Najtrudniejsze chwile

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

bernoulli pisze:Aktualnie przeżywam cięzki okres, mimo trafnych prognoz, dyscypliny zwiazanej z systemem boje sie otwierać jakiekolwiek pozycje - zawsze znajde coś co mi w sygnale nie pasuje.. potem sie tylko wkurzam, że po raz kolejny nie zarobiłem kilku tysięcy które wręcz leżały na ziemi wystarczyło tylko podnieś. Cieżko mi nabrać odwagi po dużej stracie jaką zaliczyłem 3 miesiące temu. Może ktoś miał podobny przypadek ? Od razu zaznacze że granie mniejszymi pozycjami i tak mi nie pomaga. Jakaś mega blokada mnie dopadła :|
Dziwne, że mniejsze pozycje nie pomagają. Załóż nowy rachunek - może historia Ci za bardzo ciąży. Ja tak miałem i nowe rachunki pomogły - szczególnie jeśli patrzysz na konto i wiesz, że dojście do momentu sprzed błędu zajmie duużo czasu.
Trzeba to zostawić po prostu za sobą, pomyśleć o tym ile ludzie dookoła zarabiają, jakie masz potrzeby i że przecież to co jesteś w stanie osiągną jest znakomite.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

bernoulli pisze:Aktualnie przeżywam cięzki okres, mimo trafnych prognoz, dyscypliny zwiazanej z systemem boje sie otwierać jakiekolwiek pozycje - zawsze znajde coś co mi w sygnale nie pasuje.. potem sie tylko wkurzam, że po raz kolejny nie zarobiłem kilku tysięcy które wręcz leżały na ziemi wystarczyło tylko podnieś. Cieżko mi nabrać odwagi po dużej stracie jaką zaliczyłem 3 miesiące temu. Może ktoś miał podobny przypadek ? Od razu zaznacze że granie mniejszymi pozycjami i tak mi nie pomaga. Jakaś mega blokada mnie dopadła
Zupełnie normalna sytuacja przy braku zaufania do swojego systemu. Nie wiem, czy nie dochodzi u ciebie jeszcze jedna kwestia. Ta mniejsza stawka jest dla ciebie niezbyt opłacalna, bo żeby odrobić straty musisz grać większą(oczywiście zakładam, że i tak jest to ściśle określony % na wejście). W ten sposób cały czas myślisz o odegraniu się i tak w kółko.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

btbftr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: btbftr »

brother pisze:
bernoulli pisze:Aktualnie przeżywam cięzki okres, mimo trafnych prognoz, dyscypliny zwiazanej z systemem boje sie otwierać jakiekolwiek pozycje - zawsze znajde coś co mi w sygnale nie pasuje.. potem sie tylko wkurzam, że po raz kolejny nie zarobiłem kilku tysięcy które wręcz leżały na ziemi wystarczyło tylko podnieś. Cieżko mi nabrać odwagi po dużej stracie jaką zaliczyłem 3 miesiące temu. Może ktoś miał podobny przypadek ? Od razu zaznacze że granie mniejszymi pozycjami i tak mi nie pomaga. Jakaś mega blokada mnie dopadła
Zupełnie normalna sytuacja przy braku zaufania do swojego systemu. Nie wiem, czy nie dochodzi u ciebie jeszcze jedna kwestia. Ta mniejsza stawka jest dla ciebie niezbyt opłacalna, bo żeby odrobić straty musisz grać większą(oczywiście zakładam, że i tak jest to ściśle określony % na wejście). W ten sposób cały czas myślisz o odegraniu się i tak w kółko.
Ja mysle, ze tu nie chodzi o odegranie sie :) on juz zaakceptowal strate. Tez tak mialem po pirwszej stracie :P Po prostu granie malymi pozycjami nie wplywa na emocjie. Widzac -200 pips na locie 0.1 ja nie odczuwam straty.

Musisz sie przelamac na poczatku, chodzi o kilka malych, a pozytywnych wejsc i pozniej samo pojdzie :)

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

btbftr pisze:Widzac -200 pips na locie 0.1 ja nie odczuwam straty.
Jeśli tak to gratuluję sukcesów - a tak na serio - nie pisz takich głupot ludziom - 200p to nie jest dużo? - dla mnie -20p to jest dużo - nawet gdy grałem 0.05lota.

