Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

Dzieki Cyb ale cos nie dziala . Mimo to mam dobry trop ... to jest demo konkursowe wiec pewnie dlatego . Jak rozkmine to dam znac .
Pozdrawiam .
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Camaro69

Nieprzeczytany post autor: Camaro69 »

Zuler pisze:
Camaro69 pisze:.Dodatkowo platforma wszystko zapisuje mi na dysku kompletnie mi zamulając komp (pisałem o tym już w maju wtedy bylo to demo)w tydzień zajmując powyżej 1GB i ciągle musze to ręcznie czyścić.
No nieźle...co takiego trzymasz na tych wykresach? U mnie pliki javy zajmują kilkanaście MB.
Nic-nawet jednej kreski do tego otwarte tylko 4 wykresy..JForex zapisuje mi średnio po 40 MB dziennie -tzn zapisywał bo już nie używam i używać nie będę

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Camaro69 pisze:JForex zapisuje mi średnio po 40 MB dziennie -tzn zapisywał bo już nie używam i używać nie będę
Mógłbyś podać pełną ścieżkę, gdzie Ci to zapisuje? Chciałbym popatrzeć u siebie.

Camaro69

Nieprzeczytany post autor: Camaro69 »

Usunąłem to, dokładnej nazwy pliku nie pamiętam-był to plik w Local settings,tam JForex otworzył dwa foldery-jeden o nazwie Jforex i drugi w którym to wszystko zapisywał.

Sytuacja i tak jest lepsza niż gdy testowałem demko (pisałem o tym tutaj w maju) wtedy programy antyspyware wariowały i wskazywały że to skrajne zagrożenie...

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Faktycznie, masakra...
Ktoś wie, jak to wygląda w MT4?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Nie to żebym się czepiał. Ale jakie macie dyski w komputerze ? 40 GB że płaczecie o 3 GB ?

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Cyb pisze:Nie to żebym się czepiał. Ale jakie macie dyski w komputerze ? 40 GB że płaczecie o 3 GB ?
No, w lapku mniej więcej :> Bardziej nie podoba mi się te sto tysięcy plików.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Mamy rok 2012. Hello. Dysku 40 GB nie widziałem z dobre 5 lat...

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Jeśli chodzi o Jforexa, to u mnie mocno się skonfliktował z bazą danych (również działającą w środowisku java), do tego stopnia, że musiałem odinstalowywać Javę, bo zupełnie nie chciała działać, a nie mogę usunąć tej bazy danych bo jej potrzebuję w innych celach (poza forexowych). I w efekcie musiałem zrezygnować z jforexa i pozostaje mi przaśne MT4, ze wszystkimi tego konsekwencjami.

Reasumując, warto używać Jforexa na komputerze, na którym nie posiadamy innych softów opartych na Javie ( związane jest to też z kwestią wersji Javy na której dane oprogramowanie działa, ponieważ nie wszyscy nadążają za najnowszą wersją javy.)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Autouruchamianie zostało opisane szczegółowo w instrukcji obsługi JForex.

JForex faktycznie pobiera dużo danych jednak można je sobie na bieżąco kasować jeśli komuś "żal' miejsca na dysku. Większości nie będzie to przeszkadzać, bo dyski rzędu 250 GB to obecnie standard...
DigitalSmoke pisze:Reasumując, warto używać Jforexa na komputerze, na którym nie posiadamy innych softów opartych na Javie ( związane jest to też z kwestią wersji Javy na której dane oprogramowanie działa, ponieważ nie wszyscy nadążają za najnowszą wersją javy.)
Mojego laptopa wykorzystuję do wszystkiego i naprawdę nigdy nie miałem problemów/konfliktów JForex z innymi aplikacjami ale niewykluczone, że na jakiś rodzaj programów będzie źle oddziaływać tylko, że wtedy ciężko mi stwierdzić na jaki ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