szkola-forex

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seneszal26 »

Już 14 osób wykupiło kurs. Czyli łącznie prawie 80k. :lol: :lol: Nie dam rady
Nie podejmuj żadnych działań dopóki nie nadarzy się odpowiednia okazja

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

Seneszal26 pisze:Już 14 osób wykupiło kurs. Czyli łącznie prawie 80k. Laughing Laughing Nie dam rady
a my naiwni, musimy walczyć z rynkiem... :) hehe
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

Seneszal26 pisze:Już 14 osób wykupiło kurs. Czyli łącznie prawie 80k. :lol: :lol: Nie dam rady
to chyba dobrze...
znaczy ze intesres kwitnie
oraz ze sa chetni...
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
Above
Gaduła
Gaduła

Re: szkola-forex

Nieprzeczytany post autor: Above »

Dobra. Trochę przeczytałem z racji tego, że o Urbańskim słyszałem dawno, oraz widziałem wiele jego filmików oraz wiele różnych tematów na forum w związku z jego szkołą i jego osobą. Nie uczestniczyłem w kursie i nie zamierzam.

Wątek ma odsłon: Odsłony: 24627 - sfrustrowany "boom" (nie oceniam czy słusznie czy niesłusznie) - narobił szumu i wątek zamarł.

Wiem, że odkopuję ale ta szkoła istnieje nadal i rzekomo zgłaszany tu problem również - potencjalnie istnieje.

Boom nieświadomie narobił reklamy tylko Urbańskiemu...jest w marketingu takie coś, żeby wywoływać skandal, lekko dostać po głowie ale zdobyć ruch lub przypomnieć o sobie. Zrobił mu reklamę bo patrząc na całość wątku, poziom jaki "boom" zaprezentował - uważam, że nijak zaszkodził Urbańskiemu.

Nazywając kogoś "czymś" - samym się takim jest, poza tym to często stosowane wśród dzieci jest. Cały czas nazywał Urbańskiego wieśniakiem + obrażanie innych userów forum i stylistyka wypowiedzi - kto tu jest wieśniakiem? Jaka jest definicja wieśniaka?

Urbański robi interes na szkoleniach (nie wnikam czy zarabia na FX bo mnie to nie interesuje), wszystko jest zgodnie z prawem i nikt o nic nie będzie mógł rościć pretensji - żadnej policji, oskarżeń o kradzież itd. To jest w ogóle jakaś parodia - każdy kto zna FX wie, że na szkoleniu można nabyć tylko WIEDZY a co z nią zrobimy dalej - to już nasza indywidualna sprawa.

Co do jaj i jego głosu - to uważam, że ma jaja po tym co robi. Ocenianie głosu to dziecinada i żenada.

Lubię się wyłamywać i wyłamuję się: obejrzałem podany tutaj wyśmiewany filmik Urbańskiego, np. http://www.youtube.com/watch?v=DnXvyK6ys6Q - jeśli całe jego szkolenia tak wyglądają to ja nie mam nic do zarzucenia.

W ogóle dziwie się tym pospolitym ruszeniom...gdzieś ktoś widzi/słyszy, że Urbański jest taki i siaki i bez namysłu, po przeczytaniu poszlak, zaczyna oceniać. Debilizm.

Powiem tak...ze swojego doświadczenia: całkiem sensownie tam mówi i sporo sensownej wiedzy przekazuje - i to w samym za darmo opublikowanym filmiku na YT. Wystarczy a to zdanie wiąże się z poniższym:

Nie ważne jest jakby wielu się zdawało czy szkolący/mentor zarabia na FX czy nie w zakresie jakości jego szkolenia. FX ma to do siebie, że nawet zarabiający milioner, będący mentorem nie nałoży nikomu łopatą do głowy. Wiem z własnego doświadczenia. Nigdy nie płaciłem za żaden kurs - ale znam różne osoby - które szkoliły itp. Niektórzy nie zarabiali mając potężną wiedzę (bo mieli problemy w psychice jakieś) albo ZARABIALI i mieli genialną wiedzę i błyskotliwe umysły - z obu przypadków sporo się nauczyłem, ale w dalszym ciągu nie mogłem zarabiać - problem tkwił we mnie! Tkwił, póki nie odnalazłem WŁASNEJ drogi, metody na spekulacje.

OSTRZEGAM: jeśli ktoś czai się na kurs u Urbańskiego i mój wyłom ma na niego jakiś wpływ w kierunku podjęcia decyzji - to odradzam i radzę zastanowić się 100 razy to po 1. Po drugie odcinam się od jakichkolwiek moralnych obciążeń za to, że ktoś pod wpływem mojego posta (jako impulsu) podjął decyzję i okazało się, że u Urbańskiego panuje jakieś ZUO.

Przedstawiłem swój punkt widzenia tylko - nie musi się nikt zgadzać. Ja wiem swoje, robię swoje i cieszcie się, że macie wyrozumiałych adminów/moderatorów bo gdyby ode mnie to zależało, cięgi szłyby ostre tutaj.

PS. Urbańskiego nie znam, nie zamierzam poznać, nie znam jego szkoły, nic mnie nie interesuje w tym temacie. Zwracam tylko uwagę na pewne sprawy i dla swojego dobra ogarnijcie się bo takie uproszczone postrzeganie rzeczywistości tylko wam przysporzy kuku - nikomu innemu.

Pozdr.
"...It's amazing. You've got it all on only...three pages.
You know what would happen if this fell into the wrong hands?
...
You named me?!
Right there along with the rest of them?!..."

AdamForexGuru

Nieprzeczytany post autor: AdamForexGuru »

Dzięki tematowi Szkoły Forex trafiłem na to forum.

Trudno mi się zgodzić z przed mówcą. Szkoła Forex to zwykła strata pieniędzy.

