Droga do zwycięstwa - part 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
sp2ews
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sp2ews »

czerwinek pisze:Trzymasz jeszcze?
Właśnie wycięło mnie na BE +1 :) Spodziewałem się, że dojdą do 2348, ale niestety spenetrowali za głęboko. Może zejdą niżej. Chyba nie zdąrzę już zająć pozycji bo za chwilę wyjeżdżam...

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Tak myślałem, ale trochę z podstępliwością się spytałem, bo widzisz inni liczyli na S i te S dostali.
A swoja drogą sam mam z tym problem ale zastanawiam się czemu ludzie w tym często ja nie wychodza na ekstremum, a przynajmniej jeżeli cena przebije ekstremuj i zawróci to już jest oczywisty sygnał, że należy wychodzić a jednak "każdy" trzyma, bo myśli kurczę już tyle miałem kasy, nie mogą zjechać po co szli do góry, żeby teraz zjechać bezsensu, zrobią mała korektę i będą dalej UP jechać, Ciebie jeszcze wycieli na BE i to +1 a są i tacy co by przestawiali SL mimo, że widać że cena zawraca itp.
Sam caly czas nad tym pracuje ale im więc czytam i widzę, że ludzi wybija na BE tym bardziej jestem przekonany, że trzeba wychodzić na ekstremum lub jezeli cena przebije ekstremum i zawróci robią FBo to również należy wychodzić.
Ale z tym najwięcej pracy mnie czeka i jak sądze innych forumowiczów też :)
Ah .. ileż kasy przez to nam ucieka.
A tak swoją drogą nie wiem czy ktoś pamieta był (jest) taki użytkownik Madins, on to ciął co chwila jak miał profit, następnie korekta on znowy wchodzi i kosi profit, itd do zesrania.... ogólnie trzeba miec jaj aby tak robić ale pomyślmy ile już my przez te BE kasy na piwko straciliśmy :)
END SAVE
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
sp2ews
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sp2ews »

Zgadzam się. Powinno się wychodzić w takich miejscach, zgarniać kasę i już. Ewentualnie, gdy zjada i zawrócą dalej up - wtedy wejść jeszcze raz.

Awatar użytkownika
mryko
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mryko »

sp2ews pisze: Ewentualnie, gdy zjada i zawrócą dalej up - wtedy wejść jeszcze raz.
Dobrze prawisz.
Sky is the limit

kati5620
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kati5620 »

Pivoty do MT4
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Make the same type of trades over and over again"

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

No to melduję się wieczorem - oczywiście nie mogłem się powstrzymać przed zagraniem :D - ale powiedziałem sobie, że przeznaczam na tą próbę jutrzejszy limit.

I tak oto straty z porannych longów odrobione z dużą nawiązką - ale popełniłem duży, niewybaczalny błąd - przez pomyłkę na 2 pozycjach stawka była 7x większa niż powinna być :shock: Jednak ten błąd trochę naprawiłem zmniejszając maksymalnie początkowy sl - i tak wahał się od 5p do 9p - dla każdej z 4 pozycji jakie grałem.

Zagrania na aud/usd na podstawie ZL H4 - granie z kierunkiem momo spadkowego - kolejne h4 były słabe i tylko czekałem aż dojdą do zl i dałem S - wejścia perfekcyjne - niestety pozycję prowadził lvoe i szkoda - bo skończył na małym proficie w p - potem cena posłusznie poszła do moich TP :evil:

Obrazek
image hosting

Obrazek
upload picture

Co do e/u - wejścia były jak najbardziej zgodne z planem - a, że nie wyszło - to inna sprawa - nie zawsze można wygrywać- dzisiaj rynek postanowił zrobić "numer" i mnie skasował. Po prostu - było - minęło - gra toczy się dalej. :D - nie ma co się nad tym rozczulać.

Gdyby to było wejście powstałe przez złamanie zasad - to cena pewnie by poszła minimum 30-40p nie w moją stronę.

Obrazek
upload photo

Obrazek
upload images

Wiem jak dzisiejsza gra mogła się skończyć - mogła się skończyć stratą ok. 20% depo - przy założeniu, że wszystkie pozycje skończyły by się na podstawowym SL włączając w to oczywiście te dwie z 7x większym ryzykiem.

:wink:
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

:D mówią że 7 to szczęśliwa liczba jest :) powodzenia.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

amoc
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: amoc »

witam
gratki ladny % :) czasem trzeba przegrac by wygrac wiecej :)

no i zasad dotrzymales :) bo nie bylo 5 % wiec spokojnie mogles zaryzykowac :)

pozdro

Awatar użytkownika
Tommy_Boss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tommy_Boss »

Witam,

Przepraszam że wtrącam się w temat ale na początku przeczytałem o koncie w AM
rozumiem że chodzi o Admiral Markets ??

POZDRAWIAM :)
Początkujący trader :)
BOŻE DAJ MI DUŻO CIERPLIWOŚCI BO JAK DASZ MI SIŁĘ TO, TO WSZYSTKO ROZ.........!!!!!!!!!

"DOBRY TRADER WIE KIEDY NIE MA RACJI, A NAJLEPSI WIEDZĄ KIEDY ZMIENIĆ ZDANIE" !!!!!!!!!

趋势线 فارچیون جرات مندانہ حق میں

Awatar użytkownika
Tommy_Boss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tommy_Boss »

I co to jest ZL ??
BOŻE DAJ MI DUŻO CIERPLIWOŚCI BO JAK DASZ MI SIŁĘ TO, TO WSZYSTKO ROZ.........!!!!!!!!!

"DOBRY TRADER WIE KIEDY NIE MA RACJI, A NAJLEPSI WIEDZĄ KIEDY ZMIENIĆ ZDANIE" !!!!!!!!!

趋势线 فارچیون جرات مندانہ حق میں

ODPOWIEDZ