pomoc przy ilości zleceń/pozycji

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Awatar użytkownika
anakonda1231
Bywalec
Bywalec

pomoc przy ilości zleceń/pozycji

Nieprzeczytany post autor: anakonda1231 »

Witam,
prosiłbym o pomoc przy pewnym problemie...
w EA które używam mam ruchomą ilość pozycji :maxbuypos i maxsellpos, jeżeli są one >1 to zlecenia składane są dla jednego sygnału..
pytani jak zmienić kod aby dla danego sygnału było tylko jedno zlecenie ,bez względu na ilość już otwartych?

Chodzi mi o to aby uzyskać efekt taki ,że np. gdy będę miał otwartą pozycję sell na poziomie 1.3000 a SL na poziomie 1.3600, cena się będzie zmianiać ,TP i SL nie są zrealizowane,a cena kształtuje sie na poziomie 1.3300 i pojawia się nowy sygnał także sell , żeby on otworzył nową pozycję..
Jeżeli w pozycji maxsellpos ustawie np. 2 lub 3 on przy pierwszym sygnale dla jednej ceny otwiera 2 lub 3 pozycje. mi zalezy na tym by otwierał wiecej niz jedna pozycje (obie sttrony buy i sell) ,ale tylko po jednej dla danego sygnału.
Tak aby max orders wynosił 1 , a max open position wynosił dużo więcej..

Problem pojawia się też gdy są otwarte równocześnie w dwóch oknach EA, jeżeli jeden ma otwartą pozycje drugi już nie otworzy żadnej.. chyba ,że max position jest większy od 1 , ale wtedy zamiast jeden EA otworzyc jedna pozycje , a drugi inną, to przechwytuje wszystkie mozliwe pozycje i otwiera w jednym sygnale.

W jaki sposób zmienić kod/ dopisać linijkę aby to zadziałało? proszę o pomoc.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Zerknij EaInspiration under construction tam masz pewien szablon gieroja.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

ODPOWIEDZ