manygridi pisze:a dlaczego szukałeś tu L ?
nie bałeś się tego mocnego zjazdu w dół ?
paparapa pisze:Nie jestem Marcinem, ale myślę,że odpowiedz znajdziesz na TF H1, H4 i D1. Popatrz od czego się cena odbija i kogo wyzerowuje. A spadki też nie były takie silne jak na edka.
Jest dokładnie tak jak napisał
paparapa
JAREK67 pisze:Marcin.
Czy koncepcja otwierania pozycji po zamknięciu H1 ew. H4 nie stoi w lekkiej opozycji do "potwierdzeń", które jak mi się wydaje dotychczas sprawiały, że otwierałeś pozycje w dowolnym czasie trwania świec ?
Tak stoi w opozycji - bowiem potwierdzenie może nastąpić w każdej chwili w ciągu h1.
Dzisiaj w ramach wolnego czasu przeglądałem trochę wątek zero line. Jako, że w nowym tygodniu będę miał mało czasu na grę - niestety - to będę miał czas na zastanowienie się co tak naprawdę robi cena.
Jak to lepiej wykorzystać i co znaczą słowa - "nie liczy się kształt świec lecz to jaki jest kierunek".
Właśnie dzisiaj zaczął mi świtać niesamowity pomysł na rozwiązanie problemów z moją grą - a szczególnie z tym gdzie wychodzić z pozycji. Chyba tak naprawdę dzisiaj zaczęło do mnie docierać co tak właściwie robi cena - kogo zeruje a kto zbiera zysk - co właściwie prezentuje się na wykresie - tak właściwie to są emocje ludzi - jest akcja i reakcja - to jest cel na wrzesień - wejść na poziom PRO. Aby temu sprostać analizy będą robione u innego brokera - prawd. fx salt 5 cyfrowe kwotowanie - po to aby wyeliminować jakiekolwiek wpływy "starego myślenia".
pozdrawiam