Co widzisz w tym złego? Nie ma jeszcze czegoś takiego jak testy brokerów - tak na prawdę to za każdym razem przy wyborze brokera kierujemy się opiniami ludzi którzy często nie mają doświadczenia z brokerem.Stforex pisze:IB brokerów?
Wywiady?
Testy?
Może jeszcze "ploteczki"?
Jak zobaczyłem temat, to miałem nadzieje, że chodzi o jakieś trejderskie podziemie
Ja przez to osobiście przechodziłem szukając brokera do mojego systemu (skalp z bardzo małym SL na buy/sell stopy). Ludzie polecali mi w dobrej wierze brokerów, ja robiłem przelew, grałem, traciłem kasę bo okazywało się, ze broker do czegoś takiego się nie nadaje.
Swoją drogą dlatego też się za to biorę bo miałem konta praktycznie u wszystkich topowych brokerów i +/- 10 000 manualnych transakcji w sumie u nich.
Tyle, że portal z samymi suchymi testami nie sądzę, żeby był interesujący. Nie mówiąc o tym, że do takich testów potrzebne są spore pieniądze - a te można inwestować dopiero jak portal się rozwinie.
Ja chciałbym go rozwijać pod takim kontem co ja osobiście chciałbym przeczytać oraz o co najczęściej pytają ludzie na forach.
Osobiście chciałbym się dowiedzieć jak to wszystko funkcjonuje, jak to wygląda u brokera, skąd biorą się nasze problemy etc.
Wreszcie często początkujący szukają pomocy - wtedy można łatwo znaleźć brokera z solidnymi sygnałami, szkoleniami online (są brokerzy ze szkoleniami 1 na 1) lub co tylko ludzie wymyślą i czego będą szukać.
Swoją drogą traderskie podziemie jeśli jeszcze w Polsce nie istnieje to zapewne powstanie niedługo