One Click

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
sznurek

Nieprzeczytany post autor: sznurek »

Cześć,
Czy twój program jest aby na pewno bezpieczny?

Dodano po 2 godzinach 19 minutach:

Czy to nadgorliwość programu i fałszywy alarm? Prosze o odniesienie sie do tego, bo nie wiem czy mogę ze spokojem dalej używać twojego ea.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

Tak jest bezpieczny ;)

Nie ma w kodzie nic co moglo by zaszkodzic . Wiekszosc programow AV ma swoja baze danych i jak jest program ktory jest malo uzywany , nie jest w ich bazie z automatu jest jest jako szkodliwy .

i wtedy uzytkownik musi sie okreslic czy wierzy temu oprogramowaniu zeby tworca oprogramowania antywirusowego nie bral na siebie odpowiedzialnosci za ewentualne szkody.

co robi plik instalacyjny :
- przeszukuje foder ProgramFiles w poszukiwaniu instalacji mt4.
- po wybraniu okreslonych lokalizacji przez uzytkownika instaluje plik exe, biblioteke dll oraz plik ex4 w lokalizacjach terminala.

i tyle ;)

pozdrawiam
Andrzej Pierz

sznurek

Jeszcze to mnie niepokoi panie Andrzeju. Po co aktualizacji grafiki dostęp do hosta i kontrola nad nim?
W sumie są już 3 ostrzezenia : jedno tyczy sie explorera, o którym pan mówi, a ktorego zrzut nie dotyczy, bo wskazuje na przejęcia zawartości pulpitu i teraz zrzut kolejny z host.exe , którędy w "zaufany" sposób wyfrunąć mogą poufne dane poprzez np program mt4.
Obrazek
Chciabym dodać, że informuje mnie o tych zdarzeniah dobry firewall, nie antywirus.

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

prosze poczytac o pliku svchost :)
tutaj jest bardzo ladnie wytlumaczone
http://www.vista.pl/artykuly/14641_czym ... miony.html

uzycie przez program tego pliku nie jest jednoznaczne z uruchominiem polaczenia po TCP czy UDP

jezeli nadal obawia sie Pan ze jakies dane moga wyciec :) ma Pan kilka mozliwosci ;)

1 - zainstalowac oprogramowanie do sledzenia pakietow TCP i zobaczyc czy moja aplikacja cos wysyla lub odbiera .
2 - http://www.vista.pl/artykuly/13313_svch ... host_.html
3 - nie instalowac i nie uzywac mojego oprogramowania :)

Dodano po 5 minutach:

Po zatym czy podczas aktualizacji oprogramowania (uzycia upgrade2) mial Pan wylaczony terminal z zainstalowanym OCT wczesniej ??

sznurek

Pierz Andrzej pisze:prosze poczytac o pliku svchost Smile
tutaj jest bardzo ladnie wytlumaczone
http://www.vista.pl/artykuly/14641_czym ... miony.html

uzycie przez program tego pliku nie jest jednoznaczne z uruchominiem polaczenia po TCP czy UDP
Pewnie sie tym zainteresuje, żeby na forum więcej nie pytać, no ale póki brak mi w tym temacie wiedzy wolę dmuchać na zimne
Pierz Andrzej pisze:jezeli nadal obawia sie Pan ze jakies dane moga wyciec Smile ma Pan kilka mozliwosci Wink
1 - zainstalowac oprogramowanie do sledzenia pakietow TCP i zobaczyc czy moja aplikacja cos wysyla lub odbiera .
2 - http://www.vista.pl/artykuly/13313_svch ... host_.html
3 - nie instalowac i nie uzywac mojego oprogramowania Smile
A jakieś kolo ratunkowe? Różowe albo fioletowe? :mrgreen: Pewnie że zainstalluje i poczytam, dowiem się czegos nowego.
Pierz Andrzej pisze:Po zatym czy podczas aktualizacji oprogramowania (uzycia upgrade2) mial Pan wylaczony terminal z zainstalowanym OCT wczesniej ??
Tak, byl wylączony.

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

sznurek pisze:Pewnie sie tym zainteresuje, żeby na forum więcej nie pytać, no ale póki brak mi w tym temacie wiedzy wolę dmuchać na zimne
Ja nie Pan Plichta :) , siedze tu z Wami ladnych pare lat i mam zamiar dalej z Wami siedziec jak mi zdrowi pozwoli :D pod wlasnym imieniem i nazwiskiem :)

wiec po co mialbym sobie psuc renome nad ktora pracowalem kilka lat za dane dostepowe do konta demo w mt4 ??

pozdrawiam
Andrzej Pierz
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Pewnie przy pobieraniu aktualizacji są wywoływane funkcje z DLL i to budzi zastrzeżenia firewalla.

sznurek

Ok, dzięki za wyjaśnienie.
Dobranoc.

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Jones pisze:mam kłopot z uruchomieniem w trybie wizualnym testera
w testerze działa wyłącznie na licencji

pozdrawiam
Andrzej Pierz
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

sznurek

One Click działa świetnie. jestem zadowolony. Dzięki. :)

ODPOWIEDZ