OPCJE WALUTOWE - journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

GRASZ NA OPCJACH ???

TAK i to regularnie
5
5%
TAK, ale tylko czasami
5
5%
KIEDYS cos tam probowalem
16
14%
NIGDY nie uzywalem czegos takiego
85
77%

Liczba głosów: 111

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: seba »

seba to teraz tylko ea napisać co by smsem powiadomienia przesyłał i można na Bahama drinki popijać i tylko się logować na chwilę żeby otworzyć pozycję.
green7 pisze:Heh no tak ... na te drinki to bym się pisał
do bulgarii :)))
tam maja tanio hehe
green7 pisze:Na forum było: o ile oczywiście przy "porządkach" nie znikło - zdaje się, że w temacie/nazwie EA było "simple".
znalazlem tylko cos takiego:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 035#281035
http://www.myfxbook.com/members/Tymek/simple/70889
http://www.myfxbook.com/members/Tymek
wiec chyba pokasowane wszystko :)
green7 pisze:Ot np. słupków po 7 wzrostowych miałem 203 przypadki, a słupków po 8 - 85.
(Zyskownych transakcji 203-85 po 70 daje 8260, 85 stratnych po 100 daje 8500)
green7 pisze:no tak robiłem błąd, choć w sumie statystyki powyższej to nie zmieniło.
Looknijcie na pozycję 10 in row. Mamy tam 0 mimo, że zdarzyło się przecież i 11 i więcej w rzędzie.
Czyli wskaźnik zlicza wystąpienia dokładnie n świec pod rząd. A tutaj dla obliczeń pod uwagę powinno się raczej brać wystąpienie n lub więcej świec. Oczywiście można to sobie zsumować z tabelki jak wyżej.
no wlasnie na to chcialem zwrocic uwage...ze mimo ze serii7 jest iles tam...a serii8 iles tam...to trzeba wziac pod uwage dalsze serie typu 9, 10, a czasami nawet 12 i 13
tak jak pisalem na roznych TFach na roznych instrumentach jest to roznie :)
dlatego trzeba wybrac tylko najciekawsze rozwiazania odpowiednio dostosowane do instrumentu i TFu i tylko to grac...
nie bedzie to 10 wejsc dziennie ale za to bedzie duza skutecznosc
green7 pisze:Czyli przy payout rzędu 70% wychodzimy na minus.
Do wyjścia na 0 trzeba payout'u co najmniej 75%
dajesz 10 funciorow...dostajesz 18...czyli zysku 8...
to bedzie 80%..czy zle cos licze?
(mowie tu o tym custom / fast)
sgorn pisze:SEBA, GREEN
a co sądzicie o martyngale po np 8 świeczce? bo to jest chyba to o czym pisał GREEN apropos stosunku wartosc pozycji/DD ?
no tak jak pisalem chcialem cos podobnego zrobic ale ze programista ze mnie zaden to zajalem sie wtedy czyms innym..ale widze ze teraz temat powrocil :)
tylko jeszcze raz mowie: nie mozna sztywno ustawic ze po 8 swieczce...na EURUSD na H1 bedzie skuteczne zupelnie cos innego niz na indeksach na M5 (wg mnie :) )

i teraz jeszcze jedno pytanie co do EA..martyngal czy nie martyngal
- martyngal czyli otwieramy np pozycje po 8 wzrostowych..ale cena dalej rosnie i po 9 otwieramy nowa pozycje (i teraz albo np 2 razy wieksza albo *1,5 czy 1*8 itp), ale cena dalej rosnie i po 10 otwieramy kolejna pozycje..w teorii powinno byc tak ze kiedys w koncu ta cena spadnie chociaz o kilka pipsow i ta ostatnia najwieksza pozycja nas uratuje ;) tylko jak zwykle pozostaje do dopracowania kwestia wielkosci pozycji i wielkosci konta
- nie martyngal - czyli cos takiego jak tu na opcjach. ustawiamy EA ze po serii 8 ma otwierac na poczatku 9 i zamykac pozycje na koncu tej 9 swieczki. jak bedzie w naszym kierunku to wygrywamy, jak bedzie kolejna w serii to przegrywamy. ale juz sie nie bawimy w podwajanie i kolejne pozycje. czekamy poprostu na nastepna okazje :) ewentualnie mozna tez ustawic jakis SL i TP ale to juz chyba gorszy pomysl..

a tymczasem:

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ruch zwrotny skończy się dokładnie w miejscu ustawienia SL

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

sgorn pisze:a co sądzicie o martyngale po np 8 świeczce?
Ma szanse powodzenia. Ale czy po 8 czy po innej to trzeba dla danego instrumentu sprawdzić. Mi na danych z dukasa na EURUSD trafiło się raz 14 świeczek wzrostowych ...
seba pisze:dajesz 10 funciorow...dostajesz 18...czyli zysku 8...
to bedzie 80%..czy zle cos licze?
Dobrze.
i teraz jeszcze jedno pytanie co do EA..martyngal czy nie martyngal
Z tego co liczyłem wyżej to wydaje mi się, że 1 podwojenie (czyli np. wchodzimy na 8 strata, podwajamy na 9 i na tym koniec) znacząco poprawia wyniki.
Ale oczywiście trzeba to posprawdzać, dla każdego instrumentu i kierunku osobno.

