Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
darko39
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: darko39 »

Jones pisze:
darko39 pisze:Witam ,mam problem z uruchomieniem MT4 z USB tzn.Brok AM -starsze konto z osobnego pliku startuje ,a konto real z nowego pliku nie startuje .Na domowym komp. wszystko ładnie chodzi ,natomiast w pracy nie chce zaskoczyć nowe konto real ,ale jak do logowania starego konta demo dopiszę nowe realu to startuje.Zależy mi by startować z nowego konta bo mam naniesione S/R i LT na wykresy i takie tam ,czy macie podobne problemy ?
czyli różnica jest tylko w komputerach lub łączu

mam rozumieć w domu chodzi stare i nowe ?
hej
Tak dokładnie - i teraz mam nową platformę w Armadzie i znow w domu chodzi w preacy tylko ta pierwsza z Admirala

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Od jakiegoś czasu zmienili instalacje MT4.
( nie znam się na terminach technicznych )
Przykład z FxSalt

Dana instalka pozwala tylko na zalogowanie na konkretnym rachunku i komputerze,rachunek otwarty wcześniej czy później nie działa ( demo/real )

Podobnie jeżeli chcemy grać na tym samym rachunku w domu i w pracy, to pomimo że w tym samym dniu zainstalujemy platformę z tej samej instalacji to np. w domu będzie działać, a w pracy nie.
Jedyny sposób na pozbycie się tego jest skopiowanie całego katalogu który zaintalowalismy i będzie działać.

Pozdrawiam
M
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
darko39
Gaduła
Gaduła

Rozumiem to tak ,skopiować cały katalog gdzie mamy już zainstalowany MT4 i wkleić na nowo,wystartować z kopii ?

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

darko39 pisze:Rozumiem to tak ,skopiować cały katalog gdzie mamy już zainstalowany MT4 i wkleić na nowo,wystartować z kopii ?
Skopiować wersje która działa :] i ta zainstalowana wersje skopiować na dowolny komputer.

Jeżeli nie działa ( konto real ) to należy skontaktować się z suportem.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Ja to bym prędzej w uprawnieniach szukał. Nie ma takiej opcji aby jeden i ten sam terminal puszczał danego brokera, a innego nie. Mt4 przecież nie odróżnia czyja to instalka. Sam u siebie mam kilku brokerów w jednym terminalu i wszystko śmiga.
Być może jakieś filtry sieciowe coś blokują, ale na pewno nie sam terminal.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Cyb pisze:Mt4 przecież nie odróżnia czyja to instalka.
Odroznia pliki .lic wiec roznie to bywa
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
darko39
Gaduła
Gaduła

Bardzo dziękuję za podpowiedzi ale sprawa bardzo banalna,aktualizowałem jave i wyczyściłem śmieci z histori internetowej i smiga wszystko ładnie.

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Jak to jest z zamykaniem i otwieraniem się rynków na różnych platformach??

Na XTB waluty rynek walutowy zamyka mi się w piątek o godz. 21:55, na FxPro jest 22:28 i rynek jest otwarty.
Myślałem, iż o jednej godzinie i jest to przekładane na godzinny w innych strefach czasowych. Rynek zamyka się osobno w każdej ze stref?

Serwer FxPro jest godzinę do przodu, bo na Cyprze, więc wnioskować by można że wcześniej powinien się zamknąć, ale siedziba już w UK, więc zamknie się godzinę później niż XTB (czyli na platformie 2 godziny później 23:55) ??
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Rynek sie otwiera wraz pierwszymi bankami w Nowej Zelandii.

Bodajże o 20/21 naszego czasu (letni/zimowy).
Zamknięcie 23:00 naszego czasu wraz z ostatnimi bankami w USA.

Broker otwiera notowania wtedy kiedy mu pasuje z rożnych powodów.
Żaden broker nie decyduje o godzinie otwarcia rynku globalnie

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

W takim razie czy jest taki broker, który otwiera się o 20/21 i zamyka o 23?
Ja słyszałem jeszcze że takie coś jak rynek międzybankowy, który otwiera się prędzej, czy to prawda??
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

ODPOWIEDZ