Spread Recorder

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
skrzat
Gaduła
Gaduła

Spread Recorder

Nieprzeczytany post autor: skrzat »

W związku z zapytaniami o indykator, którego użyłem do testów wysokości spreadu umieszczam go :)

Pobrałem z sieci kod i go trochę zmodyfikowałem. W katalogu z profilem mt4 (nie w "program files", a w "users" dla win7 lub "documents and settings" dla win xp) i dalej ".../experts/files/Spread_Recording/" powstaną pliki csv rozdzielane przecinkiem, które bez trudu otwiera np. Excel lub Calc (z OpenOffice lub LibreOffice). Dla jednego lub kilku instrumentów trzeba wrzucić na wykres indykator i gotowe - od tego momentu, aż do usunięcia go z wykresu powstaje plik. W pliku każdy wiersz zawiera czas oraz wartość spreadu. Nowy wiersz powstaje, gdy spread się zmieni. Po północy powstaje kolejny plik (w nazwie pliku jest symbol oraz data, więc jednocześnie można nagrywać spread dla wielu instrumentów).
Spread zawiera kropkę zamiast przecinka, więc do celów analizy trzeba zrobić zamień kropkę na przecinek :)

Załączyłem też wykres spreadu dla usdpln z 17.07 pomiędzy 00:00:00 a 23:59:59 czasu brokera (DM BZWBK)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