Zresztą łatwo to policzyć choćby na tej statystyce której zrzut zrobiłeś.
Powiedzmy, że interesują nas świeczki wzrostowe, wchodzimy po 7mej
7 in row 22 razy
8 in row 10
9 in row 2
10 in row 0
11 in row 2
12 in row 1

- wersja nie martyngale: 22 wejścia z czego 7 na plus, 15 strat (bo świeczki 8 i więcej pojawiły się w sumie 15 razy) .
Zakładając, że stawiamy 100$, payout 70% czyli 70$ mamy stratę -1010 (+490-1500).

- wersja martyngale: 22 wejścia , w tym 15 z podwójną stawką
Na plus: 7 wejść ze stawką pojedynczą, 10 wejść ze stawką podwójną
Na minus: 5 wejść ze stawką podwójną.
W sumie: 490+1400-1000 czyli +890
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Z custom bets jest jeden mały problem.
Działają tylko do chyba 21.00 :(
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

green7
Maniak
Maniak

daromanchester pisze:Z custom bets jest jeden mały problem.
Działają tylko do chyba 21.00 :(
No właśnie nie wiem w sumie - gdzieś na stronie było takie info ale wczoraj sprawdzałem wieczorem i robiły.
No i chyba nie miałem zwidów bo w historii mam transakcje o 22:23:50 :)
Co prawda było to demo ....
Green
Obrazek
Obrazek

Chrisdot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Chrisdot »

Hej, jesli chodzi o liczenie swieczek, to gdzies na ForexFactory jest napisany EA do tego z predefiniowanymi ustawieniami. Z tego co pamietam, to gra na H1 i liczy 5 swieczek jednego koloru, po czym wchodzi w przeciwnym kierunku.

Duzo ludzi neguje martyngal. Moim zdaniem mozna przyjac ze martyngal zawsze wyzeruje konto, ale:
- dla przykladu w strategii 5-swieczkowej czekamy az EA zrobi 100% konta, wyplacamy wszystko co zrobil i lecimy od poczatku. Zakladajac ze nie bedziemy na tyle pechowi, ze MC przyjdzie za pierwszym, razem, to straty nie bedzie.
A jak sie pojawi MC, to nowa wplata na konto i historia od nowa :).

Tym bardziej, ze jesli sie dobrze policzy dla danych historycznych ze prawdopodobienstwo 6 swieczki tego samego koloru jest bardzo niewielkie, to mozna zaryzykowac.

Instrument to EUR/USD z tego co pamietam.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

green7 sorki chyba masz rację. Na swoją obronę podam znowu że customy używałem tylko kilka razy :)
Fast bety maja eurusd24hr czyli powinny chodzić całodobowo.
Pozostałe customy się wyłączają wieczorem (nie jestem pewien godziny).
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

W fastbet's są całodobowe eurusd, gbpusd, usdjpy a pozostałe kończą wieczorem.
Stąd wzięło się zamieszanie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Chrisdot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Chrisdot »

Tu jest EA o którym wspominałem:

http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=294255

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: seba »

green7 pisze:Z tego co liczyłem wyżej to wydaje mi się, że 1 podwojenie (czyli np. wchodzimy na 8 strata, podwajamy na 9 i na tym koniec) znacząco poprawia wyniki.
ooo to tez moze byc ciekawe podejscie...
green7 pisze:- wersja nie martyngale: 22 wejścia z czego 7 na plus, 15 strat (bo świeczki 8 i więcej pojawiły się w sumie 15 razy) .
Zakładając, że stawiamy 100$, payout 70% czyli 70$ mamy stratę -1010 (+490-1500).

- wersja martyngale: 22 wejścia , w tym 15 z podwójną stawką
Na plus: 7 wejść ze stawką pojedynczą, 10 wejść ze stawką podwójną
Na minus: 5 wejść ze stawką podwójną.
W sumie: 490+1400-1000 czyli +890
tu sie troche zagubilem chyba...wyliczenia jak najbardziej poprawne ale mowimy teraz o stretegii na opcje czy o EA do metatradera?
bo o ile w opcjach mozna w wyliczeniach ladnie przyjac 70% payoutu (albo te 80% o ktorych pisalem) to o tyle nie moge sobie tego wyobrazic na zwyklym rynku FX..czyli np SL=10p a TP=7p?
jak bedzie nasza seria 7 z rzedu..wchodzimy na otwarciu 8...8 swieca zamyka sie na +1pips w nasza strone...i dalej 9 swieca zaczyna znowu leciec w strone poprzedniej serii...czyli nie mamy 70%..zostalismy z otwarta pozycja i 1pipsem zysku ktory raczej na 9 swiecy zamieni sie w SL albo jakas inna strate...
green7 pisze:Zresztą łatwo to policzyć choćby na tej statystyce której zrzut zrobiłeś.
w weekend nie dam rady bo ide na wesele itp...
ale jakos "po" czyli poniedzialek/wtorek postaram sie powyliczac i powstawiac wiecej takich tabelek
Ruch zwrotny skończy się dokładnie w miejscu ustawienia SL

green7
Maniak
Maniak

Re: OPCJE WALUTOWE - journal

Seba: oczywiście mówimy o opcjach.
Green
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