Swap 3 brokerzy

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Swap 3 brokerzy

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Chciałbym dowiedzieć kto z trzech brokerów:
1. http://www.xtb.pl/regulacje/7-tabela-punktow-swapowych
2. http://www.armadamarkets.pl/fx-trading/ ... struments/
3. http://www.fxpro.pl

Posiada najlepsze warunki swapowe.
Niektórzy liczą dla najmniejszej możliwej jednostki (czyli w wypadku EURUSD 0,1LOTA, inni dla lota, inni może jeszcze inaczej).

Dlatego sam pewien nie jestem i proszę o podanie kto ma najmniejsze ceny swap dla EURUSD, najlepiej ze szczegółami, dla pozycji S i L i oczywiście wartościami końcowymi dla 1Lota.

Dzięki
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Przecież w tabelach nie masz podane dla jednostki, a konkretną wartość.

XTB : EURUSD Euro do Dolara Amerykańskiego -0.436 -0.327
Armada : EURUSD 0 10 USD 1 000 EUR 100 000 EUR 0.51 -0.89

A FxPro mi się nie chce szukać.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Biega mu pewnie o to, że to podane jest w punktach. A te zależne są od tego czy symbol ma dokładność 4 czy 5 miejsc .....
Green
Obrazek
Obrazek

ArcherWWY
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ArcherWWY »

ForexTig3r
... Ja mam konta w BOSSA i XTB i tam średnio raz na 3 dni przychodzą maile zatytułowane: "Aktualna tabela punktów swapowych".

Zatem nie da się jednoznacznie odpowiedzieć na Twoje pytanie, ponieważ sprawa jest płynna. SWAP jest istotny, bo to koszty, jednakże przy wyborze brokera na Twoim miejscu kierowałbym się raczej:
1) dostępnością rynków, 2) godzinami handlu, 3) limitami odległości TP i SL od ceny rynkowej, 4) wielkością minimalnych i maksymalnych zleceń... i paroma innymi aspektami

Przemyśl to... POZDRAWIAM.

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

ArcherWWY
Też mam kontów XTB i jakoś nie otrzymuję maili ze zmianami tabeli swapowych, ale nie ważne.
Jest to wątek dla początkujących dlatego dalej proszę o podanie wartości z wyliczeniem, nie ma nad czym dyskutować, obchodzą mnie tylko swapy.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

ArcherWWY
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ArcherWWY »

ForexTig3r pisze:obchodzą mnie tylko swapy.
... za pewne dlatego tracisz na rynkach :-) Powodzenia

sonny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sonny »

ForexTig3r pisze:ArcherWWY
Też mam kontów XTB i jakoś nie otrzymuję maili ze zmianami tabeli swapowych, ale nie ważne.
Jest to wątek dla początkujących dlatego dalej proszę o podanie wartości z wyliczeniem, nie ma nad czym dyskutować, obchodzą mnie tylko swapy.
to nie są maile na twój adres
tylko na platformę przysyłają do skrzynki pocztowej

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

ArcherWWY pisze:
ForexTig3r pisze:obchodzą mnie tylko swapy.
... za pewne dlatego tracisz na rynkach :-) Powodzenia
Człowieku w tym temacie mówię, nie róbmy OT, ok?
subsilver2 趋势线

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Otwórz platformę, prawy klik na oknie rynek, wybierasz symbole, wybierasz symbol który Cię interesuje, klikasz właściwości w polu "naliczanie swap" masz sposób naliczania swapu. W 99% przypadków jest to "w punktach".

Mnożysz więc wartości podane w polach "swap dla pozycji krótkiej" i "swap dla pozycji długiej" przez wartość pipsa dla danej waluty na danej platformie.
Potem ewentualnie przeliczasz na Twoją walutę bazową (czyli np. PLN).
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

To mu teraz pomogłeś ;-P

ODPOWIEDZ