Strategia oparta tylko na średnich.

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Esco pisze:Praktycznie jest.
Praktycznie też nie ma ;) wszędzie są low high, LT itp itd, roznica jest taka że grając na D1 zajmiesz w miesiącu 5 pozycji a grając na M1 500-1000, teraz ryzykując 1 % na trejd potrzeba 20 miesięcy permanentnej porażki na D1 aby sie wyzerować a na m1 możemy sie wyzerować od 5 do 10 razy w ciągu miesiąca :)
więc bezpieczeństwo wysokich TF jest iluzją jeśli gramy "systemem"

Kasia86
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kasia86 »

Na wyskoch TFach jest bezpieczniej i łatwiej zarobić bo jest więcej czasu do namysłu i korzystają z nich grube ryby

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Kasia86 pisze:Na wyskoch TFach jest bezpieczniej i łatwiej zarobić bo jest więcej czasu do namysłu i korzystają z nich grube ryby
O to właśnie mi chodzi, jest bezpieczniej nie ze względu że cena zachowuje sie bardziej przewidywalnie tylko jest bezpieczniej ponieważ my jako trejderzy mamy dużo duzo więcej czasu do namysłu i analizy,
nie ma presji czasu że cena zaraz ucieknie bo na D1 zaraz to 2 dni może być ;)
Ostatnio zmieniony 03 sie 2012, 13:45 przez Ink., łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
xkubas
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: xkubas »

Microbi pisze:nie zgadzam się , chyba że klikasz jak automat, co do filtrowania konsol, LL, HH, na to patrzę, czy to gram na LT, średnie itd, jak konsola się zaczyna, złapię ze dwa SL i nie gram, więc nie widzę możliwości MC.
w taki razie jeszcze muszę popracować. :) Ale wracając do tematu to ja przy swoich możliwościach czasowych wybrałem grę na wyższych tf. Nie powiem że na niskich nie da się grać. Ale mój sys na małych na ta chwile nie daje zobie rady na dłuższy czas. Trafi konsole i amba. Kolejna sprawa to co pisze Esco. Każdy dzięń inny a zarazem taki sam.
Teraz pozostaje praca nad "filtrem" i będzie ok.

Dodano po 1 minutach:
O to właśnie mi chodzi, jest bezpieczniej nie ze względu że cena zachowuje sie bardziej przewidywalnie tylko jest bezpieczniej ponieważ my jako trejderzy mamy dużo duzo więcej czasu do namysłu i analizy

To też !!! ;)
Face shoot the fuckers...

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

xkubas a jak trafisz na konsole na H1, H4? to co sie dzieje? takie konsole przecież mogą trwać bardzo długo

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Na wyskoch TFach jest bezpieczniej i łatwiej zarobić bo jest więcej czasu do namysłu i korzystają z nich grube ryby
a te grube ryby Ci to powiedziały :-) wiesz, jak wchodzi jakiś naprawdę duży gracz, i ma ochotę sprzedać, to w nosie ma TF, fiba, LT i inne, to wszystko się tworzy po :-) bo dołącza się plankton, pytanie, kiedy ta gruba ryba zechce ten plankton zjeść :-) część ucieknie, ale część nie :mrgreen: , pytanie po której stronie będziesz :mrgreen: :mrgreen: , a co do łatwości czy szybkości zarobku, jednemu łatwiej na m1 innemu na h4 a innemu nic nie pomoże.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Microbi :564:
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
xkubas
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: xkubas »

Ink. pisze:xkubas a jak trafisz na konsole na H1, H4? to co sie dzieje? takie konsole przecież mogą trwać bardzo długo
dlatego RR jaki stosuje pozwala jeszcze wyjść obronną ręką. Jako tako. Widzisz na jednej parze gram i na h1 i na h4 z różnymi tp,sl. To co na h1 może być w konsoli lub złapać sl na H4 jeszcze jest w zarobku lub ze straty wychodzi na BE lub zysk.

Ale ze mnie koleś. Obecna strata jaka jest widoczna zjazd do 69% spowodowana jest że pod to konto podpiołem rano inne EA które testuję od Pierza. Pomyliłem konta :(. Stan powinien być cały czas w okolicach 101%. Kurde roztrzepanie.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

daromanchester pisze:Microbi
Daro zapomniałem dodać że część planktonu robi to niczym recydywa, po prostu nauczyli się szybko spierd.... Ot, cała tajemnica zarabiania na FX.

Kasia86
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kasia86 »

Microbi pisze:
a te grube ryby Ci to powiedziały :-) wiesz, jak wchodzi jakiś naprawdę duży gracz, i ma ochotę sprzedać, to w nosie ma TF, fiba, LT i inne, to wszystko się tworzy po :-) bo dołącza się plankton, pytanie, kiedy ta gruba ryba zechce ten plankton zjeść :-) część ucieknie, ale część nie :mrgreen: , pytanie po której stronie będziesz :mrgreen: :mrgreen: , a co do łatwości czy szybkości zarobku, jednemu łatwiej na m1 innemu na h4 a innemu nic nie pomoże.
Jak wchodzi gruby i mówi 'dobra dzień dziecka minął' to nic nie da rady zrobić trzeba albo zbierać zęby z podłogi albo hegdować ważne aby wsiadać na początku stacji :)

ODPOWIEDZ