojnie siedzieć i przytulać codziennie kilka PLN. Zysk bez ryzyka o ile SNB nie zejdzie niżej niż 1.2.

Pytanie więc, która platforma dla EURCHF dla L daje dodatni SWAP?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Jaka platforma na poczatek?

mindek pisze:Mam pytanie o stawki SWAP, która platforma ma najlepsze dla klienta stawki SWAP?

Ostatnio w tvn cnbc był gość i stwierdził, że przy dobrej platformie forexowej dla pozycji Long na parze EURCHF SWAP powinien być dodatni i de facto dzięki SNB można spokojnie siedzieć i przytulać codziennie kilka PLN. Zysk bez ryzyka o ile SNB nie zejdzie niżej niż 1.2.

Pytanie więc, która platforma dla EURCHF dla L daje dodatni SWAP?
Stawki różnią się na chyba wszystkich platformach. Mało tego, mogą zmieniać się z dnia na dzień bez przyczyny. Posprawdzaj strony z 10 firm i wtedy będziesz miał podgląd na to jak mogą się kształtować, a i tak w żaden sposób nie ma gwarancji, że stawki utrzymają się nawet przez tydzień.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