Witam
Dość długo nie odzywałem się na forum po ostatnich wtopach, ale dostałem taki spam
Wykorzystujący wskaźnik MACD Osma po analizie na H4 ma on wysoką skuteczność. Czy ktoś próbował go wykorzystać? czy jest sens popracować nad nim w EA , czy to strata czasu . Macie jakieś doświadczenie w tym temacie ?
[wskaźnik] Testowanie wskaźnika i budowa strategii
- profession
- Pasjonat
Sprawdzałem Twoją sugestię i muszę przyznać, że w zależności od ustawień MACD może to być dochodowe. OsMA raczej ma za zadanie sprecyzować moment wejścia. Daje sygnał po przecięciu się linii MACD co na samym MACD czasami jest trudne do zauważenia. Natomiast OsMA w tym właśnie momencie przechodzi z plusa na minus lub odwrotnie.
MACD na każdym TF czasami daje lepsze sygnały a czasami gorsze w zależności od charakteru ruchów ceny.
Wrzuć sobie na wykres MACD lub OsMa i sam sprawdź. Przeglądnij wstecz i oceń jak Ty to widzisz
robiłeś już jakieś testy
?
MACD na każdym TF czasami daje lepsze sygnały a czasami gorsze w zależności od charakteru ruchów ceny.
Wrzuć sobie na wykres MACD lub OsMa i sam sprawdź. Przeglądnij wstecz i oceń jak Ty to widzisz

robiłeś już jakieś testy

Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.
-
- Pasjonat
Witam.
Testowanie wskaźnika i budowa strategii.
Po paru miesiącach testowania różnych strategi GMMA, Trend Follower, Actiontrade-fx50, Aligator, Ichimoku na TF M1-M5 Mogę powiedzieć że wszystkie owe strategie są takie same i niczym się nie różnią między sobą. Moją bazą była strategia i dwa podstawowe wskaźniki Trend CCI34, oraz MACDosMA(12,26,9) Na owych strategiach można tylko zarobić zdecydowanie wykluczam stratę.
Testowanie wskaźnika i budowa strategii.
Po paru miesiącach testowania różnych strategi GMMA, Trend Follower, Actiontrade-fx50, Aligator, Ichimoku na TF M1-M5 Mogę powiedzieć że wszystkie owe strategie są takie same i niczym się nie różnią między sobą. Moją bazą była strategia i dwa podstawowe wskaźniki Trend CCI34, oraz MACDosMA(12,26,9) Na owych strategiach można tylko zarobić zdecydowanie wykluczam stratę.
- klonmarcin
- Maniak
Czy to oznacza, że korzystając z wymienionych przez Ciebie metod nie można mieć straty?krystian74 pisze:Na owych strategiach można tylko zarobić zdecydowanie wykluczam stratę.

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
-
- Pasjonat
Oczywiście że można mieć stratę. Moim głównym założeniem było przetestowanie owych strategii pod kątem uzyskania dobrego wyniku, okazało się że wszystkie są dobre. Natomiast należy się skupić tylko na jednej nam odpowiadającej.
Dodano po 4 minutach:
Strata jest nieodzownym punktem naszego systemu i psychiki im bardziej rozumiemy nasz system tym mniejsza strata.
Dodano po 4 minutach:
Strata jest nieodzownym punktem naszego systemu i psychiki im bardziej rozumiemy nasz system tym mniejsza strata.