Zmiana trendu

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Czy w ostatnim miesiącu dostrzegłeś zmianęt trendu na EURUSD?

tak - mimo to utrzymywałem stary spadkowy sentyment
5
19%
tak - utożsamiałem się z nowym sentymentem
13
50%
nie - utożsamiałem się z sentymentem spadkowym
7
27%
nie - ale rozgrywałęm kontr trend jak zwykle :)
1
4%

Liczba głosów: 26

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Zmiana trendu

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Eksperyment nr 2 :wink:
Ad. ostatni o gold - ankieta and kontekst prognoz z bossa
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

reptile sprecyzuj pytanie , do ostatniego piatka byla dla mnie korekta ale teraz wyglada na zmiane trendu na D1 . Choc niz pewnego , graj co widzisz...
Pozdro.
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

rabit pokaz jaki trend widzisz :) - średnoiterminowo lub długo min na tydzien :) miesiac ok wiecej jeszce lepiej
Wg mnie traderom AT czesto trudno jest zaakceptowac zmiane trendu.. dopiero z 5 strat pod rzad wiekszych.. kurna...neich wam bedzie.. no i wtedy korekta hehe
Akurat inspiruje sie tym analitykiem z bossa.. gość nonstop nawalal o planach EBC etc..ale tak jakby w nie nie wierzyl no i ciagle 1,18 a euduek up :P i up
Mamy 1.3 co wygląda jakby na wyprzedzenie i pazdziernikowy ruch z 2011
Wiec jestem ciekaw sentymentu :)
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

Hmm. według mnie trudno jest zaakceptować kontynuacje trendu, chyba naturalne jest szukanie zmiany i dążenie za nią od początku aby zabrać jak najwięcej z rynku.
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

Ja przyznam sie ze tez ciezko bylo mi zaakceptowac zmiane trendu. Tak naprawde po cichu dalej licze ze w niedalekiej przyszlosci Hiszpania wystapi o pomoc razem z Wlochami i znowu bedzie jazda DOWN, ale teraz juz gram to co widze i nie opieram sie o swoj sentyment, impuls, korekta, impuls korekta.
I tak nie uda mi sie szybko zlapac idealnego szczytu/ dolku wiec po co marnowac tyle okazji na szybki zarobek?

prawnik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: prawnik »

Ale zmiana trendu stała się faktem. Dodruk pieniądza zrobi w krótkiej i średniej perspektywie swoje. Jednak co będzie za rok, dwa i trzy lata? Wtedy może być zmiana trendu o wiele bardziej bolesna. Taka która będzie ocierać sie o destabilizację światowej gospodarki.

Zmiana trendu mozna powiedzieć została wyreżyserowana przez polityków :lol: :lol: :lol: Pytanie czy zajęli pozycje na rynku :lol: :lol: :lol: :lol:

WarrenB
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: WarrenB »

Cześć.
Ja nie widzę oznak zmiany trendu na dużych TF.
Na weekly jest cały czas down a ten wzrost do fibo 38,2 całego ruchu spadkowego traktuję jako nabieranie rozpędu przed wyjściem dołem z tej męczącej konsoli w zakresie 1,2 - 1,49.
Cel to ok. 1:1 a prawdopodobnie sporo niżej.
Sam Draghi powiedział, że ten skup był po to aby pozbawić depo graczy grających na rozpad eurokołchozu.
Jakby na to nie patrzeć udało im się, szorciarze są wycięci w pień.
Teraz rynek trochę ochłonie, przyjdą nowe newsy z piramidy finansowej jaką staje się UE (USA po części również) i rynek powróci do realiów.
Poza tym można zauważyć, że w obszarze konsoli spadki są gwałtownie przerywane ostrymi wzrostami. Przewiduję, że po wyjściu dołem wejdziemy w bardzo stabilny trend.

ODPOWIEDZ