daromanchester pisze:A poprzedni admin był nam nie obcy?
Mówię ogólnikowo. Stary admin miał ten interes w pompie z tego co mi się wydaję. Nie ingerował zbytnio w forum ,co było lepsze niż obecna sytuacja. Jedyna reklama jaka była to ta górze pod banerem ,która nigdy nikomu nie przeszkadzała. Teraz będzie tak ,że forum skupi się na tym by sprowadzić jak największą liczbę userów dla jak największej ilość kliknięć w reklamy.
Więcej userów = większy szmal
Za pewne za pół roku jak liczba użytkowników się zwiększy to zwiększa się też głupota tematów i znów powrócą perełki w stylu : czy na forex da się zarabiać .Tak jak na forum obecnego admina. Czytał ktoś?
Teraz nie chodzi o poziom forum,jakość i wartość. Chodzi o ilość i $.
Czemu użytkownicy ,którzy stale i czynnie brali udział w życiu forum się wypisują ,każą kasować profile i posty? Bo nie chcą brać w tym udziału.
daromanchester pisze:Załóż na skype chat lub coś podobnego i będziesz mógł tworzyć kółko wzajemnej adoracji które będzie się klepało po plecach.
Stosunkowo często piszesz ten tekst o klepaniu po plecach. Nie wiem skąd takie przyzwyczajenia i nie chcę wiedzieć .
Komercja to najgorsze co może być .
daromanchester pisze:Na tym forum jest piękne to że jak się wymądrzasz czy też uważasz że pozjadałeś wszystkie rozumu to zawsze się znajdzie ktoś kto Cie przyprowadzi do porządku.
Zbieranie się na kupie ludzi którzy się lubią i nie ma między nimi żadnej rywalizacji jest nierozwojowe wręcz uwsteczniające rzekłbym.
Ten aspekt nie jest w ogóle brany pod uwagę . Kłótnie i spoty były ,są i będą .
Jednym słowem . Stawia się na nowy narybek i na jak największą ilość użytkowników ,nie na jakość i wartość postów. Mówię oczywiście o nawi.
daromanchester pisze:Inaczej też mówiąc będziesz też miał użytkowników których granie na fx będzie pasją i hobby a nie robieniem szmalu.

Może nie przesadzajmy. Nie będę odpowiadał na to pytanie ,bo jest ono żałosne .
Może sprawa wyglądała by inaczej gdybym dziś wystartował z kontem i zaczął pisać .Przy okazji wiedział bym od razu ,że "pracuję dla właściciela" i podejście byłoby inne. Teoretycznie każdy użytkownik tego forum pracuje dla właściciela tej strony.