Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

raposo pisze:JForex faktycznie pobiera dużo danych jednak można je sobie na bieżąco kasować jeśli komuś "żal' miejsca na dysku. Większości nie będzie to przeszkadzać, bo dyski rzędu 250 GB to obecnie standard...
Podziwiam Waszą umiejętność unikania spraw istotnych... Powtórzę:
Jforex zapisał mi 100 000 plików; słownie: sto tysięcy
Jak sobie wyobrażasz kasowanie ich, potem znów będą zapisane, kasowanie-zapisywanie, kasowanie-zapisywanie, kasowanie-zapisywanie... i pad dysku :-/
No i zamulanie komputera, o czym już nie ja (na szczęście) pisałem.

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

raposo pisze:Mojego laptopa wykorzystuję do wszystkiego i naprawdę nigdy nie miałem problemów/konfliktów JForex z innymi aplikacjami ale niewykluczone, że na jakiś rodzaj programów będzie źle oddziaływać tylko, że wtedy ciężko mi stwierdzić na jaki .
Dokładnie tak jest, raczej jest to problem związany z niedoróbkami, niektórych programów (niekoniecznie Jforexa), lub samego środowiska Java, które przecież nieustannie się zmienia i ukazują się nowe wersje, pod którymi stare aplikacje nie chcą działać w ogóle lub poprawnie, ale to dotyczy chyba wszystkich środowisk programistycznych, chociaż nie jestem ekspertem, więc nie powinienem się wypowiadać... eot.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Wirus pisze:
raposo pisze:JForex faktycznie pobiera dużo danych jednak można je sobie na bieżąco kasować jeśli komuś "żal' miejsca na dysku. Większości nie będzie to przeszkadzać, bo dyski rzędu 250 GB to obecnie standard...
Podziwiam Waszą umiejętność unikania spraw istotnych... Powtórzę:
Jforex zapisał mi 100 000 plików; słownie: sto tysięcy
Jak sobie wyobrażasz kasowanie ich, potem znów będą zapisane, kasowanie-zapisywanie, kasowanie-zapisywanie, kasowanie-zapisywanie... i pad dysku :-/
No i zamulanie komputera, o czym już nie ja (na szczęście) pisałem.

Yyy coś się zmieniło czy teraz dyski padają od zapisu ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Toż to chyba jakieś jednorazówki :D.

Cóż, zapytam aczkolwiek myślę, że mimo wszystko warto iść z duchem czasu i zainwestować parę pipsów w porządny komputer skoro służy do zarabiania (i nie mówię tu o sprzęcie najwyższej klasy, bo mój laptop o obecnej wartości w granicach 1300 zł spisuje się świetnie i nic go nie zamula).
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2012, 12:50 przez raposo, łącznie zmieniany 1 raz.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Wirus od wielu, wielu stron tego wątku, głównym jego tematem są twoje utyskiwania i skargi na Jforexa i wielu ludzi radziło ci zmianę oprogramowania/brokera, a ty dalej z uporem maniaka masochisty walczysz z tym złowrogim, upartym softem .... doprawdy ciężko to pojąć.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

raposo pisze:
Toż to chyba jakieś jednorazówki :D.

Cóż, zapytam aczkolwiek myślę, że mimo wszystko warto iść z duchem czasu i zainwestować parę pipsów w porządny komputer skoro służy do zarabiania (i nie mówię tu o sprzęcie najwyższej klasy, bo mój laptop o obecnej wartości w granicach 1300 zł spisuje się świetnie i nic go nie zamula).
Mój dysk przeżył już ze 3 kompy a ciągle sprawuje się świetnie. Co prawda nie działa już jako główny , bo mocno do przodu poszły prędkości zapisu/odczytu danych ale jednak pomimo jakiś 10-12 lat działa....
Zapisałem na nim pierdyliard danych i nic !

Camaro69

Nieprzeczytany post autor: Camaro69 »

raposo pisze: Cóż, zapytam aczkolwiek myślę, że mimo wszystko warto iść z duchem czasu i zainwestować parę pipsów w porządny komputer skoro służy do zarabiania (i nie mówię tu o sprzęcie najwyższej klasy, bo mój laptop o obecnej wartości w granicach 1300 zł spisuje się świetnie i nic go nie zamula).
Jak pisałem,nie jest to problem który sam w sobie deklasuje platformę samo w sobie to spokojnie można przeżyć i jak piszesz usuwać ręcznie.Żeby sytuacja była jaśniejsza-to nie tyle zamula co zawala dysk niepotrzebnymi danymi,na samo działanie platformy nie ma wpływu.Jedynie byłem zdziwiony że ubywa mi miejsce na dysku podczas gdy nic instaluję.

Moim zdaniem tym który powinien w cokolwiek zainwestować jest sam Duk-w inną platformę.Tak dobry broker nie powinien miec z tym problemu...

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

DigitalSmoke

Zobacz, jak dzięki temu poprawiła się platforma i ile ludzi zyskało rozwiązanie swoich problemów ;) Nawet bzdetne niby, ale denerwujące niazapisywanie wielkości okna wskaźnika zostało poprawione. Jak ktoś napisał: mało kto użytkował Jforex, więc nie było problemów; zwiększyła się liczba użytkowników - ośmielili się problemy zgłaszać.

Gdyby każdy, widząc jakiś problem, przeszedł obok i poszedł dalej, to jak by wyglądał ten świat? ;) Myśl o innych, nie tylko o sobie; wtedy inni o Tobie też pomyślą.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

A próbowałeś zmienić prawa zapisu ? W końcu jesteś właścicielem kompa... I po sprawie...

Awatar użytkownika
Miszcz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Miszcz »

Albo jak tak się boisz o dysk to cache trzymaj na jakimś ramdisku.

ODPOWIEDZ