Price Action w praktyce - Strategia Intraday + Longterm
Albo na USD/JPY czy HKD/JPY - tam ja siedzę w pozycjiFx-Kris pisze:Jak szukasz setupu na dziś to zerknij na aud usd ja juz siedze w w pozycji.

Podtrzymuję to, co napisał Kris:
Trzeba być czujnym i nie nastawiać się na duże TP
Świece japońskie: http://forex-nawigator.biz/forum/swiece ... ml#p527248
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Wirus pisze:Stforex napisał:
A jaki jest prawdziwy cel prowadzenia tego tematu? Bo w dobre serce i szczere chęci aż nie potrafię uwierzyć.
Zaczyna się... Marcin, nie spodziewałem się tego po Tobie.
Zaraz ktoś stwierdzi, że Kris To Seba U. pod inną ksywką i robi reklamę swoich kursów.
Szczerze mówiąc odechciało mi się dalszego czytania tego wątku. Będę zaglądał tylko do wpisów Krisa.
Kris - proponuję żebyś zgłosił moderatorowi wszystkie wpisy nie na temat, z prośbą o usunięcie ich jako niemerytorycznych.
Wirus już wyjaśniliśmy to sobie z Stforex i nie ma do czego wracać. Posty niech zostaną. Mam nadzieję że w Wątku będą pojawiały się tylko merytoryczne wpisy odnośnie PA. Zdaje sobie sprawę że ta technika ma zarówno zwolenników jak i przeciwników. Jeśli natomiast ktoś ma coś do mnie osobiście to niech pisze na PW.
Mi też się odechciało i dlatego na dziś nie było analiz. Ja naprawdę nie potrzebuje tego pisać. Traduje bez tego tak samo.
Nie mam zamiaru prowadzić przepychanek słownych na tym portalu, bo to nie miejsce do tego, a i ja nie mam na to ochoty i czasu.
Peace i zielonych pipsów dla Wszystkich.
Dodano po 11 minutach:
Ostrożnie do wsparcia jeszcze brakuje z 70 pips. Jeśli je przebijemy to pod nim przepaść na 400 pipek. Obecnie konsola i brzydki ruch ceny. Ja poczekam aż się rozkręci.rolex83 pisze:USD/CAD na silnym wsparciu. Może coś z tego będzie.
Zapraszam do mojego dziennika który prowadzę na fx-forum
Osobiście nie rozumiem o co niektórym chodzi. Jak się coś nie podoba to proszę kliknąć odpowiednią opcję w ankiecie i nie odwiedzać tematu. Mi dużo pomogły analizy Krisa i dziękuje mu za poświęcony czas.
Nie neguje oczywiście możliwości zadawania pytań. Ale niektóre teksty wołają o pomstę do nieba.
Dodano po 2 minutach:

Nie neguje oczywiście możliwości zadawania pytań. Ale niektóre teksty wołają o pomstę do nieba.
Dodano po 2 minutach:
Jasne że trzeba czekać. Jest czas żeby się przygotować, a wtedy wejście w pozycję to jak posmarować kromkę.Fx-Kris pisze:
Dodano po 11 minutach:
Ostrożnie do wsparcia jeszcze brakuje z 70 pips. Jeśli je przebijemy to pod nim przepaść na 400 pipek. Obecnie konsola i brzydki ruch ceny. Ja poczekam aż się rozkręci.rolex83 pisze:USD/CAD na silnym wsparciu. Może coś z tego będzie.

Hehe. Jest wiele fajniejszych par niż ta. Ja wolę smarować kromki z chleba na prawdziwym zakwasierolex83 pisze:Jasne że trzeba czekać. Jest czas żeby się przygotować, a wtedy wejście w pozycję to jak posmarować kromkę. Wink

Na jutro przygotuje coś ciekawego o ile się pojawi. Dziś kiepski dzień brak płynności. Jutro będzie lepiej. Całe szczęście, że skończył się już sierpień.
Męczę tego AUDa cena porusza sie w 2 pipsowym kanale w bok. Chyba będę to przycinał.
Dodano po 5 minutach:
To LT to trochę ponaciągałeśAkhh pisze:Przebicie przez linię trendu spadkowego. Powrót i zatrzymanie na S/R i linii

Setup do grania z D1 po pinie na longterm.
Na intraday nie nadaje się dziś bo mamy wolny rynek.
Moje AUD ciągle wisi. Nie wiem czy nie zrezygnować z niego. Z drugiej strony wydaje się że powoli idzie w dół więc może poczekam.
Za późno. Weszło. Zobaczymy jak będzie.
Za późno. Weszło. Zobaczymy jak będzie.
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2012, 14:13 przez rolex83, łącznie zmieniany 1 raz.
Aud ruszył poziom z 1.02383 przebity zobaczyy czy to fake.
Dodano po 2 minutach:
Kolejny poziom wsparcia to 1.01753
Dodano po 34 sekundach:
Dodano po 2 minutach:
Dodano po 34 sekundach:
jakie zlecenie S czy L i na jakim poziomie ?rolex83 pisze:Moje AUD ciągle wisi. Nie wiem czy nie zrezygnować z niego. Z drugiej strony wydaje się że powoli idzie w dół więc może poczekam.
S przy 1.0236Fx-Kris pisze:Aud ruszył poziom z 1.02383 przebity zobaczyy czy to fake.
Dodano po 2 minutach:
Dodano po 34 sekundach:
jakie zlecenie S czy L i na jakim poziomie ?rolex83 pisze:Moje AUD ciągle wisi. Nie wiem czy nie zrezygnować z niego. Z drugiej strony wydaje się że powoli idzie w dół więc może poczekam.