Wydaje mi się że dzisiaj już nie ma gry na rynku bo pozycję trzeba było zająć już wczoraj (swoją drogą zgarnąłem 1,5% na gbpjpy ;p)... teraz trzeba poczekać aż sytuacja się uspokoi po ogłoszeniu QE3 i w poniedziałek podejść już od strony technicznej bo dzisiaj na rynku grają tylko i wyłącznie fundamenty, moim zdaniem.
pavulon2007 pisze:USD/CHF i inne majors znajduja sie w ciekawych miejscach na longterm PA. Na pewno nie wzgardze dobrym set upem na H4 lub D ku polnocy na tej parze.
Pszczola321 pisze:ciekawa sytuacja na usdchf D1, kurs wyłamał się do dołu z kanału spadkowego przy okazji pokonując dołki z połowy czerwca, poczekałbym tutaj na powrót do przełamanych dołków i przy okazji testu przełamanej linii trendu i zagrał shorta, co wy na taki plan?
i jednak mój plan się sprawdził z tego co na razie obserwuje, musisz wziąć pod uwagę że wyrwanie się dołem z kanału spadkowego sugerowało możliwość większej i bardziej dynamicznej wyprzedaży, a bernanke wczoraj jeszcze pomógł (rysuję w paincie więc może nie jest to profesjonalne ale w sumie nie o to chodzi ;p)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.