Czyli gra na renko. No to już jest zupełnie inny wykres i zgodzę się. Tam łatwiej na średnich zarobić.ByleDoPrzodu pisze:Lewar: 1:100, Depo dokładnie nie wiem ale w chyba okolicach 20 000. Zysk mc ~30-40%. TF to chyba offline m2. Pozdro
Strategia oparta tylko na średnich.
Witam
Od pewnego czasu testuję strategię opartą na średniej kroczącej 100.
Gram na TF m5 tylko na odbicie. Jak jest trend wzrostowy to czekam aż cena dojdzie do średniej i zajmuję pozycję zgodnie z trendem sl ustawiam 15pipsów pod średnią. Tp ustawiam 30pipsów. Co myślicie o takim stylu gry?
Prosze o szczere komentarze..
Od pewnego czasu testuję strategię opartą na średniej kroczącej 100.
Gram na TF m5 tylko na odbicie. Jak jest trend wzrostowy to czekam aż cena dojdzie do średniej i zajmuję pozycję zgodnie z trendem sl ustawiam 15pipsów pod średnią. Tp ustawiam 30pipsów. Co myślicie o takim stylu gry?

Strategię testuję od kilku dni i jak narazie na koncie jest minusik, ale to nie znaczy ze tak bedzie dalej. To jest mój początek przygody ze średnimi i staram się w oparciu o nie zbudować system. Może macie pomysł na prowadzenie pozycji, przestawianie na BE.
Wszystkie cenne wskazówki mile widziane
Dodano po 25 minutach:
Gram tylko na parze EUR/USD i właśnie miałam sygnał na L
Wszystkie cenne wskazówki mile widziane

Dodano po 25 minutach:
Gram tylko na parze EUR/USD i właśnie miałam sygnał na L
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Witam na forum Agi
Co do wielkości TP\SL to powinny być one w mojej opinii dopasowane do statystycznego rozkładu odległości cena\średnia.
Pomysł uważam za jak najbardziej sensowny. Dużo bardziej innowacyjny niż przerabiane na wiele sposobów przecięcia średnich.Agi pisze:Gram na TF m5 tylko na odbicie. Jak jest trend wzrostowy to czekam aż cena dojdzie do średniej i zajmuję pozycję zgodnie z trendem sl ustawiam 15pipsów pod średnią. Tp ustawiam 30pipsów.
Co do wielkości TP\SL to powinny być one w mojej opinii dopasowane do statystycznego rozkładu odległości cena\średnia.