Byłem subskrybentem listy mailingowej Szkoły forex. Od kilku miesięcy otrzymywałem tylko jedno ciągle oferty sprzedażowe a mało praktycznych materiałów. Po ostatnim mailu wypisałem się z niej.

Miałem okazje uczestniczyć w webinarze na początku stycznia dotyczącego trendów w nowym roku i to co tam usłyszałem to jeden zlepek chaotycznych teorii i systemów, którymi jakby ktoś miałby grać to czeka go tylko porażka.

Podsumowanie tego webinaru jest takie, ze strategia Urbańskiego jest sprzedawaj jak cena po otwarciu roku idzie w dół i kupuj jak idzie w góre.

A co było najlepsze w tym to że nawet autor tej teorii grał inaczej niż mówił, pokazał kilka pozycji na parach jenowych gdzie miał pozycje już z kilkuset pipsowymi stratami i szedł w zaparte, że spadnie i będzie trzymał pozycje bo spadnie napewno Czyli grał przeciwko trendowi, uśredniał pozycje co prowadzi zawsze do strat. Dowód na to nie trzeba szukać daleko.

I teraz jak ktoś pisze, że można korzystać ze szkoleń i wiedzy kogoś kto notorycznie ma straty i gra bez składu i ładu to przepraszam ale coś w jego wypowiedzi jest nie tak. Na dodatek jakbym miał jeszcze naśladować taką osobę w swoich zagraniach to kosztowałoby mnie to masę pieniędzy.

Piszę o tym ponieważ w internecie można znaleść kilka innych osób, które pokazują jak grają i robią to dobrze.

Niestety nie w Polsce. W Polsce 90% szkolących to wyciągacze kasy i zwykli naciągacze, którzy w większości przypadków po przeczytaniu 1-2 ksiązek uważają się za znawców tematu.

Sprawdźcie np stronę: http://www.keeneonthemarket.com/ Facet wie o czym mówi, z jego usług korzystają także profesjonaliści.

vetisel
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: vetisel »

"przed lekcja dowiedz się o nauczycielu" - to nigdy się nie zdezaktualizuje
jeżeli szkoleniowiec nie jest traderem i nie traduje własnym (większym kapitałem>50K PLN) albo nie chce pokazać historii, dałbym sobie spokój!!!

Awatar użytkownika
Above
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Above »

AdamForexGuru pisze:Dzięki tematowi Szkoły Forex trafiłem na to forum.

Trudno mi się zgodzić z przed mówcą. Szkoła Forex to zwykła strata pieniędzy.
Ale z czym się nie zgadzasz? Odnosiłem się do nagonki, która obok merytorycznej nie stała nawet to raz. Dwa, że nie stwierdziłem, że to nie jest strata pieniędzy. Odniosłem się jedynie do obejrzanych materiałów, które prowadzący szkolenia udostępnił za darmo na YT. No ale rozumiem, różne interpretacje takiego zapisu, który wygląda na "obronny" można wysnuć - jednak nie było to ani za ani przeciw, był to obiektywizm na bazie dostępnych mi danych.
AdamForexGuru pisze: Piszę o tym ponieważ w internecie można znaleść kilka innych osób, które pokazują jak grają i robią to dobrze.

Niestety nie w Polsce. W Polsce 90% szkolących to wyciągacze kasy i zwykli naciągacze, którzy w większości przypadków po przeczytaniu 1-2 ksiązek uważają się za znawców tematu.

[...]
Potwierdzam. W naszym kraju nie ma konkretów wśród dajmy na to szkolących, a jakość obsługi dupy nie urywa (jak w przypadku firm zagranicznych) i to chyba we wszystkich branżach z tego co odnotowałem. Norma. Cóż, barierą jest jedynie język - kto zna angielski to nie będzie szukał tutaj pomocy. Polskie poletko pozostaje dla polskojęzycznych.
"...It's amazing. You've got it all on only...three pages.
You know what would happen if this fell into the wrong hands?
...
You named me?!
Right there along with the rest of them?!..."

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

vetisel pisze:"przed lekcja dowiedz się o nauczycielu" - to nigdy się nie zdezaktualizuje
jeżeli szkoleniowiec nie jest traderem i nie traduje własnym (większym kapitałem>50K PLN) albo nie chce pokazać historii, dałbym sobie spokój!!!
ciekawe stwierdzenie...
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

vetisel
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: vetisel »

niestety w tej pogoni za swiętym grallem, łatwymi pieniędzmi, chciwością i oczekiwaniem zysków a później zapracowaniem na nie - gdzieś zgubiliśmy pojęcie - ZDROWY ROZSĄDEK:)

Awatar użytkownika
123dom
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: 123dom »

uwaga uwaga

" To, co zrobiłem, już wywołało burzę. Ujawniłem niewygodną
prawdę o rynku FX. Parę mitów legło w gruzach. Udostępniam
Ci to nagranie za darmo:

http://bit.ly/mentalnosc_fx (zarezerwuj sobie 1h 52m)

Obawiałem się, czy to nagrywać. Wiedziałem, że część osób
się obrazi i odejdzie od nas. Jednak uczyniłem to, co uznałem
za słuszne.

Wiele osób się ze mną nie zgodzi. Ale to nie szkodzi. Wierzę,
że Tobie otworzy to oczy na to, jak jest naprawdę:

http://bit.ly/mentalnosc_fx (zarezerwuj sobie 1h 52m)

Moim zdaniem musisz to obejrzeć; to jedno z najważniejszych
nagrań o FX jakie obejrzysz w swoim życiu!

Z najlepszymi życzeniami,
Sebastian Urbański
Szkoła Forex "
gra warta świeczki

ODPOWIEDZ