Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
- ArmadaMarkets
- Pasjonat
- nielegalny
- Stały bywalec
Jak ktoś otwarł rachunek w pln niech nie wysyła przelewu sepa. Miła Pani z okienka (innej możliwości w moim już prawie całkiem włoskim banku nie było) powiedziała, że nie ma znaczenia jaki przelew wybiorę. Koszt spory bo były 2 przewalutowania - ze zł na euro i z euro na zł - błąd mój nie brokera.
Jeśli chodzi o inne sprawy, to powtórzę zdania już tu wypowiedziane:
- otwarcie rachunku - rewelacja
- kontakt i pomoc - j.w.
- warunki transakcyjne - nieprzetestowane (na papierze ok), jak będzie napiszę
Brakuje:
- banku w Polsce (może to jeszcze odszczekam po ostatnich doświadczeniach i moich własnych przewidywaniach)
- futures na ropę i indeksy (ktoś, kto klika na e-minis wie o czym mówię)
Czego oczekuję:
- żeby się nie z....ało jak u niektórych brokerów po jakimś (niestety zwykle krótkim) czasie
- poszerzenia oferty transakcyjnej o w/w instrumenty (każdy ma swoich faworytów)
- że broker z europejskiego za przeproszeniem za...ia pokaże naszym, w tym wszelkiej maści tmsaliecnssaxtbwbk, że jak się chce to się da a nie tylko AG i dojenie (tego nie chcę odszczekiwać)
Najpóźniej za 2 tygodnie dam znać jak jest.
Jeśli chodzi o inne sprawy, to powtórzę zdania już tu wypowiedziane:
- otwarcie rachunku - rewelacja
- kontakt i pomoc - j.w.
- warunki transakcyjne - nieprzetestowane (na papierze ok), jak będzie napiszę
Brakuje:
- banku w Polsce (może to jeszcze odszczekam po ostatnich doświadczeniach i moich własnych przewidywaniach)
- futures na ropę i indeksy (ktoś, kto klika na e-minis wie o czym mówię)
Czego oczekuję:
- żeby się nie z....ało jak u niektórych brokerów po jakimś (niestety zwykle krótkim) czasie
- poszerzenia oferty transakcyjnej o w/w instrumenty (każdy ma swoich faworytów)
- że broker z europejskiego za przeproszeniem za...ia pokaże naszym, w tym wszelkiej maści tmsaliecnssaxtbwbk, że jak się chce to się da a nie tylko AG i dojenie (tego nie chcę odszczekiwać)
Najpóźniej za 2 tygodnie dam znać jak jest.
- ForexTig3r
- Maniak
Microbi
Jestem trochę noobem, jeśli chodzi o MT4, pewnie są jakieś dodatki tj. OCT, ale na wstępnie w MT4 to trudno nawet nowe zlecenie ze skutkiem natychmiastowym wykonać.
Nie ma bezpośredniego panelu z przyciskami kup/sprzedaj po danej cenie tylko otwiera okno zlecenia i tam dopiero można kliknąć. W demie Armady nie można przy tym nawet ustawić S/L i T/P, pewnie dopiero można potem modyfikować i zabezpieczać pozycje.
Myszką można tylko zlecenia oczekujące stawiać.
MT4 nowicjuszy bardzo odstrasza.
Jestem trochę noobem, jeśli chodzi o MT4, pewnie są jakieś dodatki tj. OCT, ale na wstępnie w MT4 to trudno nawet nowe zlecenie ze skutkiem natychmiastowym wykonać.
Nie ma bezpośredniego panelu z przyciskami kup/sprzedaj po danej cenie tylko otwiera okno zlecenia i tam dopiero można kliknąć. W demie Armady nie można przy tym nawet ustawić S/L i T/P, pewnie dopiero można potem modyfikować i zabezpieczać pozycje.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
- ArmadaMarkets
- Pasjonat
Mt4 była moją drugą platformąForexTig3r pisze:Microbi
Wersja MT4 Armady mniej mi się widzi od XTB. Tam są choćby fajne profile poustawiane.

