PAMM... w Polsce prawo czy bezprawie

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
klif
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: klif »

Ano, szuka, dostalem propozycje zostania dostawca sygnalow i tez sie zastanawiam, jak to wyglada prawnie.

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

daromanchester pisze:Po co się męczyć z naszymi Knf'ami jak świat stoi otworem?
dokladnie nowa zelandia piekny kraj :D

MkubuxK pisze:Odpowiedzą, że nie można i nie ważne gdzie ma broker swoją siedzibe. Wysyłałem takie zapytanie już i odpowiedź wrzucałem na forum. W praktyce czeka się dłużej niż 2 tygodnie
a pytales co jesli to ea gra? skoro zapuszczam automat to chyba nie zarzadzam wtedy?

ja wam powiem z doswiadczenia mojego z knf to ci udzie maja tak male pojecie o forex ze to poprostu glowa mala

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Janek Trader pisze:A podobno nasze XTB szuka dostawców sygnałów dla platformy xStation 2.0:

"Ulepszona platforma xStation 2.0 z nowymi funkcjami! Sprawdź czym jest Signal Trading i jak wykorzystać możliwość podążania za najlepszymi graczami rynku. Signal Trading pozwoli Ci na korzystanie z sygnałów wygenerowanych przez innych inwestorów. Już nie musisz być online, by być na bieżąco z rynkiem."
Taaa.. samo się zarabia, a Ty leżysz na kanarach sącząc martini przez słomkę :roll:

Już czuję, że to będzie złoty interes... dla XTB

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

Stforex pisze:
Janek Trader pisze:A podobno nasze XTB szuka dostawców sygnałów dla platformy xStation 2.0:

"Ulepszona platforma xStation 2.0 z nowymi funkcjami! Sprawdź czym jest Signal Trading i jak wykorzystać możliwość podążania za najlepszymi graczami rynku. Signal Trading pozwoli Ci na korzystanie z sygnałów wygenerowanych przez innych inwestorów. Już nie musisz być online, by być na bieżąco z rynkiem."
Taaa.. samo się zarabia, a Ty leżysz na kanarach sącząc martini przez słomkę :roll:

Już czuję, że to będzie złoty interes... dla XTB
Napisałem to ze względu na prawny aspekcie w Polsce, że jakoś XTB prawnie zalegalizowało że takie coś proponuje, a nie żeby reklamować tą usługę u nich!!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

Janek Trader pisze:e jakoś XTB prawnie zalegalizowało że takie coś proponuje
Nie był bym taki pewien,przecież taki Amber nic nie zalegalizował, a już od paru lat przyjmuje depozyty i obraca tą kasą. Być może XTB wynalazło tyko jakieś kruczki, nowe interpretacje ?

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

malsehen pisze:
Janek Trader pisze:e jakoś XTB prawnie zalegalizowało że takie coś proponuje
Nie był bym taki pewien,przecież taki Amber nic nie zalegalizował, a już od paru lat przyjmuje depozyty i obraca tą kasą. Być może XTB wynalazło tyko jakieś kruczki, nowe interpretacje ?
Nie porównuj jednego z drugim, należałoby raczej przypuszczać, że broker posmarował gdzie trzeba i być może dostał dla siebie satysfakcjonującą interpretację indywidualną.

Dodano po 2 minutach:
klif pisze:Ano, szuka, dostalem propozycje zostania dostawca sygnalow i tez sie zastanawiam, jak to wyglada prawnie.
Może ich zapytaj, że chętnie przystaniesz na ich propozyję ale boisz się konsekwencji prawnych, coś pewnie odpowiedzą
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

5%
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: 5% »

xkubas pisze:Też mnie to interesuje, zaczynam właśnie drążyć temat. Ja chcę w Dukasie otworzyć takie konto. Trzeba poszperać i z mądrą głową pogadać w tym temacie. Jak coś znajdę będę wklejał.

jak bedziesz udostepnial info jak otwierasz i zamykasz pozycje, a inni skorzystaja z narzedzi, ktore wykonuja takie rzeczy niezwykle szybko, tzn sledza twoje poczynania na forexie i np. je malpuja , wtedy wszystko jest legalnie nawet w swietle polskiego prawa. Czyli nie prowadzisz zadnego konta PAMM, tylko odplatnie pokazujesz jak to sie robi... 8)

Awatar użytkownika
rob
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rob »

5% pisze:
xkubas pisze:Też mnie to interesuje, zaczynam właśnie drążyć temat. Ja chcę w Dukasie otworzyć takie konto. Trzeba poszperać i z mądrą głową pogadać w tym temacie. Jak coś znajdę będę wklejał.

jak bedziesz udostepnial info jak otwierasz i zamykasz pozycje, a inni skorzystaja z narzedzi, ktore wykonuja takie rzeczy niezwykle szybko, tzn sledza twoje poczynania na forexie i np. je malpuja , wtedy wszystko jest legalnie nawet w swietle polskiego prawa. Czyli nie prowadzisz zadnego konta PAMM, tylko odplatnie pokazujesz jak to sie robi... 8)
Tak nam się może tylko wydawać ale nie prokuratorowi......prowadzę PAMM bo tak taki rachunek nazywa nawet sam broker, pobieram kasę za sygnały ale to jest też w Polsce karane...
Chyba że, możemy nazwać pobieraną prowizję w jakiś inny zgodny i przewidziany w polskim prawie sposób oraz pełna automatyka takiego procesu powoduje że zwalnia nas to z odpowiedzialności prawnej w tym zakresie. Tylko że parametry tej automatyki i tak definiuje człowiek co powoduje że z pytaniem o legalność całego procederu wracamy do punktu wyjścia.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Janek Trader pisze:
Napisałem to ze względu na prawny aspekcie w Polsce, że jakoś XTB prawnie zalegalizowało że takie coś proponuje, a nie żeby reklamować tą usługę u nich!!!
Nie krytykowałem Ciebie, tylko opis autorstwa XTB.
A co do wniosku dotyczącego legalizacji, to jest on zbyt daleko idący i bezpodstawny.

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

rob pisze:Chyba że, możemy nazwać pobieraną prowizję w jakiś inny zgodny
A jak to jest w przypadku szkoleń,gdzie często gra się na żywo z pomocą "mentora"?
inna sprawa skąd szkoleniowiec ma wiedzieć czy "uczeń" gra na demo czy na realu?

ODPOWIEDZ