lewarowanie

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
devill666
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: devill666 »

Cyb pisze:Przecież na tym screenie masz pokazane ILE CHCESZ KUPIĆ / SPRZEDAĆ a nie lewar.
To są jednostki.
jednostki ? czyli ile danej waluty, produktu kupuje? a co z lewarem? hmm:/
bo jak sobie kupię przy depozycie 1000$ i ustawię10k to rośnie spada o o kilka $. Dladego myślałem że to lewar tylko na innej podstawie przedstawiony

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

devill666 pisze:jednostki ? czyli ile danej waluty, produktu kupuje?
Tak
devill666 pisze:a co z lewarem?
Nic. Jego sam nie przestawisz .Możesz to zrobić jedynie za pomocą obsługi (supportu brokera).
devill666 pisze:jednostki ? czyli ile danej waluty, produktu kupuje? a co z lewarem? hmm:/
Ogólnie mieszasz te dwa pojęcia i nawet nie chcesz tego zmienić . Piszemy Ci ,że to dwie różne rzeczy i nie mieszaj ich ,a Ty i tak nie dajesz sobie tego do zrozumienia. Wróć do podstaw :wink:

Awatar użytkownika
devill666
Stały bywalec
Stały bywalec

już skumałem dzięki :)
chyba potrzebowałem łopatologicznego tłumaczenia hehe :)
No teraz powiedzcie mi czy mam dobrze ustawiony swój MM ten co podałem w excelu, tylko tam gdzie jest lewar nie zwracajcie uwagi na to to jest ilość produktu jaki kupuje hehe :)

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

No teraz powiedzcie mi czy mam dobrze ustawiony swój MM ten co podałem w excelu, tylko tam gdzie jest lewar nie zwracajcie uwagi na to to jest ilość produktu jaki kupuje hehe
Nie bardzo kumam to co jest w tabelkach. Najlepiej opisz słowami.Co jaki czas chcesz zmieniać wielkość pozycji ,jaki SL ,TP ? Zmienne ? Stałe?
Jaki początkowy kapitał z jakim lewarem ,od jakiego wolumenu zaczynasz ?

Awatar użytkownika
devill666
Stały bywalec
Stały bywalec

a więc tak dziennie chcę ugrywać około 2% sumy od całości jaką mam, czyli
wpłacam 1000 * 2% daje 20 jednostek jaki emuszę zarobic lub stracić dziennie przy jednostce 10k i tak jak z 1000 doszedłbym do 2000 to zmieniam jednostkę z 10k na 20k.
Hmmm a jak sobie wyliczyć to ile na jedną pozycjępowinienem wziąść przy takich założeniach? 20$ tego dnia do ugrania czy powinienem to podzielić na kilka zagrań i jakich i na jakim TF grać 15M 1H ?

ODPOWIEDZ