Mi się dobrze pracuje na DB 360 , wolę od MT4 ale idzie się przyzwyczaić. A przyciski masz skrypty bądź aplikacje w stylu OCT, ale jak brok będzie z dupy to i one nie pomogą. Co do Armady że nie ustawisz SL, nie tylko tu, u każdego broka co kwotuje po cenie rynkowej nie ustawisz. Nie ma rekwot, jak klikasz to idzie i teoretycznie jak w tym momencie coś się stanie i jakiś ruch będzie mega duży to Ci otworzy dużo gorzej

ForexTig3r pisze:Banku Armady w PL nie będzie bo wtedy było by to jednoznaczne z działalnością brokera w kraju, a co za tym idzie PIT-y.
jestes w błędzie, Admiral ma bank w PL , konto tu nie ma nic wspólnego, nie trzeba mieć siedziby w danym kraju by firma mogła mieć konto bankowe.
Poza tym 19% podatku nie jest wysokie w porównaniu z innymi działalnościami, więc lepiej zapłacić i mieć święty spokój.
- ForexTig3r
- Maniak
Proponuję Panu zajrzeć do innych brokerów, Fajny pokój inwestora ma XTB, ale inni też są w większości bardzo podobni jeśli chodzi o funkcje.ArmadaMarkets pisze:A jakie operacje chciałbyś na koncie przeprowadzać ?Jones pisze:czy Armada przewiduje panel klienta, gabinet inwestora coś w tym stylu tak aby mozna było się zalogować i zarządzać kontem ?
hej
Np.: Spis dokumentów, zasilenie konta różnymi sposobami, Jakieś badziewne analizy (tygodniowe, miesięczne !!!) - chyba są one tam tylko aby być, bo u wszystkich są beznadziejne ale są.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
- ArmadaMarkets
- Pasjonat
Proszę nie wprowadzać klientów w błąd jeżeli nie ma Pan pojęcia o danym zagadnieniu.ForexTig3r pisze: Banku Armady w PL nie będzie bo wtedy było by to jednoznaczne z działalnością brokera w kraju, a co za tym idzie PIT-y.
Po pierwsze - nie zamierzamy otwierać własnego banku tak jak Pan pisze.
Po drugie - zamierzamy posiadać konto bankowe w Polsce, co nie jest jednoznaczne z prowadzeniem działalności w Polsce oraz pitami.
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2012, 20:14 przez ArmadaMarkets, łącznie zmieniany 2 razy.
- nielegalny
- Stały bywalec
Mój bank to ten ze zwierzęciem z reklamy "rano kawka, wieczorem żubr"ForexTig3r

Ostatnio na słowo "Alior" reaguję czkawką... z powodu platformy, z bankiem nie mam doświadczenia. Ale jak ich faktycznie kupi PZU to ...
Trzeba iść z duchem czasu - mam już otwarte konto na skrillu. To postęp wtym wieku...

- ArmadaMarkets
- Pasjonat
We wszystkich tych kwestiach wystarczy krótki mail do pomocy z opisem co trzeba zrobić. Reakcja zajmuje zazwyczaj mniej niż godzinę, najczęściej kilkanaście minut. Nie ma potrzeby wypełniania żadnych formularzy (z wyjątkiem wypłaty, ale to zrozumiałe).-zakładanie drugiego rachunku
-przelewy pomiędzy tymi rachunkami
-kontakt z obsługą pomoc
-wpłaty i wypłaty z rachunku
-zmiana dźwigni
Panel klienta był jednak kwestią poruszaną parokrotnie, więc jak domkniemy kilka spraw priorytetowych, poruszymy także tą kwestię.
nasz profil na Facebooku - ArmadaMarketsPL - zapraszamy!