AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

buchcik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

http://banki.wp.pl/kat,6602,title,Alior ... omosc.html

Ciekawe jaki to będzie miało wpływ na Alior Tradera :)
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

ForexTig3r pisze:To w sumie jest kluczowe, w trejdingu, aby zabezpieczać pozycję i chronić się od stratnych, ew. jak już to nie 6 pipsow, a 2.
Na ECN nie masz gwarantowanego SL.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
Jarpen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jarpen »

ForexTig3r źle liczysz
0,005% to nie jest 0,005 które pomnozyles przez 100k euro i Ci wyszlo 2100PLN, DAMN, 0,005% to jest 0,00005.

na np AUDUSD faktycznie prowizja wyjdzie 1 pips spreadu ale na EURUSD to jest około 1,3 pipsa.
Success lies on the far side of failure

Awatar użytkownika
nielegalny
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nielegalny »

Byłem cierpliwy, wyrozumiały...
Grzecznie dzwoniłem jak posypał się serwer i czekałem...
Obierałem sms-y (dopóki nie można było zrezygnować z tego przywileju) rekord 89 w ciągu dnia...
Zmieniłem komputer, bo miał być za słaby (fifa działa, alior nie)...
Zmieniłem łącze internetowe (dostawca może powodować zrywanie)...
Byłem k...wa od początku ( maj 2011r)...
Straciłem, zarobiłem (na szczęście więcej) - nie winię brokera...
Nauczyłem się grać z zawsze włączonym SL-em (nie tylko broker się może wysypać)...

Jest poprawa. Zdecydowana. Ale konkurencja, zwłaszcza zagraniczna, jest lepsza, szybsza, bardziej otwarta.

Na "+" to spread(ujemny nie jest rzadkością), lokalizacja (Polska), model (bank ECN), pit i nawet platforma (wolę ją niż MT4, ale to już takie zboczenie)

Na - to, że realizujecie wizję (potrzeby) własną, a nie klienta (przykład: jak komuś się chce, niech przeanalizuje ile jest odpowiedzi "nie", "obecnie nie" w tym wątku itp.); testowanie rozwiązań cudzymi pieniędzmi (w tym moimi);

Rok (a nawet więcej) wystarczy żeby się wypowiedzieć. Rok temu, przy dzisiejszym doświadczeniu, dałbym 2 w skali 0-10, dzisiaj daję 4.
Jak dojdziecie do 7 to może wrócę.

Na razie przerwa. Gdzie indziej zarabiam, a tu się tylko wk...

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

nielegalny
Dzięki za wartościową opinię.
Jak często ten serwer się rypie?
Gorzej jakby się rypnął podczas ustawiania S/L-a, ale dzięki Bogu na ProTreader można temu skutecznie zapobiec.
Żadna konkurencja cenowo chyba lepiej nie wyjdzie? Czy jest aż tak, źle??

Tak dla pewności zapytam: Z tym komputerem to taki problem z Aliorowym ProTrader, czy to serwer i zganiali?

Niepoważny broker, a ja byłem tak dobrze do niego nastawiony...

Kogo byś polecał, zamiast Aliora, gdzie się przesiadasz??
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
nielegalny
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nielegalny »

ForexTig3r

Ale jestem dzisiaj rozmowny...

Jak napisałem jest coraz lepiej. Może kiedyś będzie dobrze.

SL ustawiasz u siebie i zlecenie wysyłasz "obstawione" SL, TP, poślizg - NIGDY nie zawiódł... Serwery chyba są lepsze niż kiedyś, rzadziej się sypią (raz na tydzień lub 2, zwykle albo mario, albo ben, chociaż ostatnie FOMC minutes bez szwanku)

Jakiś czas temu ktoś napisał (przepraszam że nie cytuję), że jak alior się sypie, to coś się dzieje (większe ruchy) - nie zawsze ale tak bywa .

Co do zmiany kompa i łącza to już inwencja własna na podstawie postów innych i przemyśleń własnych (plus, że dzisiaj wszystko mi śmiga i zasysa się w przysłowiowe 5 min)

Żeby było jasne - to nie jest zły broker, ma swoje plusy i minusy (jak większość). Wszystko zależy od stylu. Na razie jak dla mnie (głównie skalpera) odpada. Ale cenowo i egzekucyjnie (jak działa) miodzio.

Jakby każdy był zadowolony to byłby tylko jeden brok

MarcinKK
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: MarcinKK »

Witam Panowie,

Jestem z Tym Brokerem od 10 miesiecy. Było różnie, juz byłem z nimw separacji parę razy, ale.... jest coraz lepiej, naprawdę coraz lepiej i liczę, że za niedługo bedzie tak dobrze, że wszytko pójdzie w niepamięc.

Rozmawiałem dziś z supportem i do miesiąca ma wyjśc aktualizacja łatająca występujące dziury w platformie.

Ja osobiscie czekam na wersję mobilną na androida i wersję web.

W razie pytań służę pomoca.

Pozdrawiam,
Marcin K.

szpakv
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: szpakv »

Czy AT2 będzie działał pod Win8 x64?
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
szpakv pisze:Czy AT2 będzie działał pod Win8 x64?
Pozdrawiam.
Looknij na: http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 621#486621

Pozdrawiam
Karol Marchewka

kazik1616
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kazik1616 »

Coś mi nie chcą działać zlecenia otwierające pozycje. Wczoraj wieczorem złożyłem zlecenie kupna na wig20 z limitem 2330 (GTC) i się nie zrealizowało dziś, chociaż powinno. Czy ja coś robię źle?

ODPOWIEDZ