szkola-forex

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
tonyszc
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: tonyszc »

ForexMasterZZ pisze:Ciekaw jestem kto usunął przed chwilą cały temat TAK INWESTUJE SEBA U. pokazujący techniki manipulacji stosowane przez tego Pana????

Pewnie Danielewski i jego ekipa kogoś tu przekręcili.

Czyżby tutaj też miał popleczników, co liczą na prowizje od sprzedaży szkoleń??

Chyba to jest mały skandal i próba cenzurowania forum.

Niemniej w Google jeszcze strona jest:

Obrazek

Niemniej powtórzę główne tezy tego tematu i "najlepsze" komentarz:

Uczestnik kursu Urbanskiego w Londynie. Kurs slaby, masa obietnic bez pokrycia. Strasznie nieslowny facet i nie na poziomie (nie dotrzymal warunkow umowy i nie chcial zwrocic pieniedzy; byl przy tym chamski). Cos tam o FOREX wie, ale wydaje mi sie (i to byla opinia wiekszosci kursantow), ze tak naprawde to robi on pieniadze na szkoleniach (bo niestety ludzie nie wiedzac caly czas sie daja nabrac), nie na FOREX-ie. Ludzie, jak juz ktos sie decyduje na FOREX to radze wam od serca, NIE Z URBANSKIM!!!

Wklejam także link pokazujący jak wyglądają podobne szkolenia o podobnej nazwie Power Up Capital Forex, jak szkolący odnosi się do krytyki, jak nie chcepokazać konta realnego i ludzie tracą przez niego
http://www.youtube.com/watch?v=NdNGgH0V ... r_embedded
Tacy szkoleniowcy sprzedają marzenia a nie realną naukę tradingu. Żerują na ludzkich uczuciach. Wystarczy tylko to zobaczyć:
http://www.youtube.com/watch?v=_gaKk4y2 ... re=related

tonyszc poproszę o konkrety czyli link do konta MyFXBook a nie Painty z Corela!!

Ja też jak Pan U potrafię robić po kilka tysięcy pipsów w 2 dni. Ale dla kogoś kto się zna wie, że to tylko 50 pipsów a nie 5000. Niestety z reguły początkujący ludzie się na tym nie znają i myślą, że on naprawdę tyle zarabia!! A on zawsze wkleja takie o to piękne zdjęcia, nigdy nie pokazując całego konta. A można to zrobić w bardzo prosty sposób, podpinając konto pod MyFXBook, tylko, że trzeba mieć wtedy realne wyniki, które można pokazać. A aa obrazku można pokazać wszystko:
Obrazek

Na żadnych LTRach nigdy nie było nikogo kto by pokazywał takie zyski na kontach realnych, a w szczególności Urbański, który zawsze grał na demo. Każdy czekał na te super rezultaty, ale nigdy nie można było się ich doczekać.

Niestety dałem się nabrać Urbańskiemu, straciłem na szkolenie 4000 zł plus dwa konta realne inwestując jego technikami. Nie pokazę kwoty bo to wstyd. Oto dowód, wyciąg z mojego konta:

Obrazek

Po więcej opinii i komentarzy mówiących o usuwaniu nie pochlebnych komentarzy zapraszam na inną stronę:
http://ryszardmosiolek.net/sebastian-ur ... uke-forex/

Tak jak napisał ktoś inny w temacie Tak inwestuje Seba U..... nigdzie nie ma osób które dorobiły by się na podstawie jego szkoleń, nie ma ucznia, który by pokazał swoje konto, które urosło z 10 000 do 100 000. A że obiecuje gruszki na wierzbie to widać chociażby tu:
http://szkola-forex.pl/szkola_forex/

Jakoś nie widać tych milionerów na forach, tylko sami nie zadowoleni jak ja!!!
Wynik mnie nie dziwi, typowy wykres dla początkującego. Mój też tak wyglądał, ale sztuką jest nauczyć się na własnych błędach. Jeżeli nie ma kontroli ryzyka to wykresy tak wyglądają. A winą nie obarczaj S.Urbańskiego, bo Ty otwierałeś pozycje i Ty podejmowałeś ryzyko, za duże jak widać z wykresu. Jakbyś wyciągnął wnioski z pierwszego margin-call to byś do drugiego nie dopuścił.
Co do wyników Szkoły Forex to dopiero jak zobaczyłem je to utwierdziły mnie w przekonaniu o słuszności wyboru mojej drogi edukacji o Forexie.
Nie dziwię się, że ci którzy zarabiają nie chwalą się na forach, bo sukces jednostki nadal w Polsce wywołuje negatywne emocje, co jasno widać również na tym forum. Jeżeli byś choć 10% wiedzy wykorzystał od Panów Danielewskiego i Urbańskiego to mógłbyś wiele zarobić, niekoniecznie na Forex.
Na Forexie jest łatwiej tym co już w życiu coś osiągnęli, prowadzą biznesy i mieli porażki z których powstali. Bo strata uczy i jest wliczona w koszty. Taki jest Forex - nie dla wszystkich... i tego uczą wszyscy mentorzy nie tylko Seabstian Urbański!

