+43 : ) i muszę się przyznać, że SL był troszkę większy niż 15p, co wyszło na dobre, prosiło się żeby był pod minimum
Na H1 mała dywergencja, myślę nad shortem
journal - ermak
Troszkę zmagałem się z następnym poziomem. Okazało się, że cena koniecznie chciała odbić się od LT z H4.
Myślę nad wprowadzeniem od następnego tygodnia nowej zasady i małej modyfikacji. Mianowicie:
- elastyczny SL, max. 15p (przekraczam go czasami o 1-2 pipsy : / ) czyli tak jak było ale min. może wynosić nawet 1-2p - modyfikacja xd,
- na zmaganie się z poziomem s/r będę przeznaczał max. 30p - nowość.
-15
-15
-14
+41 (dywergencja) (miało być 48 ale nie wytrzymałem, a cena doszła....)
edit.
Zastanawiam się teraz czy nie wejść w shorta tak żeby zgarnąć z 20p. Było jednak by to niezgodne z trendem z H4, może warto poczekać aż odbijemy od przebitej LT z M15 i potem już zgodnie z większym ruchem long...?
Pasuje chyba załączyć ss z analizą : D
edit.
analiza na ss : D
Myślę nad wprowadzeniem od następnego tygodnia nowej zasady i małej modyfikacji. Mianowicie:
- elastyczny SL, max. 15p (przekraczam go czasami o 1-2 pipsy : / ) czyli tak jak było ale min. może wynosić nawet 1-2p - modyfikacja xd,
- na zmaganie się z poziomem s/r będę przeznaczał max. 30p - nowość.
-15
-15
-14
+41 (dywergencja) (miało być 48 ale nie wytrzymałem, a cena doszła....)
edit.
Zastanawiam się teraz czy nie wejść w shorta tak żeby zgarnąć z 20p. Było jednak by to niezgodne z trendem z H4, może warto poczekać aż odbijemy od przebitej LT z M15 i potem już zgodnie z większym ruchem long...?
Pasuje chyba załączyć ss z analizą : D
edit.
analiza na ss : D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Choć bardzo mnie kusi żeby jeszcze otworzyć jakąś pozycje, postaram się tego nie zrobić.
Podsumowanie tego tygodnia:
- wejść było 15,
- 9x SL,
- 3x 0 (jedno -3 ale to też zliczam do 0),
- 3x TP (129p),
- 5 pipsów do przodu.
Zdarzyło się, że wejście było dobre, a zamknąłem na 0 i otworzyłem odwrotną, która znowu zamknąłem... Nie może się to powtarzać, tym bardziej że to wbrew założeniom! Kilka wejść było jeszcze z nimi nie zgodnych i oczywiście stratnych. Dywergencje bardzo pomagają przy podejmowaniu decyzji.
ZASADY NA NASTĘPNY TYDZIEŃ:
- TP przy następnej bandzie albo 3x SL - zależy co bliżej,
- możliwość przestawienia SL na 5p powyżej TP, aby wyciągnąć z wejścia jeszcze więcej nie tracąc przy ty tego co już mam,
- SL max. 15p, min. 3p,
- na zmaganie się z poziomem s/r przeznaczam max. 30p,
- dywergencja na RSI nie jest sygnałem wejścia, ale pomaga zinterpretować co się dzieje na wykresie (kupno raczej pod linią 50, sprzedaż nad).
Będę zapisywał wejście na dwa sposoby.
1. Wszystko jak dotychczas.
2. Tylko tam gdzie pojawia się dywergencja (pokładam w tym duże nadzieje : ) ).
Podsumowanie tego tygodnia:
- wejść było 15,
- 9x SL,
- 3x 0 (jedno -3 ale to też zliczam do 0),
- 3x TP (129p),
- 5 pipsów do przodu.
Zdarzyło się, że wejście było dobre, a zamknąłem na 0 i otworzyłem odwrotną, która znowu zamknąłem... Nie może się to powtarzać, tym bardziej że to wbrew założeniom! Kilka wejść było jeszcze z nimi nie zgodnych i oczywiście stratnych. Dywergencje bardzo pomagają przy podejmowaniu decyzji.
ZASADY NA NASTĘPNY TYDZIEŃ:
- TP przy następnej bandzie albo 3x SL - zależy co bliżej,
- możliwość przestawienia SL na 5p powyżej TP, aby wyciągnąć z wejścia jeszcze więcej nie tracąc przy ty tego co już mam,
- SL max. 15p, min. 3p,
- na zmaganie się z poziomem s/r przeznaczam max. 30p,
- dywergencja na RSI nie jest sygnałem wejścia, ale pomaga zinterpretować co się dzieje na wykresie (kupno raczej pod linią 50, sprzedaż nad).
Będę zapisywał wejście na dwa sposoby.
1. Wszystko jak dotychczas.
2. Tylko tam gdzie pojawia się dywergencja (pokładam w tym duże nadzieje : ) ).
Nie wiem czy to w tym dzienniku pisałem, ale rób sobie przerwy 15 minut po ostatnim tradzie. Mi tak kiedyś ktoś doradził i po kilku razach jak uświadomiłem sobie "aj ku**a, miałem odczekać te 15 minut" to nauczyłem się, że nie warto wchodzić pod wpływem emocji.
Ogólnie piszę to dlatego, bo napisałeś cóś w stylu "pozyja była dobra, zamknąłem na 0 i otworzyłem odwrotną" a takie 15 minut może Cię uchronić przed tym
Pozdrawiam i życzę sukcesów, Midas
Ogólnie piszę to dlatego, bo napisałeś cóś w stylu "pozyja była dobra, zamknąłem na 0 i otworzyłem odwrotną" a takie 15 minut może Cię uchronić przed tym

Pozdrawiam i życzę sukcesów, Midas
Ostatnio zmieniony 19 sie 2012, 14:58 przez Midas, łącznie zmieniany 1 raz.