Strategia oparta tylko na średnich.

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

MA
Simple 60 i 13
Exponetial 5 13 i 60
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: chojnak »

Barabasz pisze:wygląda mi na to, że podobnie kombinujemy
Nie tylko my.

Dopiszę jeszcze raz - przecięcia nie są sygnałami do zajęcia pozycji. Sygnały to całkiem inna bajka. Układ średnich wskazuje wyłącznie na jakie pozycje powinno się polować i które, długie czy krótkie, powinny być bardziej profitowe i bardziej prawdopodobnie zyskowne. Nie dają pewności ale zwiększają prawdopodobieństwo.

Bardzo często ludzie 'na pałę' rzucają średnie o kompletnie abstrakcyjnych i oderwanych od czegokolwiek okresach (bo gdzieś zauważyli, że ktoś tak robi) a potem się dziwią, że nie ma wyników lub są szczątkowe.

Ważne okresy średnich w zależności od używanego FTu do handlu to: godzina, cztery godziny, 1/4 dnia, pół dnia, dzień, tydzień, miesiąc, kwartał, rok.

W załączeniu kangur z H1.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 03 sie 2012, 11:37 przez chojnak, łącznie zmieniany 1 raz.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

expedient warzywniaka pisze: setki możliwości, ale potem widziałem, że każda zmiana okresu i rodzaju sredniej zmienia wynik to mi zaczelo wygladac na optymalizowanie. robienie przypadkowych ustawien to tez bezsens, a i przeciecia srednich i srednich z oscylatorami , i oscylatorów,jakos wszystkie moje kartkowe "genialne" pomysly spłonely w jednej chwili , i dobrze bo bym sobie robil jeszcze dluzej nadzieje, ze potrzebbny mi automat... wole robic to sam
Z doświadczenia niestety wiem że 99% pomysłów nie przetrwa zdarzenia z rynkiem po zautomatyzowaniu i ścisłym testowaniu.
chojnak pisze:Dopiszę jeszcze raz - przecięcia nie są sygnałami do zajęcia pozycji
Te przecięcia wzięły się z automatu dołączanego standardowo przez Metaquotes do MT4. Niemal każdy początkujący miłośnik EA napala się na przecięcia średnich bo to po prostu jest od początku dostępne.

Barabasz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Barabasz »

colt113 pisze: Tylko teraz przyszło mi do głowy takie pytanie, skro udało sie Tobie stworzyć taką strategie to w jakim celu tworzyłeś kolejne? Miały lepsza skuteczność czy poprzednie się z czasem "wypalały" ?
Chce stworzyc portfolio 3-5 nieskorelowanych strategii by zmniejszyć ryzyko. Te strategie są tak proste, że sie nie wypalaja. Raz zarabiają wiecej raz mniej, ale w miesięcznym oknie czasowym są na +.

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Ostatnio zmieniony 03 sie 2012, 11:52 przez Tig3r, łącznie zmieniany 1 raz.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

ichimoku to same średnie
Dostosowane stricte do okresów i realiów japońskiej giełdy, kiedy powstawały dla TF D1 ;)

Używanie ich na mniejszych TFach z niezmienionymi wartościami odpowiadającymi zamierzeniom twórcy Ichimoku jest ... ciekawą i kreatywną inicjatywą :roll:

Ale się nie wypowiadam bo nie używam. Pewnie i na bazie standartowego ichi można coś tam stworzyć.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

By_żyło_się_lepiej pisze:Malo komu udaje sie wytrzymac psyche na wodzy
... i oprzeć się pokusie przelewarowania pozycji co wykańcza najrozsądniejsze MM.
Ostatnio zmieniony 03 sie 2012, 12:01 przez chojnak, łącznie zmieniany 1 raz.

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

By_żyło_się_lepiej pisze:Poza tym wiekszosc nie ma pojecia skad sie wziely i na jaki TF sa.
Powtarzasz to któryś raz, mógłbyś po prostu wyjawić prawdę ? :)
Był bym wdzięczny.

Wcześniej myślałem, że pojęcie średniej kroczące (dowolnego) wykresu jest dosyć stare, ale człowiek uczy się całe życie :)

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

By_żyło_się_lepiej pisze:Poza tym wiekszosc nie ma pojecia skad sie wziely i na jaki TF sa.
Z DSP.

http://en.wikipedia.org/wiki/Finite_imp ... ge_example

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

Esco pisze:Z DSP.
Czyli w związku z tym, na jaki TF są? ;) (domyślam się, że N)

ODPOWIEDZ