Dopuszczając do takich ogromnych minusów nigdy nie wyjdziesz na prostą - stracisz tylko nerwy i czas.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

btbftr
Stały bywalec
Stały bywalec

klonmarcin pisze:
btbftr pisze:Widzac -200 pips na locie 0.1 ja nie odczuwam straty.
Jeśli tak to gratuluję sukcesów - a tak na serio - nie pisz takich głupot ludziom - 200p to nie jest dużo? - dla mnie -20p to jest dużo - nawet gdy grałem 0.05lota.

Dopuszczając do takich ogromnych minusów nigdy nie wyjdziesz na prostą - stracisz tylko nerwy i czas.
ale ja nie gram o pipsy, tylko o zysk :) grajac "normalnym" lotem 20 pips i jestem zadowolony, jeszcze tylko 13 i wychodze z domu "zyc" :P

wszyscy licza pipsy, a liczy sie zysk.

200x0.1=20<<<<<<20x5=100

i nie mow mi prosze, ze jezeli potrafisz zrobic lotem 0,1 100pips, bedzie potrafil zrobic tyle samo lotem +1.

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: seba »

btbftr
bardzo fajnie ze grasz o zysk i ze po 20+13 pipsach przy 1 locie wychodzisz z domu zyc :)

sadzac po dacie twojej rejestracji na forum odnosze wrazenie ze jestes juz prawdziwym forexowym wyjadaczem z 30 letnim stazem...rozegrales okolo miliona tranzakcji i potrafisz wejsc w pozycje z zerowym SL

wyciagasz 33p zysku i bawisz sie za to caly tydzien...wszystkie twoje zyskowne pozycje w statemencie sa po 1.0 lota, a wszystkie stratne po 0,01 lota...przetestowales w swoim zyciu wielu brokerow, przezyles wiele wystepien szefow bankow, interwencji i niespodziewanych danych :)

ale na powaznie dluuugaaaa droga jeszcze przed toba i wiele "zawirowan" w forexowym swiecie
mimo wszystko powodzenia
:)))
Ruch zwrotny skończy się dokładnie w miejscu ustawienia SL

btbftr
Stały bywalec
Stały bywalec

seba pisze:btbftr
bardzo fajnie ze grasz o zysk i ze po 20+13 pipsach przy 1 locie wychodzisz z domu zyc :)

sadzac po dacie twojej rejestracji na forum odnosze wrazenie ze jestes juz prawdziwym forexowym wyjadaczem z 30 letnim stazem...rozegrales okolo miliona tranzakcji i potrafisz wejsc w pozycje z zerowym SL

wyciagasz 33p zysku i bawisz sie za to caly tydzien...wszystkie twoje zyskowne pozycje w statemencie sa po 1.0 lota, a wszystkie stratne po 0,01 lota...przetestowales w swoim zyciu wielu brokerow, przezyles wiele wystepien szefow bankow, interwencji i niespodziewanych danych :)

ale na powaznie dluuugaaaa droga jeszcze przed toba i wiele "zawirowan" w forexowym swiecie
mimo wszystko powodzenia
:)))
ehhh tez mi kiedys zle szlo, przez jakies 3 tygodnie- bylo to wtedy, gdy sluchalem porad wyjadaczy, uzywlalem wskaznikow i innych zbednych pierdol wyczytanych z cudzych wykresow/analiz:)

nie ukrywam, ze bawie sie w weekendy :) mowiac ide zyc mialem cos zupelnie innego na mysli :)

SL zawsze ustawiam na 20 pips i nie wstydze sie tego, ze czasem wtopie :) ojjj nie gram lotem 1 :) ale kiedys gralem :P moge Ci udowodnic jesli pragniesz :P

przetestowalem 2 brokerow i poki co nie narzekam- AM

wystapienia szefow bankow sa jawne, wazna jest interpretacja :) jak nie rozumiem to nie gram, proste.

teraz pytanie do Ciebie:czemu Ci "doswiadczeni" zawsze neguja nowicjuszy i ich strasza? :) ja znalazlem swoj sposob gry i poki co jest dla mnie dochodowy. nie zamknalem tygodnia na minusie poza "pierwszymi krokami", a mimo wszystko gram juz troche :)

Pewnie zaraz doswiadczony wyjadacz powie "no wlasnie, grasz" :p

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

No to pozostaje pogratulować. Niektórzy pracują - męczą latami to, co Tobie się udało osiągnąć względnie szybko (zgaduję).

ODPOWIEDZ