Psychologicznie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Czy dokonując transakcje w oparciu o TF M5 można zarabiać?

Tak
80
73%
Nie
9
8%
Nie dokonuję transakcji w oparciu o TF M5
21
19%

Liczba głosów: 110

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

-7 pips - SL, liczyłem na odbicie od porannej konsolidacji, TP 20 pips wyżej na szczycie. Przeciwko była liczba 1,23 i mocna strefa oporu, więc chyba w tym miejscu nie powinno się grać L?
Teraz chwila przerwy. Może jakieś miejsce na S się znajdzie. Po 3 SL kończę dzień, ale nie zamierzam grać tak by były w jednym miejscu. SL będę stawiał 7-8 pips a TP 20-30.
Najważniejsze dla mnie obecnie jest opanować ilość wejść, bo ostatnio to kuleje w mojej grze.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

3,5 pipsa - zagranie na dolnej linii łagodnego kanału spadkowego. W sumie nie mam w planie grać na takie setupy, więc trochę nagiąłem zasady. Przestawione na BE, ale zamknięte z ręki.
Zastanawiam się czy po przestawieniu na BE zamykać z ręki, czy lepiej czekać - BE albo TP. Tylko czasami jak się cena mocno cofa to można parę pips zaoszczędzić. Jak zagram więcej zagrań to wtedy będę mógł to ocenić.
Chcę grać max 4 trejdy/dzień. Jedno osiągnięte TP i 3 SL dają mi wyjście na 0. Takie proste się to wydaje :)

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

-7,5 pips - wejście na pałe trochę, wydawało mi się że cena odbija w górę. Muszę wykasować z mojego słownika słowo "wydawało mi się" :)
5,3 pipsa - poprawione wejście. Tym razem cena wyraźniej się zatrzymała. Ta LT tak poglądowo, bardziej opieram się na S/R. Przestawiłem na BE. Zamknąłem z ręki bo od 1,23 cena mocniej się cofnęła. TP był 25 pips. Jak widać zostałby osiągnięty.

To 3 wejście było słabe. Czwarte było dobre, gdyby dotarło do TP byłby nawet dobry dzień. Byłby :D
4 trejdy, 2xSL - na dzisiaj koniec :)

Życzę wszystkim miłego wekendu :)

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

1,3 pipsa - BE. TP miałem na 24 pipsy. Po 8 jak doszło do dołu tej konsoli przestawiłem na BE.
Co myślicie o tym żeby w takiej sytuacji TP postawić na dole tej konsoli, czyli około 8 pips? Pewniejsze dojście do dołu niż wybicie z tej konsoli dołem. Tylko TP 8 pips to trochę za mało chyba (R/R 1:1). W sumie to albo grać na wybicie z TP takim jak miałem albo nie grać skoro taka wąska konsola.
Teraz jak to piszę pojechali down i brakuje 2 pipsy do mojego TP. Czyli możliwe że znowu gdyby nie przestawienie na BE to by TP był.

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

adamkaluza pisze:1,3 pipsa - BE. TP miałem na 24 pipsy. Po 8 jak doszło do dołu tej konsoli przestawiłem na BE.
Co myślicie o tym żeby w takiej sytuacji TP postawić na dole tej konsoli, czyli około 8 pips? Pewniejsze dojście do dołu niż wybicie z tej konsoli dołem. Tylko TP 8 pips to trochę za mało chyba (R/R 1:1). W sumie to albo grać na wybicie z TP takim jak miałem albo nie grać skoro taka wąska konsola.
Teraz jak to piszę pojechali down i brakuje 2 pipsy do mojego TP. Czyli możliwe że znowu gdyby nie przestawienie na BE to by TP był.
Witam,
graj co Widzisz, jeśli cena ucieka nie po Twojemu to uciekaj z setupu i tyle.
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

mandrejk pisze:graj co Widzisz, jeśli cena ucieka nie po Twojemu to uciekaj z setupu i tyle.
Witaj mandrejk
Racja. Odbiło się od wsparcia a ja patrzyłem jak uderza w BE zamiast zamykać.

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

Na dziś wystarczy :)
miłego dnia
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

mandrejk pisze:Na dziś wystarczy :)
miłego dnia
Dzięki, na wzajem ;)
Świetne trejdy :) Szczególnie wyjścia z pozycji.

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

W miejscu zielonej strzałki polowałem na L. Ze trzy razy już trzymałem palec na spuście, ale cały czas brakowało mi wyraźniejszego ruchu i w końcu odpuściłem. TP bym ustawił ma szczytach ok 20 pipsów wyżej.

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Ostatnio miałem problem z overtradingiem, a teraz przez dwa dni nie otwarłem żadnej pozycji, chociaż mogłem grać.

Z dzisiejszego dnia jestem nawet zadowolony. Jak dotąd przynajmniej.
-5,9 pipsa - SL co do dziesiątej części pipsa i poszło w dobrą stronę :D
9,3 pipsa - poziom wyraźnie był respektowany więc ponowiłem wejście. I bardzo dobrze, bo po chwili cena wyskoczyła do góry. Po 8 pipsach przestawiłem na BE. Ustwiłem TP 24 pipsy w miejscu gdzie jest czerwona linia. Cena zatrzymała się i zaczęła cofać, więc zamknąłem.
Po zamknięciu na spokojnie przeanalizowałem ruch ceny i zauważyłem że była to zwykła mała korekta. Jednak chciałem zabezpieczyć jakiś zysk, wiec zamknąłem. Po zamknięciu byłem pewny że jednak to był błąd. Zrobiłem screena zaznaczyłem miejsce TP i okazało się że zostałby osiągnięty, co pokazuje drugi screen. W tym wypadku opłacało by się czekać na TP.

Chciałbym żeby dzień został na tym małym plusiku, więc nie wiem czy jeszcze coś dzisiaj zagram.

ODPOWIEDZ