Otwarty
Póki co to przeoczyłem jedną rzecz na wykresie i zwiększyłem TP niepotrzebnie, teraz się muszę liczyć z MC. Dodałem pozycji zwiększając TP bo przy lewarze 1:500 chciałem ograniczyć tym straty, wiadomo więcej kasy na pozycjach wcześniejszy MC i mniej straty depo. W każdym razie bez przerażenia będzie. Sprawdzałem telefonem co jakiś czas, niestety pokazywał mi 100 zysku
z wczoraj zlagowany
, no nic, może potestują jeszcze raz wtedy zjazd pogłębią. Zobaczymy.

No nic, kto wytrwały niech obserwuje dalej.
A i jeszcze tak, zagrania na NZD były na świece wewnętrzne, duża skuteczność tam jest, trzeba złapać wyczucie jak powinny się układać świece wewnątrz szczytów i obserwować jak mocne jest parcie długości pełnych napakowanych długich body świec, które docierają w okolice tych wewnętrznych poprzedniego szczytu. Jak idą mocno, ryzyko większe, jak idą dzielonymi świecami ryzoko mniejsze, TF h4 i h1 proponuje.
Wejście na AUD USD na fibka z H4 i świece. Zobaczymy co tym razem będzie
żal mi jak nie wiem tego NZD. Aaaale mówi się trudno i płynie się dalej : )
Wejście na AUD USD na fibka z H4 i świece. Zobaczymy co tym razem będzie

Czego nie zrobiłem a powinienem?
Było wejście pod szczytem NZD, ładne świece, zejście, nie przestawiłem BE to pierwszy błąd, druga sprawa prawdopodobieństwo wyjścia z syfu większe gdybym dał tę samą wielkość pozycji na szczycie, gdzie też często są odbicia, nie musi być wielkie by wyjść na 0, a 10 pkt nad tym wszystkim SL dla obu pozycji.
To było by prawidłowe zarządzanie pozycją, jak największe ograniczanie ryzyka.
W historii będą wejścia więc przerzucając na wykres będzie widać kiedy wchodzę i można analizować dlaczego. Mam nadzieje, że coś tu pokaże, coś pomogę i w ogóle, że się to komuś przyda.
Było wejście pod szczytem NZD, ładne świece, zejście, nie przestawiłem BE to pierwszy błąd, druga sprawa prawdopodobieństwo wyjścia z syfu większe gdybym dał tę samą wielkość pozycji na szczycie, gdzie też często są odbicia, nie musi być wielkie by wyjść na 0, a 10 pkt nad tym wszystkim SL dla obu pozycji.
To było by prawidłowe zarządzanie pozycją, jak największe ograniczanie ryzyka.
W historii będą wejścia więc przerzucając na wykres będzie widać kiedy wchodzę i można analizować dlaczego. Mam nadzieje, że coś tu pokaże, coś pomogę i w ogóle, że się to komuś przyda.