ForexMasterZZ
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ForexMasterZZ »

tonyszcTo mnie teraz rozśmieszyłeś. Chętnie zobaczę też Twoje konto.

Ze Pan Urbański nie potrafi nadal inwestować i jego szkolenie Power Forex to peace of shit to widać na tym koncie jakie pokazał na ostatnim video. Equity 48%!!! Chyba zapomniał o SL O KTÓRYM TAK MÓWI WE FILMIE. Amator a nie mistrz inwestycji. Za to się płaci 4000 zł czyli za pokazanie jak w prosty sposób wyzerować konto. Oczywiście pokazał najmniejsze konto z najmniejszych jakie ma, większych nie pokaże bo.....

Obrazek

Zresztą jego uczniowie, z którym byłem na LTR, co prawda w konkursie ale skończyli tak samo plus ja i on skończy.
Obrazek

Obrazek

PawelPawel
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: PawelPawel »

ForexMasterZZ:

Ponoć zarzekałeś się, że nie będziesz oglądał ;)

Pokaż dowód, że ten cały Zdzicho i Jurczycho to jego studenci i inwestowali prezentowanym systemem (o ile to nie ta sama jedna osoba patrząc po loginach)

Po tym co pokazałeś zwyczajnie Ci nie wierzę. Opinie anonimów, powołowywanie się na szkolenia na których nie byłeś i porównywanie ich do pakistańskich speców od naciągania.

Nie potrafiłeś dać konkretnych dowodów o nieuczciwości tylko zwyczajne dyrdymały pisane pod wpływem emocji.

Pytasz gdzie ci wszyscy milionerzy. A czy on obiecywał Ci milion? wręcz przeciwnie - to Ty sobie go wyobraziłeś i patrząc po Twoim wykresie inwestowałeś bez kontroli ryzyka.

W poprzednim wątku który skasowali wypunktowałem każdy Twój zarzut. Szkoda, że go skasowali bo były tam konkretne linki do facebooka z wynikami.

Pytam jeszcze raz.
Gdzie ta nieuczciwość? czarno na białym.

I nie pokazuj jako odpowiedź pakistańskiego oszusta bo ma podobną nazwę szkolenia. To jest śmieszne. Hector też ma podobną i jest już ok?

Mówisz amator. A kto zaliczył MC w amatorskim stylu? Ty, więc zanim zaczniesz oceniać innych sam przemyśl czy zrobiłeś wszystko poprawnie.

Ponad 700 wejść i 63% gainu. To widzę tutaj a u Ciebie - zwykłego faceta, który liczył na szybki zarobek a któremu puściły emocje i teraz się odgrywa.

PS. Nie usuwajcie proszę tego wątku.

ForexMasterZZ
Bywalec
Bywalec

No tak on zaliczy MC w iście Profesjonalnym stylu :)!!!!

Poproszę link do tego konta w MYFXBook, chętnie zobaczę jak się te trejdy skończą :)

Ale to może być za ryzykowne Panie Urbański i Danielewski bo ludzie zobaczą że i "miszcz" zalicza MC :) I padnie ostatni mit mega super nauczyciela co się dorobił na Forex.

Jak to konto w ogóle istnieje i nie jest to jakaś wasza sztuczka montażowa!!!

Użytkownicy są autentycznymi studentami Pana U. Jak ktoś sobie tego życzy mogępodać ich namiary na MyFXBook i są to dwie różne osoby :)

Zarzekał się ktoś inny a nie ja kolego.

P.S.
Nie ma problemu jak ktoś wymarzę ten wątek bo znowu kogoś przekręcicie, założę nowy, jestem cierpliwy.

PawelPawel
Stały bywalec
Stały bywalec

Od blisko 7 miesięcy osiąga stabilne zyski. Ty nie potrafiłeś ich osiągnąć na koncie demo więc nie pisz z pozycji eksperta oceniającego wykresy innych. Wróżbita Maciej jesteś a nie inwestor.

Mówiłeś, że nie prowadził inwestycji na koncie realnym. Skłamałeś.

Kończąc. Wszyscy będą wiedzieli jak się skończą. Wystarczy mieć dostęp do LTRu.

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

ForexMasterZZ pisze:
P.S.
Nie ma problemu jak ktoś wymarzę ten wątek bo znowu kogoś przekręcicie, założę nowy, jestem cierpliwy.
tylko po co ...?
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

PawelPawel
Stały bywalec
Stały bywalec

andy11 pisze:
ForexMasterZZ pisze:
P.S.
tylko po co ...?
o to trzeba by już zapytać użytkownika by żyło się lepiej

ForexMasterZZ
Bywalec
Bywalec

A ja poproszę konkretny link do MyFXBook, do tych "stabilnych" zysków, gdzie Equity już jest poniżej wpłaconego kapitału i coraz szybciej zbliża się do MC :)

Pięknie, pięknie.

