ira/siad2 - journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
irasiad2

Nieprzeczytany post autor: irasiad2 »

htk pisze:EasyOrder. o którym wspomniałem, ma jedynie możliwość automatycznego doboru wielkości pozycji po określeniu ryzyka. TP/SL ustawiasz ręcznie przesuwając linie na wykresie.
Tu na forum jest temat Andrzeja Pierza o jego projekcie OCT:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... &start=140
być może tam znajdziesz coś ciekawego.
To działa tak, że wpisuje jaki bedzie SL i ryzyko a on sam dobiera pozycje zasysając z kapitału kwote?

Awatar użytkownika
htk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: htk »

Chyba źle się wyraziłem ;) Nie należy tego skryptu traktować jako managera pozycji.

To prosty skrypt do manualnego trejdingu, podajesz wielkość pozycji w lotach lub zamiennie jako "risk" - procentowa wartość equiity. Linie SL/TP pojawiają się na wykresie jako propozycje, ale nie traktowałbym ich pozycji jako ostatecznych. Linie te można przestawiać przed puszczeniem trejdu na rynek, lub już w trakcie jego trwania.

Działanie skryptu jest zbliżone do LVOE luktoma, z tymże nie wiem czy przy pomocy LVOE można otwierać/zamykać pozycje.

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

irasiad2 pisze:Zastanawiam się czy jest skrypt który automatycznie dobierałby wielkość transakcji(po określeniu ryzyka z góry) po podaniu SL, a kapitał zasysałby z mt4...
Jest http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=17573 :)
Pozdrawiam.
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

irasiad2

rabit pisze:
irasiad2 pisze:Zastanawiam się czy jest skrypt który automatycznie dobierałby wielkość transakcji(po określeniu ryzyka z góry) po podaniu SL, a kapitał zasysałby z mt4...
Jest http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=17573 :)
Pozdrawiam.
Używasz tego?
Można też przestawiać SL na wykresie? Bardzo ciekawie wygląda..

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

irasiad2 pisze:Używasz tego?
Uzywalem , jakos sie nie moglem przyzwyczaic ...
irasiad2 pisze:Można też przestawiać SL na wykresie?
Mozna , narzedzie bardzo rozbudowane . Poszukaj na YT sa jakies filmiki z prezentacja .
Ogolnie swietny soft .
Pozdrawiam .

P.S. dla kont real musisz wykupic licencje , nie wiem ile kosztuje . To nie bylo powodem rezygnacji . :wink:

irasiad2

rabit pisze:
irasiad2 pisze:Używasz tego?
Uzywalem , jakos sie nie moglem przyzwyczaic ...
irasiad2 pisze:Można też przestawiać SL na wykresie?
Mozna , narzedzie bardzo rozbudowane . Poszukaj na YT sa jakies filmiki z prezentacja .
Ogolnie swietny soft .
Pozdrawiam .

P.S. dla kont real musisz wykupic licencje , nie wiem ile kosztuje . To nie bylo powodem rezygnacji . :wink:
nie mam czasu na testy na demo.. może ten poprzedni sprawdze ONC. Dzieki!

irasiad2

Mam pytanie..
Czy ktoś ma tabelke w exelu która liczy ile jest warty jeden pips przy danej parze np przy jednym locie?
Interesuje mnie dax30..

irasiad2

S na eurusd 1.2760 TP 1.2643 SL kroczący 25 na 1.2774 (14 pipsów)
Pozycja po podwójnym szczycie, chociaż przy tej zmienności raczej nie zrobi TP. Raczej taka, jak by się coś wydarzyło. Dodatkowo ruch w kierunku dolnej linii trendu, korekta ustawień rano.

Obrazek

ODPOWIEDZ