[USDJPY]

Czyli co się już wydarzyło, co się dzieje obecnie oraz jaka będzie najbliższa i dalsza przyszłość na rynku Forex.
Awatar użytkownika
majek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: majek »

xmind pisze:coz za dyplomatycznie poprawna odpowiedz ;d
ale wydaje mi sie ze o ile pierwsza informacja najprawdopodobniej bedzie miec negatywny wplyw na dolara, to z druga sam nie wiem.. takze moze by zajac krotka pozycje short... a z reszta
lepiej no trade ;d
jeśli już ja miałbym radzić ;) to odradzałbym na dzisiaj krótką , a już na pewno teraz , czuje że wyjdziemy ostro nad 107 , ale to takie moje zdanie "róbta co chceta" by powiedział Jurek.
Technika wskazuje, że korekta jest bliska a i fundamenty ( giełda ) sugerowałyby dzisiaj wzrosty.

Pipsy z Wami.

Awatar użytkownika
majek
Gaduła
Gaduła

Aldona pisze:A co to sie stalo z JPY? Co to za skok taki...? I nie tylko w parze z dolarem, a np z aussi tez.
jak to co ? korekta no i polepszenie nastrojów na giełdach po obniżce stóp w usa
a tak na marginesie wczoraj idealnie "wykrakałem'' wyjście ostro nad 107 :P

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

majek pisze:
Aldona pisze:A co to sie stalo z JPY? Co to za skok taki...? I nie tylko w parze z dolarem, a np z aussi tez.
jak to co ? korekta no i polepszenie nastrojów na giełdach po obniżce stóp w usa
a tak na marginesie wczoraj idealnie "wykrakałem'' wyjście ostro nad 107 :P
nic dodać nic ując...
mysle ze mozemy poszerzyć tę korekte do zakresu 108-110... w dłuższej perspektywie sadze ze beda dominowac spadki...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
majek
Gaduła
Gaduła

Aldona pisze:Nie straszcie... :) Mam niedzwiedzia na 106.70...
nikt Cię nie straszy , ja Cię uprzedzę. Tnij straty - lepiej kilkanaście- kilkadziesiąt pipsów niż potem męczyć serducho po kilkuset. Rynek musi odreagować korektą po tylu falach wyprzedaży - wybór należy do CIebie. :wink:

zeusik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zeusik »

technika to nie wszystko. na zamknieciu inwestorzy posrali sie w gacie i nie wierza w hosse.

ale to moje zdanie.

konkurencja na rynku, zamoznosc ludzi itp itd. to wszystko fundamenty decydujace o powodzenia biznesu. technika to tylko otoczka. sadze ze na foreksie jest podobnie

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

zgodze sie z toba bez dwóch zdań ....pisałem już kiedys zreszta że AT jest tylko substytutem AF zdeterminowana pewnym przedziałem czasu awiec wczesniej badz pozniej (dziennie, tygodniowo, miesiecznie kwartalnie a nawet latami)

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Na ile jest prawdopodobny taki scenariusz? 101.23 to raczej silne wsparcie. Formacja dość wiarygodna. Mamy całkiem dobre poziomy do zakupu, niskie SL itp, itd. Mocny jest jest raczej nie pożądany przez BOJ. I nie sądzę, żeby zszedł poniżej 100. A poziom 140-150 jest realny w długim terminie tj. do 2013 roku. Choć to bardziej gra typu orzeł czy reszka niż inwestowanie. Kto przetrzymałby tak długo longa? :)
Trade what you see, NOT what you hear or think

Awatar użytkownika
gucio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gucio »

Ja jednak z zakupem poczekalbym /w dluzszym terminie/ az spadnie nizeje tz do linii wsparcia.

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Noob »

Teraz pora, żeby się przyczaić na shorta na USDJPY i GBPJPY, bardzo mocne odbicie, a wydaje się pewne, że po dzisiejszych danych giełdy nie będą jutro lecieć mocno w górę.

wojtek1976
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wojtek1976 »

chyba na odwrot?

ODPOWIEDZ