[real] Po pracy...
- DigitalSmoke
- Pasjonat
-
- Stały bywalec
Tak, tylko nie brałem pod uwagę wicka świecy z 15:00 piątku.... i rozumując giełdę po swojemu cena miała w obrębie tego wicka swobodny ruch.
Ustawiając SL minimum tej świecy piątkowej wyszedłbym dziś na plus.
Lecz ważniejsze doświadczenie i ogólnie trafność przewidywania ruchu krótkoterminowego.
O 10 mamy wiadomości z Niemiec, mnie chyba raczej nie będzie... a i dziś na popołudnie do pracy, więc nie wiem czy jakieś trady będą na dziś.
Ustawiając SL minimum tej świecy piątkowej wyszedłbym dziś na plus.
Lecz ważniejsze doświadczenie i ogólnie trafność przewidywania ruchu krótkoterminowego.

O 10 mamy wiadomości z Niemiec, mnie chyba raczej nie będzie... a i dziś na popołudnie do pracy, więc nie wiem czy jakieś trady będą na dziś.
Wracam po latach przerwy....
Sell
start : 1,253
sl: 1,254
tp1 : 1,2515
SL przestawiono na +1
minimalizuje ryzyko sl na + 5 pip z uwagi, że może to być tylko korekta na UP
SL + 5 pip zadziałał
start : 1,253
sl: 1,254
tp1 : 1,2515
SL przestawiono na +1
minimalizuje ryzyko sl na + 5 pip z uwagi, że może to być tylko korekta na UP
SL + 5 pip zadziałał
Ostatnio zmieniony 27 sie 2012, 11:04 przez devport, łącznie zmieniany 2 razy.
- DigitalSmoke
- Pasjonat
Wprowadzam sobie zasady:
- TF m15 wejścia
- TF H1-H4-D1 analiza
- Wejścia wyłącznie w ostatnich 15min lub pierwszych 15min świecy godzinowej (Nad tym się jeszcze głębiej zastanowię)
- Koniec łapania korekt....i tradowanie przeciw trendowi
- Wyszukiwanie wejścia na końcu korekty zgodnie z trendem
- Godziny handlu głównie 8-9 i 14-15 (ciężko to spełnić, wykres kusi)
Dzisiejsze błędy:
- zbyt mały SL przy dobrze obranym kierunku lub zbyt wczesne wejście
- po stracie próba odegrania się i wejście sell w korekcie przeciw trendowi co skutkowało szarpaniem psychiki "Up Down ~5 pip"
- w pewnym momencie spostrzegłem, że analizuje m15 zamiast H4 i H1 co skutkowało błędnymi sygnałami (rysowane mało znaczące S/R)
- próba zgarnięcia dużych ruchów przy braku znaczących danych na dziś, co z kolei pociągało za sobą brak trzymania się wyznaczonych godzin tradowania.
Na chwilę obecną to tyle.
- TF m15 wejścia
- TF H1-H4-D1 analiza
- Wejścia wyłącznie w ostatnich 15min lub pierwszych 15min świecy godzinowej (Nad tym się jeszcze głębiej zastanowię)
- Koniec łapania korekt....i tradowanie przeciw trendowi

- Wyszukiwanie wejścia na końcu korekty zgodnie z trendem
- Godziny handlu głównie 8-9 i 14-15 (ciężko to spełnić, wykres kusi)
Dzisiejsze błędy:
- zbyt mały SL przy dobrze obranym kierunku lub zbyt wczesne wejście
- po stracie próba odegrania się i wejście sell w korekcie przeciw trendowi co skutkowało szarpaniem psychiki "Up Down ~5 pip"
- w pewnym momencie spostrzegłem, że analizuje m15 zamiast H4 i H1 co skutkowało błędnymi sygnałami (rysowane mało znaczące S/R)
- próba zgarnięcia dużych ruchów przy braku znaczących danych na dziś, co z kolei pociągało za sobą brak trzymania się wyznaczonych godzin tradowania.
Na chwilę obecną to tyle.
- DigitalSmoke
- Pasjonat