Droga do zwycięstwa - part 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
manygridi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: manygridi »

klonmarcin pisze:No to pojechali na eu - zresztą wszystko na to wskazywało - poszli tam gdzie był profit - natomiast wyzerowali tych z większych S i tych co liczyli na S.

:wink:
hmm nie rozumiem tego , przecież jak by poszli na dół to też by był profit tylko że tych, co zakładali jazdę w górę.... wtedy by można napisać że wyzerowali tych z większych L (co dobierają longi od okolic 1.21000) i tych małych którzy teraz ładowali L licząc na wzrosty....

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

klonmarcin pisze:Widząc postępy we wdrażaniu nowej strategii - czuć zbliżający się CEL
musisz jeszcze znaleźć dealera który honoruje przelew z demo :twisted: :mrgreen: :mrgreen:

oczywiście żarcik bez urazy...powodzenia i miłego weekendu wszystkim

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

klonmarcin z dobroci serca pisze:Dzisiaj wejście było dokładnie o 5:31 rano czasu PL - na forum dałem trochę później - kto skorzystał - jego zysk.
Widzisz... tyko to nie o to chodzi by kopiować czyjeś zagrania. Chodzi raczej o to by rozumieć zachowanie ceny, potrafić określić prawdopodobieństwo ruchu w daną stronę. Patrzysz na ten sam wykres co ja, widzisz na nim jednak coś innego. To "coś" sprawia, że wszedłeś w Longa dość wysoko w stosunku do poprzedzającego cenę wejścia ruchu. Wolę zrozumieć i być samodzielny niż zrzynać od Ciebie.

---
Tak sobie myślę, że zabrzmiało to tak jak bym skrytykował to, że wklejasz swoje wejścia. Nie ma tak brzmieć. Ufam Ci, że wyjasnisz swoje postrzeganie rynku jak przyjdzie na to czas.

Awatar użytkownika
cwirusa
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: cwirusa »

manygridi pisze:
klonmarcin pisze:No to pojechali na eu - zresztą wszystko na to wskazywało - poszli tam gdzie był profit - natomiast wyzerowali tych z większych S i tych co liczyli na S.

hmm nie rozumiem tego , przecież jak by poszli na dół to też by był profit tylko że tych, co zakładali jazdę w górę.... wtedy by można napisać że wyzerowali tych z większych L (co dobierają longi od okolic 1.21000) i tych małych którzy teraz ładowali L licząc na wzrosty....
Też sie zastanawiam, gdzie jest ten moment , kiedy wiadomo, ze grubasy pojdą po profit , który został u góry. Czy są to poziomy wsparc? Czy po prostu wiadomo o tym z duzych TF :632:
P.S dziekuje Marcinie za ostatnie odpowiedzi na moje pytania :564:

Awatar użytkownika
devport
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: devport »

Jest taki moment ;] rano jak wstajesz... i to nie jest S/R ;)
Wracam po latach przerwy....

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Fesiek pisze:Widzisz... tyko to nie o to chodzi by kopiować czyjeś zagrania. Chodzi raczej o to by rozumieć zachowanie ceny, potrafić określić prawdopodobieństwo ruchu w daną stronę. Patrzysz na ten sam wykres co ja, widzisz na nim jednak coś innego. To "coś" sprawia, że wszedłeś w Longa dość wysoko w stosunku do poprzedzającego cenę wejścia ruchu. Wolę zrozumieć i być samodzielny niż zrzynać od Ciebie.

---
Tak sobie myślę, że zabrzmiało to tak jak bym skrytykował to, że wklejasz swoje wejścia. Nie ma tak brzmieć. Ufam Ci, że wyjasnisz swoje postrzeganie rynku jak przyjdzie na to czas.
Ja bardzo często porównuję swoje wejścia z wejściami z innych dzienników - pozwala mi to zobaczyć czy ktoś myśli tak jak ja - albo czy ja dobrze myślę.

Podawanie wejść od razu ma jeszcze jedną zaletę - daje możliwość zobaczenia "na żywo" miejsca wejścia i mojego spojrzenia na rynek - bo co innego pokazać wejście po fakcie gdzie widać prawą stronę wykresu a wejście na żywo.

Każdy może sobie wtedy sprawdzić swoje prognozy na aktualną chwilę.

A czy ktoś "zrzyna" ? jego sprawa - to tylko forex - i nie jest tak, że "wiem" gdzie pójdzie cena - po prostu podejmuję ryzyko w oparciu o powtarzające się układy i zachowanie ceny.

Oczywiście kiedyś planuję przedstawienie w pełni swojej strategii - tej opartej na zl jak i tej aktualnie testowanej mojej modyfikacji.

cwirusa pisze:Też sie zastanawiam, gdzie jest ten moment , kiedy wiadomo, ze grubasy pojdą po profit , który został u góry. Czy są to poziomy wsparc? Czy po prostu wiadomo o tym z duzych TF n
P.S dziekuje Marcinie za ostatnie odpowiedzi na moje pytania n
Bardzo wiele widać na wykresie - głównie nie chodzi tutaj o wygląd świec ale zachowanie się ceny w określony sposób i w określonym czasie.

No pain - No gain

Awatar użytkownika
devport
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: devport »

klonmarcin pisze: zachowanie się ceny w określony sposób i w określonym czasie
... pokaże, czy dzień zakończy się na plusie czy minusie.
Wracam po latach przerwy....

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

klonmarcin pisze:tej opartej na zl jak i tej aktualnie testowanej mojej modyfikacji.
A nadal grasz pierwotna strategia na innym rachunku czy przestawiasz sie na nowa metode?

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

bartek1916 pisze:A nadal grasz pierwotna strategia na innym rachunku czy przestawiasz sie na nowa metode?
Na razie przestawiam się na nową metodę - i nowy rachunek fx salt - myślę, że w tym tygodniu ruszę na koncie realnym.

I zobaczymy czy to się opłaci. :wink:
No pain - No gain

ODPOWIEDZ