EA Moving Averange - opinie

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
dlugi
Bywalec
Bywalec

EA Moving Averange - opinie

Nieprzeczytany post autor: dlugi »

Witam,

tak sobie dzisiaj dzien rozpoczalem od zalozenia dwoch kont demo. Jedno dla interwalu 1min a drugie dla 5min dla dowolnie wybranych par.

MOVING AVERANGE EA - chyba jedna z najprostszych strategi jakie mozna obrac. Dobrze ustawiona nie wymaga sleczenia przed monitorem caly dzien i obgryzania paznokci. Jako, ze w przypadku tego typu strategi wymagany jest ruch na rynku (najlepiej bez konsolidacji) obralem sobie czas inwestycji pomiedzy godzinami 8:00 i 17:00(max do 18:00). Do tej pory system wypracowal sam, bez wiekszych ingerencji 71 pipsow dla konta o interwale 5min na trzech parach walutowych Eur/Usd USD/CHF GBP/USD.

Jako, ze nie inwestowalem nigdy przy pomocy tego systemu w dluzszym okresie czasu, moze ktos z forumowiczow bylby w stanie podzielic sie jakimis wrazeniami z inwestycji przy pomocy Moving Averange ? Moze ma ktos jakies publiczne konto myfxbook.com, ktorego dane wypelnil ten robot na przestrzeni conajmniej tygodnia ?

pozdro

Dlugi

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

gra tymi "EA" przygotowanymi przez metaquotes to jakies nieporozumienie, to sa strategie przykladowe zeby ktos kto chce sie uczyc programowac w mql zobaczyl jak to dziala TO NIGDY NIE BEDZIE ZARABIAC

dlugi
Bywalec
Bywalec

xpep pisze:gra tymi "EA" przygotowanymi przez metaquotes to jakies nieporozumienie, to sa strategie przykladowe zeby ktos kto chce sie uczyc programowac w mql zobaczyl jak to dziala TO NIGDY NIE BEDZIE ZARABIAC
Kozacka odpowiedz nie poparta faktami... pokaz dowod. Wyniki z inwestycji w interwalach czasowych o jakich pisalem w pierwszym poscie.

Jesli go nie masz to znaczy, ze poprostu nie wiesz o czym mowisz.... bo nie testowales...

Dodano po 2 minutach:

xpep - https://www.myfxbook.com/portfolio/movi ... min/368697 zapraszam do wgladu...

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

dlugi pisze:Kozacka odpowiedz nie poparta faktami... pokaz dowod. Wyniki z inwestycji w interwalach czasowych o jakich pisalem w pierwszym poscie.
moje EA maja po kilka-kilkanascie tys linijek :D te ea ktore masz w platformie to proste przyklady one nie maja prawa poprostu zarabiac

jak sobie to wyobrazasz kazdy instaluje mt4 zaklada konto u brokera odpala automat ktory dostarczyl im broker razem z platforma i mija rok i broker bankrut

poprostu smiac mi sie chce z osob ktore sa tak naiwne i wierza ze tym mozna zarabiac oczywisce mam na mysli dlugi termin a nie ze jeden dzien na plus wyszedles

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Test od początku 2012 do końca lipca 2012 w podanych godzinach.

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

dlugi
Bywalec
Bywalec

xpep pisze:
dlugi pisze:Kozacka odpowiedz nie poparta faktami... pokaz dowod. Wyniki z inwestycji w interwalach czasowych o jakich pisalem w pierwszym poscie.
moje EA maja po kilka-kilkanascie tys linijek :D te ea ktore masz w platformie to proste przyklady one nie maja prawa poprostu zarabiac

jak sobie to wyobrazasz kazdy instaluje mt4 zaklada konto u brokera odpala automat ktory dostarczyl im broker razem z platforma i mija rok i broker bankrut

poprostu smiac mi sie chce z osob ktore sa tak naiwne i wierza ze tym mozna zarabiac oczywisce mam na mysli dlugi termin a nie ze jeden dzien na plus wyszedles

Skoro twoje EA ma kilkanascie tysiecy linijek.... to spoko, Twoj czas Twoje pieniadze... pokaz co Twoje EA potrafi ... jakis link do wynikow ?

Ja ciagle mam wrazenie, ze najciemniej jest pod latarnia... i cala masa EA experts o tym nie wie. Ktos madry chyba kiedys powiedzial, ze system prosty jest najbardziej profitowy, ze wzgledu na czas, stres, moze mniej profitowy jesli chodzi o $ ale mnie w zupelnosci satysfakcjonuje 100E dziennie na plus. Przyjdzie czas, ze podniose poprzeczke na 200 albo 1000

Ja nie jestem naiwny poprostu przerobilem juz kilka robotow co mialy kilkanascie tysiecy linijek i robily 9 operacji w miesiacu po max 3 pipsy kazda za 1000lotow, napisane przez expertow EA. ;)
Obgryzanie paznokci i rwanie wlosow zostawiam expertom EA, tymczasem zapraszam na tablice wynikow. Ooooo wpadlo troche grosza ;)

Zdecydowanie, robot jest kompletnie do d... :p

http://www.myfxbook.com/members/dlugasx ... min/368697

W tym wypadku chyba nie mozesz mowic, ze ten robot nie jest w stanie zarabiac? Czyz nie ? 100E na koncie ;) :P Zakladam, ze Twoje EA to nie cud na kiju i tez ma lepsze i gorsze dni, straty i profity ktore sa czescia forexu ;)
Wiecej gadania tutaj jak faktow... Zapodaj jakies wyniki strategi zlozonej.
Moze ja faktycznie sie juz w tym gubie i sa lepsi ?

