[USDJPY]

Czyli co się już wydarzyło, co się dzieje obecnie oraz jaka będzie najbliższa i dalsza przyszłość na rynku Forex.
Awatar użytkownika
majek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: majek »

Noob pisze:Teraz pora, żeby się przyczaić na shorta na USDJPY i GBPJPY, bardzo mocne odbicie, a wydaje się pewne, że po dzisiejszych danych giełdy nie będą jutro lecieć mocno w górę.
też myślę nad S.. tylko coś mi tu nie pasi.. niby mamy silne wsparcie w ok.107.80 , ale na japońskiej sesji może dojść do wybicia , Japończycy ostatnio coś się nie kwapią za silnym Jenem (może to obawy przed przycięciem stóp) i jeśli zakończymy dzień w pobliżu tych poziomów to scenariusz wzrostowy może być kontynuowany z pierwszym celem na 108.60

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Noob »

Jeśli dojdzie do wybicia to nie ma problemu: od poziomu 107,4 nawet do 108 to tylko 60 pipsów, TP można szukać dalej od miejsca złożenia zlecenia.

Awatar użytkownika
majek
Gaduła
Gaduła

dzisiaj spotkanie G7 które może mieć duży wpływ na panujące nastroje. Znalazłem coś takiego: http://www.finanse.wp.pl/POD,1,wid,9644 ... 562290.638

skoro tak uspokajają ,że USA uniknie recesji to może rzeczywiście sprowokują byków do chulanki na giełdach :D .. co się powinno przełożyć na wzrosty par z jenem

Awatar użytkownika
eranet
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: eranet »

wzrosty są możliwe także z powodów czysto technicznych, formacja do kontynuacji wzrostu jak najbardziej prawidłowa... Pozostaje tylko czekać na wybicie i pokonanie 107.80
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
pieniądze to nie wszystko, ale wszystko bez pieniędzy to....

Awatar użytkownika
fibonacci
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: fibonacci »

Polecam zakadać shorty do srody przed danymi.
1. Mathematics is the language of nature. 2. Everything around us can be represented and understood through numbers. 3. If you graph the numbers of any system, patterns emerge. Therefore, there are patterns everywhere in nature. So, what ab FX?

Awatar użytkownika
majek
Gaduła
Gaduła

dokładnie zgadzam się z Eranet technika wskazuje że największe szanse są na wybicie górą (na większości interwałów, na dodatek czwartkowa i piątkowa świeca podpowiada wzrosty ) nie wspominać już o fundamentach, wczorajsze wypowiedzi ( USA uniknie recesji m.in przez dalsze obniżanie stóp %) pewnie uspokoją inwestorów i można będzie oglądać wzrosty na indexach ;)
Krótkie pozycje zdecydowanie mi teraz tu nie pasują :) ... ale pilnować się trzeba ;) osobiście sam wiszę na L od 107.35

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kuguar »

Gramy longi:)
Na 4h mamy trójkąt i jego zasięg zgadza sie z psychologicznym poziomem 110.00 --na którym jest mocny opór:)A tak wogóle mamy konsolidacje i powinno wybić w góre:)
A więc longi i jeszcze raz longi*--jak wybije na północ:)
PS:niechce mi sie dawać screena:)
pozdro 4all
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kuguar »

Dobrze że byłem w szkole i nie grałem na to:)
A poza tym formacja sie niespełniła bo nie przebiło górnej linii :D
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html

REMI
Bywalec
Bywalec

USD/JPY

Nieprzeczytany post autor: REMI »

No powiedzmy że-zaczne delikatnie otwierac short-tak troche to nie czuje tego JENA-choć w mojej statystyce to drugi gracz przy stole -zawsze wspiera dolca-ciekawe co się stanie jak juan wykurzy eur i wejdzie na trzecią pozycje- Dlatego zaczynam grać na JPY -trochę czasu upłynie nim siąde do kompa ,pociągne nosem i poczuje JPY - a do tej pory musze czytac wypowiedzi "analityków " tego forum i nie tylko i grac odwrotnie

Awatar użytkownika
Foregin
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Foregin »

Witam!
Na Daily sie zjawil nie zle pattern WW, na kupno
cel = 114.72
ona bedzie osiagnac mozliwe w przyblizeniu w marcu (mozliwe w polowe)
kto chce moze zajac longa
jesli kto bedzie otrzyma z tego zysk -- to polowa mnie :)
a jezeli nie -- to ja nie winny :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