Psychologiczny. Broker nie będzie widział Twojego SL, więc to nie on go wykosi; nie będziesz miał na kogo zrzucić winy za kiepskie zagranieaadvark pisze:jaki jest sens hide SL/TP?
One Click
Świece japońskie: http://forex-nawigator.biz/forum/swiece ... ml#p527248
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum

Aplikacja opowiada za wykonanie funkcji HIDE , w momencie zysku/straty jest wysylane na serwer zlecenie zamkniecia otwartej pozycji.aadvark pisze:To kto odpowiada za wykonanie tego hide SL wtedy?
i co sie dzieje w momencie przestawianie z Off na On?
Jezeli przestawi Pan z Off na On wlaczy pan funkcie HIDE
uzycie w/w funkcji nie gwarantuje zamkniecia po danej cenie , moga wsytepowac posilizgi zrowno na+ jaki i na -
zalet HIDE jet to ze mozna zamykac zlecenia juz od zystku/straty 1 pipsa gdzie broker nie pozwala stosowac zabezpieczen blizej niz np 10 pipsow
pozdrawiam
Andrzej Pierz
[quote="Pierz Andrzej"
Aplikacja opowiada za wykonanie funkcji HIDE , w momencie zysku/straty jest wysylane na serwer zlecenie zamkniecia otwartej pozycji. [/quote]
Co oznacza, ze jak sie aplikacja zatnie, komputer sie zawiesi, zabraknie pradu itd, to moze depozyt wyzerowac i nie ma kogo winic. jednak ryzykowne
ze jak jest Off to poziomy sa zapisane,
ale jest nieaktywna i zmiana na On wstawia SL/TP od aktualnego poziomu ceny
Aplikacja opowiada za wykonanie funkcji HIDE , w momencie zysku/straty jest wysylane na serwer zlecenie zamkniecia otwartej pozycji. [/quote]
Co oznacza, ze jak sie aplikacja zatnie, komputer sie zawiesi, zabraknie pradu itd, to moze depozyt wyzerowac i nie ma kogo winic. jednak ryzykowne
myslalem ze dziala odwrotnie,Jezeli przestawi Pan z Off na On wlaczy pan funkcie HIDE
ze jak jest Off to poziomy sa zapisane,
ale jest nieaktywna i zmiana na On wstawia SL/TP od aktualnego poziomu ceny
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum

tak dokladnie dlatego ja np gram tak ze oprocz HIDE stosuje sztywny stop oddalony o X pipsowaadvark pisze:Co oznacza, ze jak sie aplikacja zatnie, komputer sie zawiesi, zabraknie pradu itd, to moze depozyt wyzerowac i nie ma kogo winic. jednak ryzykowne
pozdrawiam
Andrzej Pierz
Dodano po 3 godzinach 51 minutach:
AKTUALIZACJA OCT
- dodano opcje Visual Order off/on
pliki zaktualizowane to :
- instalator OCT
- nakladka graficzna 1
- nakladka graficzna 2
- nakladka graficzna 3
- w pierszej kolejnosci nalezy uruchomic instalatora
- potem jezeli jest koniecznosc instalujemy nakladke graficzna
- na koncu osoby posiadajace licencje dla kont real instaluja uaktualnienie spod adresu
forex-service.home.pl/oct/NAZWA_UZYTKOWNIKA.exe
gdzie pod NAZWA_UZYTKOWNIKA wpisujemy login podany podczas rejestracji na oficjalnej stronie OCT.
pozdrawiam
Andrzej Pierz
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum

Testuje drugi dzień na koncie Real i działą na razie bez większych problemów
Lubie OCT coraz bardziej
Raz się zapętlił (nie wiem czy OCT czy MT4, jak przez OCT próbowałem zamknąć pozycje późniejszą i non stop wyskakiwało okienko mailbox z info o FIFO violation,
nie dało się przełaczyć na nic innego.
Warto też podkreślić doskonały support Andrzeja,
który spędził chyba parę godzin indywidualnie ze mną, żeby ustawić wszytsko jak trzeba, przestawić kłody jakie pod nogi rzucał broker itd

Lubie OCT coraz bardziej
Raz się zapętlił (nie wiem czy OCT czy MT4, jak przez OCT próbowałem zamknąć pozycje późniejszą i non stop wyskakiwało okienko mailbox z info o FIFO violation,
nie dało się przełaczyć na nic innego.
Warto też podkreślić doskonały support Andrzeja,
który spędził chyba parę godzin indywidualnie ze mną, żeby ustawić wszytsko jak trzeba, przestawić kłody jakie pod nogi rzucał broker itd
-
sznurek