Spokojnie do celu
Spokojnie do celu
Witam wszystkich
dziennik zakładam głównie w celu usystematyzowania swojej gry. Mam nadzieje ze z Waszą pomoca moja gra stanie sie jeszcze lepsza. Licze na Wasze oceny moich wejsc - dlaczego zle, dlaczego dobrze, co zmienic, co poprawic, itd.
Forexem zainteresowałem sie ponad rok temu od tego czasu zdobywałem wiedzie na jego temat. Jak widać nie udzielałem sie zbytnio na forum ale wychodze z zalozenia, ze nie wypowiadam sie na tematy, o ktorych malo wiem:)
Po ponad roku pracy postanowilem zalozyc ten dziennik i zaczac grac juz na koncie realnym.Konto realne z tego powodu, iz tylko na takim koncie mozna wycwiczyc psychike grajac prawdziwymi pieniedzmi. Gra opiera sie na analizie czystego wykresu głownie w oparciu o S/R, ZL i tego jak tworzą sie swiece.
Wejscia:
- para EURUSD, obserwowane takze GPBUSD i USDCHF
- ryzyko max 5%,
- SL ~10-15p, przestawiane na BE+1 po osiagnieciu 10-15p
- po 10p uruchamiany jest takze TS(ale nie wiem czy z tego nei zrezygnuje, gdyz czesto ogranicza zysk)
- TP - ustawiane róznie, ale pozycja jest zamykana w czesciach
Nie interesuje mnie duza liczba wejsc i duza liczba pipsow. Moze byc jedno dziennie, ale "wyszukane". Tak jak w temacie "spokojnie do celu".
dziennik zakładam głównie w celu usystematyzowania swojej gry. Mam nadzieje ze z Waszą pomoca moja gra stanie sie jeszcze lepsza. Licze na Wasze oceny moich wejsc - dlaczego zle, dlaczego dobrze, co zmienic, co poprawic, itd.
Forexem zainteresowałem sie ponad rok temu od tego czasu zdobywałem wiedzie na jego temat. Jak widać nie udzielałem sie zbytnio na forum ale wychodze z zalozenia, ze nie wypowiadam sie na tematy, o ktorych malo wiem:)
Po ponad roku pracy postanowilem zalozyc ten dziennik i zaczac grac juz na koncie realnym.Konto realne z tego powodu, iz tylko na takim koncie mozna wycwiczyc psychike grajac prawdziwymi pieniedzmi. Gra opiera sie na analizie czystego wykresu głownie w oparciu o S/R, ZL i tego jak tworzą sie swiece.
Wejscia:
- para EURUSD, obserwowane takze GPBUSD i USDCHF
- ryzyko max 5%,
- SL ~10-15p, przestawiane na BE+1 po osiagnieciu 10-15p
- po 10p uruchamiany jest takze TS(ale nie wiem czy z tego nei zrezygnuje, gdyz czesto ogranicza zysk)
- TP - ustawiane róznie, ale pozycja jest zamykana w czesciach
Nie interesuje mnie duza liczba wejsc i duza liczba pipsow. Moze byc jedno dziennie, ale "wyszukane". Tak jak w temacie "spokojnie do celu".

Dzisiejsze wejscia:
S 1.2389
SL 1.2399
TP 1.2379
Zysk 10p
Wejscia na dojscie do ZL H4 UP po przelamaniu otwarcia D1. H1 i D1 down.
Zamknieta cala pozycja na 1.2379 ze wzgledu na dojscie do ZL H4
L 1.2380
SL 1.2370
TP liczylem na maks 10p, dlatego ze gra przeciwko H1 i D1
Z ysk: zamkniete w dwoch czesciach przy 6p i 9p.
Zysk sumarycznie 25p
Teraz czekam na zamkniecie H4. Jezeli nad ZL H4 bede szukal L. Ale mysle ze Londyn moze zejsc najpierw do ZL H1 na 1.2366
- adamkaluza
- Pasjonat

No i wejscie ktore nie powinno sie pojawic

S 1.2414
SL 1.2424
TP 1.2394
Wejscie szukane troche na sile. W miejscu nijakim. Wydawalo mi sie ze odbijaja kolejny raz i nie maja sily pojsc wyzej. Jak widac poszli.
Strata 10p
Wniosek: NIE SZUKAC WEJSC NA SILE. TYMBARDZIEJ PRZECIWKO D1. WEJSC SZUKAC W WAZNYCH MIEJSCACH
Wg moich zasad wejscie S powinno byc w miejscu czerwonej kropki ale ze wzgledu na wczesniejsza strate wymiękłem i nie wszedlem.
- DonForex:-)
- Gaduła
stosujesz jakieś dodatkowe potwierdzenia, które mówią Ci że cena dojdzie do danego ZL. Tak jak w powyższym przypadku, daleś Sell bo oczekiwałeś że cena dojdzie do ZL up i wtedy zamknięcie Sell i otwarcie Long. Zawsze to było trochę dla mnie ryzykowne, ponieważ cena czasami nie dochodzi co do pipsa ZL.. stąd moje pytanieobikane pisze:
Dzisiejsze wejscia:
S 1.2389
SL 1.2399
TP 1.2379
Zysk 10p
Wejscia na dojscie do ZL H4 UP po przelamaniu otwarcia D1. H1 i D1 down.
Zamknieta cala pozycja na 1.2379 ze wzgledu na dojscie do ZL H4

Pozdrawiam
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.
nie stosuje zadnego potwierdzenia tylko z moich obserwacji wynika ze zl h4 sa silne i raczej zawsze do tych zl dochodziDonForex:-) pisze:stosujesz jakieś dodatkowe potwierdzenia, które mówią Ci że cena dojdzie do danego ZL. Tak jak w powyższym przypadku, daleś Sell bo oczekiwałeś że cena dojdzie do ZL up i wtedy zamknięcie Sell i otwarcie Long. Zawsze to było trochę dla mnie ryzykowne, ponieważ cena czasami nie dochodzi co do pipsa ZL.. stąd moje pytanie
Pozdrawiam