Swing trading czyli sprzedajemy górki a kupujemy dołki.
+63 pipsy, pierwsza od dawien dawna pozycja, której pozwoliłem zostać otwartą na noc. Wejście niezbyt idealne ale pewność, że będzie spadek była olbrzymia.
Wydaje się, że mogą chcieć jeszcze pociągnąć kurs w dół.
EDIT:
Z eskami teoretycznie można lecieć do okolic 1.2284 - 1.2250.
Wydaje się, że mogą chcieć jeszcze pociągnąć kurs w dół.
EDIT:
Z eskami teoretycznie można lecieć do okolic 1.2284 - 1.2250.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.
Re: Swing trading czyli sprzedajemy górki a kupujemy dołki.
System żyje i cały czas ewoluuje. Nawet muszę przyznać po tych miesiącach, że w kompletnie nieprzewidzianym przeze mnie pierwotnie kierunku. Grunt, że całość trzyma się całkiem dzielnie i daje profity.
Ewolucja przechodzi pod hasłem RZADZIEJ - MNIEJ - PEWNIEJ i opiera się na redukowaniu ilości sygnałów wejść m.in. przez podwyższenie TFu, polowania na rozsądne pipsowo TP (bo wiele wcześniejszych transakcji kończyło się na BE z powodu przestrzelonego poziomu TP) oraz koncentrowaniu się przede wszystkim na najpewniej wyglądających sygnałach spełniających jak najwięcej warunków granicznych.
J.
Załączam zrzut ekranu z wykresem futures W20 na H1. W kółkach zaznaczony moment zmiany trendu H1.
Ewolucja przechodzi pod hasłem RZADZIEJ - MNIEJ - PEWNIEJ i opiera się na redukowaniu ilości sygnałów wejść m.in. przez podwyższenie TFu, polowania na rozsądne pipsowo TP (bo wiele wcześniejszych transakcji kończyło się na BE z powodu przestrzelonego poziomu TP) oraz koncentrowaniu się przede wszystkim na najpewniej wyglądających sygnałach spełniających jak najwięcej warunków granicznych.
J.
Załączam zrzut ekranu z wykresem futures W20 na H1. W kółkach zaznaczony moment zmiany trendu H1.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.
jaki to wskaźnik od zmiany trendu?
Fikuśny, bo jak widać pokazuje wszystko na odwrót.vipovsky pisze:jaki to wskaźnik od zmiany trendu?
-- Dodano: pn 08-10-2012, 11:30 --
Statement za ostatnie 2 tygodnie, transakcji piętnaście.
powiedz mi nazwę a pokażę ci błąd w twoim logo 

Zmodyfikowane SSA z ograniczeniem repaintu do ostatniej świecy + dodatki jeszcze bardziej ograniczające repaint.vipovsky pisze:powiedz mi nazwę a pokażę ci błąd w twoim logo
no dobra, na twoim logo zaznaczyłeś górkę jako kupowanie a dołek jako sprzedaż 
podrzucił byś ten wskaźnik w celu przetestowania?

SSA? Proszę bardzo. Ale musisz sam sobie z nim pokombinować co i jak.
-- Dodano: wt 09-10-2012, 14:15 --

-- Dodano: wt 09-10-2012, 14:15 --
Zdziwiłbyś się jak cholernie przemyślana i przewrotna jest to czasami strategiavipovsky pisze:no dobra, na twoim logo zaznaczyłeś górkę jako kupowanie a dołek jako sprzedaż

niestety nic nie pokazuje. nie wiem dla czego. myślałem że kolory są te same ale nie. ale dzięki że wysłałeś