Zostawiam moja strategie do konca tygodnia na VPS. Jesli przyniesie straty chetnie przyznam Ci racje. Jesli nie, uznam Ciebie tak jak Ty mnie za naiwnego programiste EA z kilkomatysiacami linijek i zarechocze jak ty... na koniec tygodnia ;)

bo w koncu kilkanascie tysiecy linijek nie zawsze swiadczy o dobrym kodzie ;)
Wiem to z doswiadczenia zawodowego ;)

Wracajac do tematu, gdyby ktos mogl udostepnic jakies swoje wyniki odnosnie strategi prostej kilkulinijkowej bede zobowiazany.

Dodano po 2 minutach:
Esco pisze:Test od początku 2012 do końca lipca 2012 w podanych godzinach.

Obrazek
Dzieki za screena, mam pytanko. Skad masz te dane ? Wygenerowales je za pomoca jakiegos softu na podstawie starych danych ?

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

dlugi pisze: Dzieki za screena, mam pytanko. Skad masz te dane ? Wygenerowales je za pomoca jakiegos softu na podstawie starych danych ?
Za pomocą testera strategii w MT4.

Dane z forexite po sprawdzeniu i korektach.

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rayzeel »

Jakaś prowokacja ? Na szczęście coraz mniej mnie irytują takie posty, tematy :) Myślałem, że może coś ciekawego napiszę ale chyba nie ma sensu bo jeśli do końca tygodnia automat zarobi to wyjdę na idiotę :(

dlugi
Bywalec
Bywalec

Esco pisze:
dlugi pisze: Dzieki za screena, mam pytanko. Skad masz te dane ? Wygenerowales je za pomoca jakiegos softu na podstawie starych danych ?
Za pomocą testera strategii w MT4.

Dane z forexite po sprawdzeniu i korektach.

Thanks za probke. Dobrze wiedziec, ze to sa generowane dane. Ja robotom w gruncie rzeczy nie ufam. Pozostane przez kilka kolejnych dni przy dogladaniu tego robota z MT4. Pozostawiony sam sobie generuje straty, glownie w nocy gdy plynnosc rynku jest naprawde mala. Swietnie za to sie spisuje jak widac w godzinach najwiekszego ruchu, kiedy malo jest okresow konsolidacji i sa one krotkie. Mysle, ze sprawa jest warta uwagi. Zostawie go do konca tygodnia a moze i dluzej celem dlugoterminowego testu...

Jeszcze raz dzieki za dane :)

Dodano po 16 minutach:
rayzeel pisze:Jakaś prowokacja ? Na szczęście coraz mniej mnie irytują takie posty, tematy :) Myślałem, że może coś ciekawego napiszę ale chyba nie ma sensu bo jeśli do końca tygodnia automat zarobi to wyjdę na idiotę :(
Podziel sie przemysleniami... tak apropos Twojej wypowiedzi...nie rozumiem dlaczego zakladacie zawsze, ze robot ma w 100% pracowac sam ? Dla mnie robot jest pomoca przy podejmowaniu decyzji, redukuje moj stres w czasie tradingu. Szukam dobrego "robota" po to aby mnie zastepowal i redukowal ewentualne straty badz generowal profit, jak bede musial zajac sie dzieckiem, umyc samochod etc.etc. Powiezanie pieniedzy maszynie zrobionej przez czlowieka (ktoremu sie caly czas wydaje, ze jest nieomylny) jest przykladem skrajnej glupoty. Nie puszczam kierownicy jak prowadze auto i nie puszczam luzem kilkutysiecy linijek kodu bez mojej adoracji z moimi ciezko wypracowanymi pieniedzmi.

Ja pracuje z automatem pol na pol. Kilka miesiecy testowalem rozne cuda na kiju od expertow z USA z Polski i powiem jedno... o d... to wszystko rozbic. Trzeba poprostu grac z trendem (czlowiek i maszyna - jesli wspiera proces). Wybadac momenty kiedy lepiej maszyna sobie radzi a kiedy czlowiek i robic kasiore.

Do konca dnia zostala jeszcze godzina, mimo to uwazam, ten dzien za przyklad owocnej wspolpracy z MT4-Moving Averanges. +114 pips - zdazylem dzieki niemu chalupe wysprzatac, napisac conieco kodu do roboty i usatysfakcjonowac sie wynikami z dzisiejszych trade`ow.

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rayzeel »

Napisałem tak, żeby zwrócić Twoją uwagę na szerszy problem automatów. Tak na dobrą sprawę to większość automatów będzie lokalnie zarabiać zatem żaden okres nie jest miarodajny gdyż automat ulega zmianom wyniku w czasie. Musisz zwrócić uwagę na to, że każdy automat będzie miał swoje perfekcyjne dni. Problemem jest jednak to, żeby nie oddawać potem zysku w gorszych okresach. Trzeba mieć pomysł jak zachowywać zysk z automatu. Na krzywej kolegiEsco widać, że gdyby tak odpalić automat na transakcji nr 450, 700 lub 800 to mamy dobry start więc wydaje się, że teraz trzeba nad tym popracować. Pomysłów może być dużo i temat jest obszerny. Fakt jest taki IMHO, że nie trzeba tysięcy linijek kodu żeby stworzyć zyskowny system. Problem jest jak to zoptymalizować i kiedy włączyć i wyłączyć. I masz rację w 100% że trzeba grać z trendem bo tylko tak zachowamy zasadę, że weźmiemy więcej niż oddamy. Właściwie to już masz świadomość tego jak to mniej więcej zrobić i pomysły typu ograniczenie gry w nocy to są dobre kierunki budowania statystycznej przewagi. Myślę, że nawet tym defaultowym ekspertem można by było coś tam wycisnąć, aczkolwiek istnieją skuteczniejsze.

ODPOWIEDZ