Psychologicznie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Czy dokonując transakcje w oparciu o TF M5 można zarabiać?

Tak
80
73%
Nie
9
8%
Nie dokonuję transakcji w oparciu o TF M5
21
19%

Liczba głosów: 110

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

Setny wpis w moim journalu :)

10,9 pips - wejście może trochę za szybko, ale za chwilę poziom został obroniony więc już ok. Trzecie podejście i odbiło. I tutaj złamałem swoje zasady. Po 8 pipsach nie przestawiłem na BE. Szybka cofka była i by się na BE skończyło. Poziom wydawał mi się mocny, dlatego lekko naciągnąłem plan działania. Nie bardzo wiedziałem jaki TP ustawić. Do najbliższego dołka było "tylko" 17 pips. Ustawiłem TP na ok 30 pips z zamiarem ręcznego kontrolowania pozycji. Tak jak się spodziewałem nastąpiło większe odbicie od poprzedniego dołka, więc zamknąłem. Do BE doszła cena ale do początkowego SL jak na razie nie. Może później wkleję screena jak by się skończyło gdybym zostawił pozycję.

Dzisiaj już bez gry. Pozdrawiam i miłego weekendu życzę wszystkim :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Czerwona krecha to SL, zielona TP 30 pips. Jak widać poziom bardzo dobry na wejście i TP zostało by osiągnięte.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

adamkaluza pisze:Czerwona krecha to SL, zielona TP 30 pips. Jak widać poziom bardzo dobry na wejście i TP zostało by osiągnięte.
Równie dobrze Mogłeś wejść w poniedziałek i w piątek zamknąć z zyskiem 200p
ale...
graj co widzisz i nie gdybaj co by było gdyby , nie rozczulaj się nad tym czego już nie zmienisz, ewentualnie wyciągnij z tego wnioski.
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Witaj mandrejk
Piszę o tym bo zastanawiam się czy warto przestawiać na BE. Jeśli wejście jest dobre to cena często pójdzie parę pips na plus, wtedy przestawiam na BE. Złapie mi BE i później idzie w moim kierunku do TP. Jeśli poziom jest dobry to jest broniony i cena nie dochodzi do SL. Tak jak to widać na screenach które wklejam po zakończeniu trejdów.
Ogólnie:
Jeśli poziom jest dobry i SL rozsądnie ustawiony, to jak przestawię na BE i mi go złapie to jestem poza rynkiem. Może już nie być okazji do ponowienia. Cena nie dojdzie do SL ale pójdzie w moim kierunku do TP tyle że już beze mnie.
Na razie będę grał jak grałem i przestawiał na BE. Może za jakiś czas spróbuję grać bez BE.

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

adamkaluza pisze:Witaj mandrejk
Piszę o tym bo zastanawiam się czy warto przestawiać na BE. Jeśli wejście jest dobre to cena często pójdzie parę pips na plus, wtedy przestawiam na BE. Złapie mi BE i później idzie w moim kierunku do TP. Jeśli poziom jest dobry to jest broniony i cena nie dochodzi do SL. Tak jak to widać na screenach które wklejam po zakończeniu trejdów.
Ogólnie:
Jeśli poziom jest dobry i SL rozsądnie ustawiony, to jak przestawię na BE i mi go złapie to jestem poza rynkiem. Może już nie być okazji do ponowienia. Cena nie dojdzie do SL ale pójdzie w moim kierunku do TP tyle że już beze mnie.
Na razie będę grał jak grałem i przestawiał na BE. Może za jakiś czas spróbuję grać bez BE.
BE jest odwiecznym problemem średnio zaawansowanego treidera :) tak bym to delikatnie ujął :)

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... &start=260

Po pewnym czasie doszedłem do tego czy przestawiać na BE czy nie, w praktyce u mnie jest tak ,że jak nie idzie po mojemu to zamykam nie czekając na SL, jak mam coś na plusie to z reguły przestawiam na BE i czekam na rozwój sytuacji, nie przejmuję się tym ,że wywaliło mnie na BE i poleciało be zemnie równie dobrze mogło wywalić mnie ns SL jak bym nie przestawił na BE i tyle.
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Jak już się ma podstawy opanowane, to pozostaje już tylko grać, grać i grać. Nie marudzić, nie żałować i robić swoje :) Reszta mam nadzieję przyjdzie z czasem.
Dzięki mandrejk że tu zaglądasz :) Jak by Ci się chciało to wrzucaj swoje zagrania ;)

ODPOWIEDZ