A jak nastąpi pewnie pojawi się napis:
"Witamy w klubie Szkoły Forex, witamy w klubie setek osób dołączających do grona zaliczających MC. Miło nam, że doświadczyłeś tego uczucia co my wszyscy i to wszystko za Twoje pieniądze"

Na LTR nie prowadził inwestycji na Realu, zawsze szło demo kolego!! Więc nie wciskaj mi, że kłamałem.

Zresztą to konto jest świeżutkie co pokazuje, widać, że założył je pod nową sprzedaż tylko ze nie wyszło trochę bo złe pozycje pozajmował.

Sam sobie przeczy, każe grać z SL a sam ich nie stosuje.
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2012, 11:11 przez ForexMasterZZ, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

PawelPawel pisze:
andy11 pisze:
ForexMasterZZ pisze:
P.S.
tylko po co ...?
o to trzeba by już zapytać użytkownika by żyło się lepiej
to on tez chcial zarobic milion w minute.. :lol:
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

tonyszc
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: tonyszc »

ForexMasterZZ pisze:tonyszcTo mnie teraz rozśmieszyłeś. Chętnie zobaczę też Twoje konto.

Ze Pan Urbański nie potrafi nadal inwestować i jego szkolenie Power Forex to peace of shit to widać na tym koncie jakie pokazał na ostatnim video. Equity 48%!!! Chyba zapomniał o SL O KTÓRYM TAK MÓWI WE FILMIE. Amator a nie mistrz inwestycji. Za to się płaci 4000 zł czyli za pokazanie jak w prosty sposób wyzerować konto. Oczywiście pokazał najmniejsze konto z najmniejszych jakie ma, większych nie pokaże bo.....

Obrazek

Zresztą jego uczniowie, z którym byłem na LTR, co prawda w konkursie ale skończyli tak samo plus ja i on skończy.
Obrazek

Obrazek
Nie wiem co Ciebie tak frustruje w inwestycjach Szkoły Forex. Na ostatnim LTR, którym byłem zyski są na facebooku i to było na koncie realnym, widziałem jak są otwierane pozycje i dlaczego i jakim systemem. Myślę,że żle stawiasz problem - dla mnie nie tak istotne jest ile zarobi mentor czy jego uczniowie(chociaż zarabiają dobrze -link do konta jest na video, z którego ściągnąłeś skan) ważne jest ile ja jestem w stanie zarobić regularnie na Forex. Problem nie jest w nauczycielu, ale w uczniu. Ale jak Ty chcesz zamienić 10000 w 100000 to nie przez pół roku. Inni mentorzy mówią o 50% zysku rocznie - takie mają targety realne. Czyli Szkoła Forex mieści się w realiach, a nawet je przewyższa. Jakbyś przerobił szkolenie POWER FOREX, a nie tylko wykupił, żeby krytykować to przynajmniej byś zrozumiał kontrolę ryzyka.
Każdy trader musi wyzerować konto, żeby zrozumieć istotę inwestycji na Forex i mnie się też to przytrafiło - straciłem $4000, 00, i nie obarczam winą nikogo bo to było moje ryzyko i moja inwestycja. Trafiłem w końcu na odpowiednie szkolenie u Sebastiana i wiem, że już nigdy nie zaliczę MC. Kolego dobrze Ci życzę skup się na sobie, a nie na problemach innych.

Dodano po 1 godzinach 7 minutach:
ForexMasterZZ pisze:tonyszcTo mnie teraz rozśmieszyłeś. Chętnie zobaczę też Twoje konto.

Obrazek

Cieszę się, że wzbudzam u Ciebie pozytywne emocje śmiech. Chyba nie do końca rozumiesz co to jest Forex - Forex to jest inwestycja. Inwestując zero nie można zarobić. Equity w tym przypadku to tylko niecałe 16% mniej od początkowego depozytu. Wszystko jest wg planu - max. obniżenie Equity to 20% początkowego depozytu czyli mamy jeszcze margines. Nie zwiększamy ryzyka utraty kapitału ( ryzyko tylko 20%), a ogromnie zwiększa się ilość kapitału pracującego na zysk (20%Equity + zyski). Ryzyko pozostaje zawsze to samo 20% Equity. Przez to możesz zwiększyć SL lub ilość oraz wartość otwieranych pozycji. I tego uczy Szkoła Forex, ale do tego trzeba dorosnąć mentalnie. Może jakbym był w Twoim wieku, to też bym tak reagował na pierwsze MC, a że już jestem siwy i niejedną porażkę w biznesie przeżyłem i potrafiłem się podnieść- to w życiu niewiele może mnie zaskoczyć. Życzę Ci kontroli emocji i poprawnego kontrolowania ryzyka na Forex, a dojdziesz do regularnych zysków niezależnie kto będzie Twoim nauczycielem.

ODPOWIEDZ