Droga do zwycięstwa - part 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

klonmarcin pisze:próbuję opracować przynajmniej kilka metod prowadzenia pozycji tak aby nie wywalało mnie na małym proficie.
Marcin, mamy kanikułę i ogórki, rynek jest w konsolidacji, nie da się osiągać dużych TP. Ja próbuję opracować dwa warianty tego sanego systemu: z małym TP na konsolę (10-20 pips), oraz z dużym - co najmniej 100 pips - do normalnego rynku. Jednak wychodzi mi, że w konsoli nie ma sensu grać, szkoda czasu ;)

manygridi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: manygridi »

klonmarcin pisze:Obrazek
picture hosting
a dlaczego szukałeś tu L ?
nie bałeś się tego mocnego zjazdu w dół ?

Awatar użytkownika
paparapa
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: paparapa »

manygridi pisze:
klonmarcin pisze:Obrazek
picture hosting
a dlaczego szukałeś tu L ?

Nie jestem Marcinem, ale myślę,że odpowiedz znajdziesz na TF H1, H4 i D1. Popatrz od czego się cena odbija i kogo wyzerowuje. A spadki też nie były takie silne jak na edka.

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Marcin.
Czy koncepcja otwierania pozycji po zamknięciu H1 ew. H4 nie stoi w lekkiej opozycji do "potwierdzeń", które jak mi się wydaje dotychczas sprawiały, że otwierałeś pozycje w dowolnym czasie trwania świec ?

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

manygridi pisze:a dlaczego szukałeś tu L ?
paparapa pisze:Nie jestem Marcinem, ale myślę,że odpowiedz znajdziesz na TF H1, H4 i D1. Popatrz od czego się cena odbija i kogo wyzerowuje. A spadki też nie były takie silne jak na edka.
Jest dokładnie tak jak napisał paparapa

JAREK67 pisze:Marcin.
Czy koncepcja otwierania pozycji po zamknięciu H1 ew. H4 nie stoi w lekkiej opozycji do "potwierdzeń", które jak mi się wydaje dotychczas sprawiały, że otwierałeś pozycje w dowolnym czasie trwania świec ?
Tak stoi w opozycji - bowiem potwierdzenie może nastąpić w każdej chwili w ciągu h1.

Dzisiaj w ramach wolnego czasu przeglądałem trochę wątek zero line. Jako, że w nowym tygodniu będę miał mało czasu na grę - niestety - to będę miał czas na zastanowienie się co tak naprawdę robi cena.

Jak to lepiej wykorzystać i co znaczą słowa - "nie liczy się kształt świec lecz to jaki jest kierunek".

Właśnie dzisiaj zaczął mi świtać niesamowity pomysł na rozwiązanie problemów z moją grą - a szczególnie z tym gdzie wychodzić z pozycji. Chyba tak naprawdę dzisiaj zaczęło do mnie docierać co tak właściwie robi cena - kogo zeruje a kto zbiera zysk - co właściwie prezentuje się na wykresie - tak właściwie to są emocje ludzi - jest akcja i reakcja - to jest cel na wrzesień - wejść na poziom PRO. Aby temu sprostać analizy będą robione u innego brokera - prawd. fx salt 5 cyfrowe kwotowanie - po to aby wyeliminować jakiekolwiek wpływy "starego myślenia".

pozdrawiam :wink:
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

klonmarcin ostatnio szukales nowego brokera z czasem londynskim , czy nie chodzilo ci przypadkiem o czas GMT ? Jesli tak to Armada markets ma GMT .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

dulf
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: dulf »

Hey zając szukam tego wskaźnika z twojego wykresu , możesz podac nazwę ?
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... &start=352
Nie spiesz się , zawsze zdążysz stracić .

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

klonmarcin pisze:Aby temu sprostać analizy będą robione u innego brokera - prawd. fx salt 5 cyfrowe kwotowanie - po to aby wyeliminować jakiekolwiek wpływy "starego myślenia".
Otwórz rachunek "pro" w Admiralu i tam będziesz miał pięciocyfrowe kwotowanie.
To musi być rzeczywiście rewolucyjna zmiana podejścia skoro precyzja kwotowania ma takie kolosalne znaczenie. :wink:

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

Na pięciocyfrowych jest lepszy datafeed.

dulf
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: dulf »

JAREK67 pisze:...
To musi być rzeczywiście rewolucyjna zmiana podejścia skoro precyzja kwotowania ma takie kolosalne znaczenie. :wink:
Znajdź różnicę .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie spiesz się , zawsze zdążysz stracić .

ODPOWIEDZ